نقش بی‌بدیل قرآن در درمان بیماری‌های روحی و جسمی

092.jpg - 33.23 kBدبیر گروه قرآن، عترت و سلامت فرهنگستان علوم پزشکی به نقش بی‌بدیل قرآن کریم در درمان بسیاری از بیماری‌های جسمی و روحی اشاره کرد و گفت: قرآن کریم نسخه حیات بخشی است برای آنان که می‌خواهند با کبر، غرور، حسد ونفاق به مبارزه برخیزند.

به گزارش وب دا، دکتر رحیم قربانی در دومین روز از همایش ملی قرآن، عترت و سلامت در مشهد مقدس با بیان این مطلب افزود: بیماری‌های روحی و اخلاقی، شباهت زیادی به بیماری‌های جسمی دارند، هر دو کشنده هستند و نیاز به درمان و پرهیز دارند و دراین جا نقش این کتاب آسمانی در شفا و بهبودی بیماران در زمینه‌های روحی و جسمی غیرقابل انکار است. همچنین قرآن کریم و نقش آن در برطرف کردن ضعف، ترس، اختلاف و پراکندگی و وابستگی کامل به مادیات، از اهمیت خاصی برخورداراست.

وی به قرآن و درمان بیماری‌های اعتقادی اشاره کردو گفت: نزول قرآن کریم در مرحله اول برای درمان بیماری‌های اعتقادی مردم بود تا آنها را از شرک، کفر و تاریکی به توحید و اسلام و روشنایی برد. قرآن در حقیقت در آیات متعددی هدفش را خروج بشر از ظلمت جهل به نور دانش، از کفر به نور ایمان، از ظلمات ستمگری به نور عدالت، از فساد به صلاح و از گناه به نور تقوی معرفی می‌کند.

قربانی از قرآن به عنوان شفا  و رحمت یاد کرد و افزود: این کتاب آسمانی برای امراض اعتقای مانندکفر، نفاق و شرک درمان است و در نفوذشناخت، توحید در قلب رحمت است.

دبیر گروه قرآن، عترت و سلامت فرهنگستان علوم پزشکی یادآور شد: قرآن کتاب بهداشت و پزشکی نیست‏، بلکه کتابی برای هدایت و تربیت معنوی است و اگر به مطالب پزشکی، بهداشتی و علمی اشاره‌ای دارد به دلیل این است که راه خداشناسی را هموار کند و حس کنجکاوی بشر را تحریک تادر زمینه علوم تجربی رشد کند و در پی کشف آن برآیند و همچنین اعجاز علمی قرآن را به اثبات برساند و علت مهم‌تر اینکه به خاطر پیوستگی نیازهای جسمی و روحی و تاثیر آنها برهم، قرآن لازم می‌داند به بهداشت جسمی نیز توجه کند. زیرا در کمال روحی او تاثیر دارد. لذا قرآن کریم برای تامین سلامتی و بهداشت جسم مطالبی بیان کرده است که اگر در حد اعجاز علمی نباشد، قطعا برخی از آنها جزو شگفتی‌های علمی است.

قربانی اظهار کرد: با بررسی ابعاد مختلف انسان در می‌یابیم که هر فردی دو بعد جسمی و روحی دارد وهرکدام ممکن است درمعرض بیماری قرار بگیرند و بیماری در هر بعد موجب اختلال در کارآیی ابعاد دیگر انسان شود از این رو می‌توان بیماری‌ها را به سه نوع اعتقادی، روحی- روانی و جسمی تقسیم کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به واژه شفا در قرآن کریم اشاره کرد و گفت: شفا به معنای صحت، سلامت و درمان قطعی است. خداوند در آیات مختلف، قرآن را به عنوان شفا و درمان معرفی کرده است.

قربانی ادامه داد: در دهه‌های اخیر مطالعات متعددی در حوزه‌های مختلف در زمینه‌های تاثیر درمان قرآن بر ابعاد مختلف روحی، روانی و جسمی انسان انجام شده است. مطالعات و تحقیقات زیادی درخصوص تاثیر قرآن در آرام‌بخشی و درمان بیماری‌ها انجام گرفته است که مطالعه آنها از اهیمت خاصی برخوردار است.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

یکشنبه, ۰۷ بهمن ۱۴۰۳