احساس خستگی، یبوست و افزایش وزن؛ علائم مشترک کم کاری تیروئید

313.jpg - 10.20 kBاستاد گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه احساس خستگی، یبوست و افزایش وزن می تواند از علائم مشترک بیماری کم کاری تیروئید در افراد باردار و غیر باردار باشد  اظهار کرد: تنها تشخیص افتراقی این دو گروه، عدم تحمل سرما است که این علامت در خانم های باردار وجود ندارد.

دکتر نیره قمیان در گفتگو با وبدا، پیرامون نشانه ها و عوارض بیماری شایع کم کاری تیروئید در دوران بارداری گفت: یکی از مشکلاتی که، متخصصان زنان با آن سر وکار داشته و باید با نحوه تشخیص ودرمان آن آشنایی کامل داشته باشند، بیماری کم کاری تیروئید در دوران بارداری است که به دلیل اثرات مادری و جنینی، در این دوران ایجاد می شود و ضرورت دارد که پزشکان با انجام اقدامات درمانی به موقع در زمان بارداری، از ایجاد عوارض این بیماری برای مادر و جنین پیشگیری کنند.

وی با بیان اینکه بیماری کم کاری تیروئید می تواند با علائم آشکار و یا بدون علامت بروز کند افزود: در کم کاری آشکار، طبق آزمایش های به عمل آمده TSHبالا با کاهش تیروکسین آزاد همراه است، اما در نوع بدون علامت بیماری، TSH بالا و Free T4 نرمال است، که اغلب نوع بدون علامت کم کاری تیروئید دوران بارداری شایع است .

 دکتر قمیان خاطرنشان کرد؛ عوارض ناشی از بیماری تیروئید، بستگی به نوع آشکار یا غیرآشکار و نیز شدت آن دارد. در نوع آشکار به دلیل عدم تخمک گذاری در بیماران، سقط های سه ماه اول بارداری شایع و اغلب، حاملگی به انتها  نمی رسد. اما در نوع بدون علامت به دلیل ادامه روند بارداری ، با عوارض بیشتر در مادر و جنین مواجه می شویم. عوارض احتمالی در صورت عدم درمان بیماری تیروئید، شامل، مسمومیت و فشار خون بارداری، کنده شدن جفت، اختلال در ضربان قلب جنین، زایمان زودرس، کاهش وزن نوزاد و افزایش میزان سزارین، خونریزی بعد از زایمان، افزایش  میزان مرگ و میر نوزادی، اختلالات شناختی ،اختلال در رشد عصبی روانی کودک و اختلالات تکلم، برای مادر و جنین همراه خواهد بود.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

یکشنبه, ۱۴ بهمن ۱۴۰۳