نقش اثرگذار زنان در پیشرفت کشور باید بهخوبی تبیین شود/27 درصد اعضای هیئت علمی دانشگاههای كشور زنان هستند
- بازدید: 56
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه نقش اثرگذار زنان در پیشرفت کشور باید بهخوبی تبیین شود، گفت: زنان که نیمی از افراد جامعه را تشکیل میدهند ، نقش مهمی در توسعه همهجانبه کشور دارند.
دکتر فاطمه محرری به مناسبت هفته بزرگداشت مقام زن در گفتوگو با خبرنگار وب دا، اظهار کرد: یکی از مباحث اساسی در زمینه توسعه، میزان بهرهگیری درست و منطقی از تواناییها و استعدادهای نیروی انسانی هر جامعه است، نقش اشتغال در پویایی زندگی انسان انکارناپذیر است و میتوان آن را کانون ارتباطات انسانی و اجتماعی تلقی نمود.
وی اضافه کرد: در جهت این پویایی بیتردید زنان، به عنوان نیمی از جمعیت کشور، تأثیر مستقیمی در توسعه جامعه دارند، زیرا هدف هر جامعهای، به حداکثر رساندن رفاه اجتماعی است و رفاه اجتماعی تابعی از درآمد سرانه، توزیع عادلانه درآمد، بهبود سطح امکانات آموزشی، بهداشتی، رفاهی و میزان مشارکت اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، سیاسی مردان و زنان و غیره است.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه نقش اثرگذار زنان در پیشرفت کشور باید بهخوبی تبیین شود، خاطرنشان کرد: زنان به عنوان نیمی از جمعیت كشور و نیروی فعال جامعه، نقش محوری مهمی در شكوفایی عرصههای علمی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و تربیتی ایفا میكنند، نقشی كه با فراهم شدن بسترهای لازم توانمندسازی، حضور و فعالیت آنان به منصه ظهور میرسد.
دکتر محرری تصریح کرد: بر اساس آمار و ارقام ارائه شده، زنان با تلاش و پشتكار فراوان مسیر رشد و شكوفایی را درنوردیده و توانستهاند همگام با مردان در عرصهها و المپیادهای علمی قدمهای بزرگی بردارند، شاهد این امر كسب 47 درصد كرسی مراكز علمی و 27 درصدی هیأت علمی دانشگاههای كشور توسط زنان است.
وی با ذکر این نکته که دانشگاهها و مراکز آموزش عالی هر کشور در ارائه تفکرات و راهحلهای جدید محل تربیت نیروی انسانی است، تأکید کرد: زنان که نیمی از افراد جامعه را تشکیل میدهند ، نقش مهمی در توسعه همهجانبه کشور دارند و از این رو باید به تربیت و تعالی آنان توجه خاص شود.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تأکید بر اینکه زنان در جامعه، مثل مردان، تاریخ حال و آینده اجتماعی، خانوادگی و تحصیلیشان را رقم میزنند، گفت: باید اقرار کرد که افزایش مشارکت زنان در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی ایران در سالهای اخیر، با تمام ابعاد و پیامدهای گوناگون آن واقعه مبارکی است که رشد مردم سالاری و توسعه اجتماعی، سیاسی و اقتصادی جامعه ایران را نشان میدهد، بنابراین بهنظر میرسد که زنان ایرانی، با مشارکت بیشتر در آموزش عالی، به شکل جدی و قوی، عزم و جزم خویش را برای تکوین هویتی نوین و ساختن آینده تحصیلی، شغلی و اجتماعی بهتر آغاز کردهاند.
دکتر محرری تصریح کرد: وجود ترازوی عدالت در هویتسازی و ایفای برابر نقش زنان و مردان، به خودی خود عدالت جنسیتی و سوق دادن جامعه به سمت شكوفایی را به همراه خواهد داشت، چرا كه وقتی عدالت جنسیتی حاكم شود، هریک از دو جنس براساس تواناییها ایفای نقش میكنند، موضوعی كه برقراری آن در كشور ما نیاز به تغییر نگرش جنسیتی دارد.
وی با اشاره به اینکه زیرساختهای جامعه نیاز به تغییر دارد كه این تحول، بدون درک درست از زن و نقش وسیع او در جامعه دست یافتنی نیست، بیان کرد: جایگاه مادر و زن در خانواده از چنان قداستی برخوردار است كه جای هیچگونه بحثی در آن نیست، اما زمانی كه آموزش نادرست و برخی برنامههای غیركارشناسی رسانهای، مناسبات خانواده را اشتباه به نمایش میگذارند، نمیتوان توقع داشت كه زنان و مردان دوشادوش هم به رشد و توسعه جامعه كمک كنند.