بیشترین آسیب در حرکات ورزشی، در ناحیهی تاندون آشیل پا رخ می دهد
- بازدید: 111
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و فلوشیپ فوق تخصصی مچ پا گفت: آسیب های ناشی از حرکات ورزشی بویژه در ورزشکارانی همچون دوندهها، اغلب در ناحیه آَشیل پا اتفاق میافتد و بسته به میزان آسیبدیدگی میتوان فیزیوتراپی و ورزش درمانی را در مراحل اولیه و جراحی در مواردی که شدت آسیب زیاد است، تجویز میشود.
دکتر علیرضا موسویان در گفتگو با وبدا با اشاره به اقبال عمومی جامعه نسبت به انجام حرکات ورزشی، انجام نادرست حرکات ورزشی را زمینهساز آسیبهای مختلف برای ورزشکاران دانست و خاطر نشان کرد: در انجام حرکات ورزشی، تاندون آشيل پا اغلب دچار آسيب ورزشي مي شود و از بین ورزشکاران، دونده ها به میزان 50 درصد بیشتر، دچار اين آسیب میشوند و حتي تا حدود 50درصد پارگي آشيل پيدا مي کنند.
وی افزود: گاهي اوقات بيمار دچار پيچ خوردگي در ناحيه پا مي شود و در بررسي هاي پزشکي، تشخيص دقيق صورت نمیگیرد و پارگي آشيل رخ می دهد، ضمن اینکه 20 درصد پارگيهاي آشيل در زمان مراجعه به پزشک، ممکن است با تشخيص پارگي همراه نباشد که میتواند عوارض و آسیبهای جدی را برای فرد داشته باشد و معمولا نياز به درمان جراحي خواهد بود.
فلوشیپ جراحی پا در خصوص شیوه های درمان این بیماری نیز گفت: آسيبهاي آشيل در مراحل اولیه، با ورزش درماني و ورزشهاي خاص که فيزيوتراپها با آن آشنایی دارند و همچنین آموزش آنها، بهبود مییابد ولي در مراحل انتهايي شايد نياز به عمل جراحی باشد و در نهایت این مشکل مي تواند منجر به ايجاد خارپاشنه شود .
دکتر موسویان گفت: در شکستگيها و بازسازيهاي مفصل غضروف زانو، به مدت يک يا دو ماه، بيمار نمی تواند پاي خود را روی زمين قرار دهد، بعد از اين مدت برای بازگشت به انجام فعاليت های خود فرد نياز به انجام فيزيوتراپي دارد .گاهي اوقات حس پا در فرد کاهش یافته و عدم تعادل اتفاق میافتد، لذا اقدامات اولیه فيزيوتراپي، موجب اصلاح عدم تعادل، بهتر شدن حس پا و کمک به گردش خون بهتر پا شده و دوباره قدرت عضلات را برميگرداند که دچار آسيبهاي بعد از عمل نشوند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره مراقبتهای پا در افرادی که تحت درمان قرار گرفتهاند هم گفت: افرادی که چندین ماه پاي آنها در آتل قرار داشته و ناگهانی شروع به راه رفتن میکنند، خطر پيچ خوردگي پا بيشتر و آسيبهاي ثانويهاي که بعد از آن ميتواند ايجاد شود، زياد است. لذا، با توجه به شرایط بیمار، تحت نظر پزشک و فيزيوتراپ قطعا بهبودی خواهند داشت و همیشه نیاز به متخصصین ضرورت ندارد.
وی با بیان اینکه در سنين بالاتر از 20 تا 25 سال دردهاي زير قوزک پا يکي از مشکلاتي است که در محل تاندونها و محل اعصاب پا ایجاد میشود افزود: تاندونهاي پا گاهي اوقات در سنين بالاتر به دلايل مختلفي که شناخته شده و ناشناخته هستند ضعيف و به مرور زمان متورم و گاهي دچار پارگيهاي شديد میشوند، در اين شرایط، کف پاي صاف در اين افراد ايجاد شده و نياز به معاينات کامل پزشکي ضروري است. زير قوزک داخلي مهم ترين اعصاب پا و تاندونهاي پا قرار داشته و گاهي نياز به عمل جراحي وجود دارد که در مراحل اوليه جراحي ها ساده و در صورت پيشرونده بودن جراحي ها سختتر میشوند گاهي اوقات با بريس ساده (وسیلهای جهت اصلاح ناهنجاریها) بهبود مي یابد.