همایش کاربردهای هوش مصنوعی در رشته گوش و حلق و بینی، در بیمارستان امام رضا (ع) برگزار شد
- بازدید: 237
همایش یک روزه ی کاربردهای هوش مصنوعی در رشته گوش و حلق و بینی؛ با هماهنگی انجمن گوش و حلق و بینی شاخه خراسان، در تالار هاشمینژاد بیمارستان امام رضا(ع) برگزار شد.
دکتر مهدی بخشایی، دبیر علمی این همایش در گفتگو با وبدا، پیرامون جزئیات برگزاری همایش کاربردهای هوش مصنوعی در رشته گوش و حلق و بینی گفت: با توجه به گستره وسیع کاربردهای هوش مصنوعی در حوزههای مختلف و از جمله پزشکی، ضرورت دارد که متخصصین و افراد فعال در زمینههای مختلف پزشکی با این علم روز آشنا شوند و بتوانند از قابلیتهای آن استفاده کنند؛ چرا که این دانش میتواند در مدیریت بهتر درمان، تشخیص و بهبود کیفیت ارائه خدمات به بیماران کمک کننده باشد.
وی ادامه داد: بنا بر همین ضرورت، همایش فوق به عنوان یک برنامه آموزشی، در قالب برنامههای انجمن گوش و حلق و بینی شاخه خراسان و همگام با برنامههای آموزش هفتگی بیمارستان امام رضا(ع) در سالن هاشمی نژاد در حال برگزاری می باشد.
دکتر بخشایی شرکت کنندگان در این همایش را شامل؛ متخصصین گوش و حلق و بینی ، دانشجویان این رشته، دانشجویان پزشکی عمومی و کلیه افرادی که در حوزه پزشکی در حال خدمت رسانی هستند، عنوان و اضافه کرد: هرچند که زیرساختهای بهرهگیری از هوش مصنوعی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد مهیا است، اما باید گفت که تا حدی ما از این حوزه عقب هستیم و باید تلاش کنیم با برگزاری برنامهها و سمینارهای این چنینی، زمینه آشنایی متخصصین و دانشجویان حوزه پزشکی را با این دانش روز بیش از پیش فراهم کنیم.
آینده هوش مصنوعی، در رشته گوش و حلق و بینی امیدوارکننده است
دکتر ایمانه روشن ضمیر، دبیر اجرایی همایش کاربردهای هوش مصنوعی در رشته گوش و حلق و بینی هم ضمن مهم برشمردن حوزه هوش مصنوعی و کاربرد آن در حیطههای مختلف پزشکی گفت: در رشته گوش و حلق و بینی به دلیل مداخلات جراحی که به واسطه ابزارها کاربرد زیادی پیدا کرده ضرورت برگزاری برنامههایی با این مضمون احساس میشد و بر همین اساس همایش مذکور برگزار گردید.
وی ادامه داد : در برنامه امروز همکاران ما از حیطههای مختلفی همچون؛ آموزش پزشکی، کاربردهای بالینی و... حضور داشتند و در واقع این برنامه بین گروهی و با همکاری گروههای مختلف از جمله آموزش پزشکی ، انفورماتیک پزشکی دانشگاه و گروه گوش حلق و بینی برگزار میشود.
عضو هیأت علمی دانشگاه در خصوص چشم انداز حوزه گوش و حلق و بینی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم گفت: قطعاً چشم انداز و آینده هوش مصنوعی در تمام حیطههای پزشکی و به ویژه گوش و حلق و بینی امیدوار کننده است و ما انتظار داریم در آینده هوش مصنوعی به تشخیص سریعتر و دقیقتر بیماریها برای آغاز سریعتر درمان و اینکه درمانهای بهتری را بتوانیم برای بیمارانمان انتخاب کنیم کمک کننده باشد و پس از درمان هم بتوانیم وضعیت بیمارمان را پیشگویی کنیم و چنانچه بیمار، بیماری مزمنی دارد قادر باشیم به طور مداوم از طریق سیستم هوش مصنوعی از او مراقبت کنیم.
دکتر روشن ضمیر همچنین گفت: یک نکته مهم که امیدواریم هوش مصنوعی در مورد آن به ما یاری برساند بحث مناطق دور افتادهای است که دسترسی کافی به امکانات پزشکی ندارند و از طریق سیستمهای هوش مصنوعی میتوان به غربالگری بیماران در این مناطق کمک کرد.
دبیر اجرایی همایش کاربردهای هوش مصنوعی در حوزه گوش و حلق و بینی خاطرنشان کرد: همایش امروز با هماهنگی انجمن گوش و حلق و بینی شاخه خراسان برگزار میشود و جامعه هدف آن متخصصین گوش و حلق و بینی هستند؛ ضمن اینکه به عنوان یک برنامه آموزشی در بیمارستان امام رضا(ع) برگزار میشود و از تمامی اساتید و پزشکان و همکاران گروههای مختلف و همچنین دانشجویان دعوت کردیم که در این برنامه حضور داشته باشند.
دکتر روشن ضمیر ابراز امیدواری کرد؛ با همکاری گروه آموزش پزشکی، اجرای کارگاههای استفاده از هوش مصنوعی در به روز رسانی روشهای آموزش پزشکی برای اساتید تقویت و با همکاری گروه انفورماتیک پزشکی،کارگاههای استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی برای گروههای گوناگون از دانشجویان و پرسنل سیستم بهداشت و درمان و همچنین اساتید و پزشکان برگزار گردد.