350 هزار نفر بیمار دیابتی در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند 

0516.jpg - 16.91 kBرئیس کنترل و پیشگیری از بیماریهای غیر واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: دیابت زمانی اتفاق می افتد که بدن قادر به جذب گلوکز موجود در خون و انتقال آن به سلول ها نباشدو  در این حالت قند موجود در خون افزایش پیدا می کند که این بیماری را دیابت می گویند که در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی 350 هزار نفر فرد مبتلا به دیابت قرار دارند. 

دکتر بابک اقبالی، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه شایع ترین بیماری متابولیک دیابت است به نحوی که  از هر 7 نفر بزرگسال یک نفر مبتلا می شود، اظهار کرد:  دیابت مهمترین علت نارسایی کلیه و دیالیز و اکثر  بیماریهای محدود کننده فرد است .

وی با اشاره به اینکه دیابت می تواند عوارض جدی را برای فرد ایجاد کند و به اندام های زیادی مانند چشم ، قلب ، کلیه و اعصاب آسیب برساند، خاطر نشان کرد: بدن کربوهیدراتی که از طریق غذا وارد آن شده است را به قند ( گلوکوز ) تبدیل می کند که سوخت اصلی سلول های بدن است . این گلوکز بایدتوسط انسولین به سلول ها وارد شود  اما زمانی فرد که به بیماری دیابت مبتلا شود، بدن قدرت تولید انسولین خود را از دست می دهد یا مقدار تولید انسولین آن بسیار کم است . در این حالت قند یا گلوکز موجود در خون که توسط انسولین به سلول ها منتقل می شود در خون باقی می ماند و باعث افزایش قند خون می شود .

دکتر اقبالی با بیان اینکه کنترل وزن بخش مهمی از پیشگیری از دیابت را تشکیل می دهد، عنوان کرد: افراد با وزن متعادل تا حد زیادی از ابتلا به دیابت در امان هستند کاهش وزن حتی به مقدار 10 تا 20 درصد می تواند در این مورد بسیار موثر باشد .

وی اظهار کرد: یکی دیگر از موارد مهم برای پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع 2 اصلاح برنامه غذایی باشد. اصلاح برنامه غذایی و استفاده از  شکر و چربی کمتر به کاهش وزن نیز کمک می کند، در کنار این موضوع وارد قرار دادن تمامی گروه های مواد غذایی بخصوص غلات کامل و سبزیجات و کاهش مصرف گوشت قرمز در پیشگیری ابتلا به دیابت بسیار موثر است. 

دکتر اقبالی با اشاره به اینکه ورزش برای سلامتی بسیار مفید است و علاوه بر کاهش وزن به کاهش قند خون نیز کمک می کند ، گفت:  انجام حداقل 30 دقیقه ورزش در روز به پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع 2 کمک شایانی می کند .

وی اظهار کرد: مصرف سیگار می تواند مقاومت به انسولین را در بدن تشدید کند و یکی از دلایل ابتلا به دیابت نوع 2 باشد.

دکتر اقبالی به علائم احتمالی ابتلا به بیماری دیابت اشاره کرد و گفت: ادرار بیش از حد، اغلب در شب،تشنگی زیاد،کاهش وزن، بدون تلاش،گرسنگی زیاد،تاری دید، بی حس یا گزگز دست یا پا، احساس خستگی زیاد،خشکی پوست بسیار، کند بودن روند بهبودی زخم ها و عفونت بیش از حد از نشانه های احتمالی ابتلا به دیابت است .

 


شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

دوشنبه, ۲۴ دی ۱۴۰۳