بروز تشنج در دوران کودکی شایعتر است/ کودکان به درمان تشنج بهتر پاسخ می دهند
- بازدید: 79
فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در سنین کودکی تشنج شایعتر از بالغین است، اظهار کرد: تشنج در کودکان نسبت به درمان بهتر پاسخ می دهد و احتمال اینکه تشنج ها در بزرگسالی قطع شود بیشتر است.
دکتر شیما ایمان نژاد ، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه تشنج دوران کودکی با بزرگسال تفاوت های زیادی دارد، خاطر نشان کرد: الگوهای نوار مغز تشنج در کودکی شایعتر از بالغین است، در سنین نوزادی بخصوص 28 روز اول تولد تا یک تا دو سالگی چه بسا تا 4 سالگی مغز نارس است و تشنج های مختلفی می تواند بروز کند.
دکتر ایمان نژاد با بیان اینکه یک حمله وقتی تشنج محسوب می شود که همراه با سیاه شدن لب ها یا آبی تیره شدن لب ها و یا نگاه خاص، خیرگی یا بالا رفتن مردمک چشم و خروج کف از دهان ویا بی اختیاری در ادرار و مدفوع باشد و کودک بعد از تشنج دچار خواب آلودگی و گیجی می شود و پس از بیدار شدن از خواب ، هوشیاری خود را به دست می آورد، گفت: تشنج با تغییر پوزیشن تغییر نمی کند و زیر دست مادر نیز تکان ها ادامه دارد اما حرکات خوش خیم نوزادی هنگام تغییر پوزیشن از بین می رود.
وی با اشاره به اینکه علل تشنج در کودکان شامل مسائل ژنتیک، ساختاری متابولیک ، اختلالات متابولیک مثل افت قند خون و... است، گفت: برای دسته ای از تشنجها علت خاصی دیده نمی شود که این موضوع خوشحال کننده ای است زیرا وقتی علت بروز تشنج واضح باشد درمان های پیچیده نیاز دارد.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تشنج تب خیز، صرع محسوب نمی شود، گفت: اغلب تشنج اطفال چند ثانیه یا زیر یک یا دو دقیقه هستنداما تشنج بیش از 15 دقیقه ممکن است که به مغز صدمه بزند.
وی تاکید کرد: هنگام تشنج کودک بهتر است کودک را به سمت چپ بخوابانید تا ترشح ها وارد راه هوایی نشود، لباس تنگ را از تن کودک خارج کنید، زیر سرش بالشت بگذارید ، علاوه بر این با قاشق یا انگشت سعی در باز کردن دهان کودک و خوراندن مایعات به او نکنید و در صورتی که تنفس برای مدت طولانی قطع شد اقدامات احیا را انجام دهید.
دکتر ایمان نژاد با بیان اینکه تا هوشیاری کامل آب به صورت کودک نزنید ، گفت: در صورتی که برای کودکی تشخیص صرع داده شده باشد پزشک دارویی را برای یکبار مصرف در اختیار خانواده قرار می دهد که بنا بر سن و وزن کودک دز متفاوت دارد تا صدمات تشنج جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه ضربه های شدید مغزی علت تشنج محسوب می شود اما اگر کودک مستعد تشنج باشد ضربه های کوچک نیز می تواند باعث تکرار تشنج شود، ابراز کرد: خدمات درمانی و تشخیصی با تعرفه دولتی برای کودکان دچار مشکلات مغز و اعصاب در بیمارستانهای دکتر شیخ، اکبر، قائم(عج) ارائه می شود.