ترکیب وایتکس و تیرک در فضای محدود، موجب تولید گاز کلرامین و مسمومیت میشود

0109.jpg - 13.62 kBفلوشيپ سم شناسي و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر پرهیز از ترکیب مواد شوینده و پاک کننده در فضاهای محدود گفت: ترکیب مواد پر مصرفی مانند وایتکس و تیرک در محیط حمام و سرویس بهداشتی، سبب تولید گاز کلرامین میشود که این گاز به شدت تحریک کننده بوده و می تواند فرد را دچار مسمومیت کند. 

دکتر قاسمي طوسي در گفت و گو با وبدا، مسموميت هاي ناشي از مواد شوينده و پاک کننده در ایام پایان سال را امری قابل پیش بینی برشمرد و افزود: در حال حاضر وايتکس و تيرک جزء مواد شوينده اي هستند که معمولا بيشترین مصرف را در منازل دارند، اما هر یک از اين مواد، ميزان مصرف مشخصی دارند و نباید با هم ترکیب شوند؛ ضمن اینکه وايتکس و تیرک صنعتي و خانگی، هر یک ميزان غلظت متفاوتی دارند و این موضوع بایستی در میزان مصرف آنها مورد توجه قرار گیرد.

وي با اشاره به کاربرد هر یک از این مواد و خطرات استفاده‌ی بیش از حد آنها نیز گفت: ماده تيرک براي تميز کردن سرويس هاي بهداشتي، حمام، آشپزخانه و ديگر قسمت هاي منزل و ماده وايتکس به عنوان رنگ بر و نیز برای شستن ظروف مختلف، استفاده مي شود. در مواردی که این مواد در اندازه زیاد و یا غلظت بالا استفاده شوند می توانند در فرد علائم حساسيت و مسموميت ايجاد کنند، لذا توصيه مي کنيم افراد نحوه مصرف اين شوينده ها را که روي بطري آن نوشته شده، حتما مطالعه و با غلظت توصیه شده مصرف کنند.

دکتر قاسمی طوسی بر عدم بکارگیری این مواد توسط افراد مبتلا به آسم، آلرژي و حساسيت نیز تاکید و اظهار کرد: تا زماني که اين مواد در منزل استفاده مي شود، بهتر است افراد مذکور در محیط خانه نباشند؛ چرا که بوي وايتکس و تيرک منجر به مسموميت آنها مي شود.

فلوشيپ سم شناسي، در ادامه با بیان اینکه اغلب مسموميت ها بصورت استنشاقي اتفاق می افتد افزود: مواد شوینده شیمیایی معمولا تاثیری سوزاننده دارد و با قرار گرفتن روي پوست بدن مي تواند باعث سوختگي پوست و مخاط شود. همچنین به دليل نگهداري این مواد در کابينت ها، گاهي در يخچال و قسمت هاي ديگر منزل، افراد ممکن است به صورت اشتباهي به جاي آب و مايعات از آنها استفاده کنند. در چنین مواردی که فرد دچار مسمومیت می شود از تحريک به استفراغ و خوراندن برخي مواد غذايي به او همچون آبليمو، شير و تخم مرغ و داروها، جدا خودداري شود.

وی اضافه کرد: اولين اقدام براي فردی که دچار مسموميت با شوينده ها به صورت استنشاقي شده اين است که، او را از محيط مسموم کننده خارج و درهواي آزاد قرار دهیم و اگر حال عمومي نامساعدي دارد، به نزديکترين مرکز درماني منتقل کرده، که با تجويزاکسيژن و در صورت نياز دارو، شرايط بيمار تا حدودي بهبود يابد.

 


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

شنبه, ۱۳ بهمن ۱۴۰۳