راهکارهای مؤثر در پیشگیری از گرمازدگی
- بازدید: 136
مدیر گروه کاهش خطر بلایا و حوادث معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در تابستان و در گرمای بیش از ۳۵ تا ۳۸ درجه سانتیگراد باید بیشتر به موضوع گرمازدگی توجه کنیم و با راهکارهای مؤثر از خودمان مراقبت نماییم.
دکتر محمدرضا جویا در گفتگو با وب دا با تأکید بر اینکه پیشگیری مقدم بر درمان است توصیه کرد: سعی کنید در تابستان در ساعاتی که هوا خنکتر است مثل صبح زود یا بعدازظهرها از منزل خارج شوید. در روزهای گرم لباسهای سفید، سبک و کمی گشاد بپوشید؛ همچنین از پوشیدن لباسهایی با الیاف مصنوعی اجتناب کنید و وسایل حفاظتی مثل کلاه، عینک آفتابی ، چتر و کرمهای ضد آفتاب با درجه پوشش بالا همراه داشته باشید.
وی با بیان این که گرمازدگی بسته به نوع خفیف یا شدید آن درمان متفاوتی دارد، خاطرنشان کرد: گرمازدگی یک فوریت پزشکی است و اگر کسی دچار گرمازدگی شد باید فورا به نزدیکترین مرکز درمانی منتقل شود.
مدیر گروه کاهش خطر بلایا و حوادث معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه دمای بالای بدن، تغییر وضعیت ذهنی یا رفتاری، تهوع و استفراغ، گرگرفتگی پوست، تنفس سریع ، افزایش ضربان قلب و سر درد از جمله علائم گرمازدگی به شمار می رود تصریح کرد: قبل از انتقال بیمار به مراکز درمانی میتوان با تعویض لباسهای فرد و سرد کردن بدن بیمار به او کمک کرد، با استفاده از یک پارچه یا حوله یا اسفنج بدن فرد را با آب سرد خیس کنید، فرد را به مکانی خنک انتقال دهید میتوانید روی دستها و پاهای بیمار آب بریزید و از کرمهای ضد سوختگی استفاده کنید.
وی با تأکید بر اینکه هوای گرم باعث تعریق میشود و بدن نمک زیادی را دفع میکند، بهتر است برای جایگزینی از مایعاتی نظیر دوغ استفاده نمود؛ ولی اگر فرد کودک یا سالمند است، بهتر است او را به بیمارستان منتقل کنید.
دکتر جویا به والدین هشدار داد: هرگز کودکان خود را در اتومبیل تنها نگذارید، دما در اتومبیلی که در مقابل نور خورشید است به شدت بالا میرود و باعث آسیبهای شدید جسمی به کودکان میشود.
وی از جمله عوامل خطر در ابتلا به گرمازدگی را تب و بالا رفتن درجه حرارت بدن و همچنین کاهش سطح هوشیاری ذکر کرد.