مهمترین راه برای کنترل مشکلات ژنتیکی کودکان تشخیص درست، آن قبل و حین بارداری است

597.jpg - 14.29 kBفوق تخصص ریه کودکان و عضو هیأت علمی گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مهمترین راه برای دوری از مشکلات ژنتیکی کودکان در تشخیص درست، آن هم در قبل از بارداری بوده است.

دکتر سیدجواد سیدی در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: بیماری های تنفسی کودکان تقسیم بندی مختلفی دارند، برخی از آنها ژنتیکی و مادرزادی است که به علت مشکلات و اختلالات ژنتیکی بوده و دسته دیگر نیز کیست‌ها و اختلالات مادرزادی و دیافراگم‌های وابسته به آن هستند.

وی اضافه کرد: همچنین یک دسته دیگر در مشکلات تنفسی کودکان بیماری‌های عفونی تنفسی ویروسی، ذات الریه و میکروب‌های باکتریال بوده و در کنار آن از بیماری‌های التهابی مانند آسم، حساسیت، و نیز بیماری‌های مزمن ریوی  و غیره که تظاهرات ریوی هم دارند می‌توان نام برد که به کلیه، قلب و دیگر اعضای بدن آسیب وارد می کند.

فوق تخصص ریه کودکان با تأکید بر اینکه در حوزه پیشگیری مهمترین راه برای دوری از مشکلات ژنتیکی کودکان در تشخیص درست، آن هم در قبل از بارداری بوده تا بیماری‌هایی همچون سی اف جلوگیری شود، گفت: همچنین باید اشاره کنیم که برخی از بیماری‌ها مادرزادی بوده و مادر باید در دوران بارداری داروهایی مانند فولیک اسید مصرف کند تا که بیماری به جنین منتقل نشود و در موضوع آسم و ریه هم باید به موارد ارتباط با پرندگان، آلودگی‌های شغلی و آب و هوایی اشاره کرد.

دکتر سیدی با بیان اینکه یکی از بهترین راه‌ها برای پیشگیری از بیماری‌های عفونی و ویروسی تزریق واکسن است، خاطرنشان کرد: ما واکسن‌های مختلفی برای عفونت‌های تنفسی داریم که می‌تواند از فلج اطفال، سرخک، سرخچه، ذات الریه، پونوموکوک، روتاویروس، آنفلوآنزا، کرونا و غیره جلوگیری کند، البته واکسن به صورت 100 درصدی پیشگیری نمی‌کند، اما نقش مؤثری در کاهش موارد ابتلا، بستری و فوتی ناشی از آن بیماری دارد.

وی تصریح کرد: تأثیرات واکسن‌ها به‌خوبی در جامعه دیده شده و نمونه بازر آن واکسن‌های کرونا بود که در سلامت تمامی گروه‌های سنی از جمله اطفال مؤثر بود.

عضو هیأت علمی گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در این روزها اخبار متخلفی در خصوص بیماری تب دنگی منتشر می‌شوند که تأیید شده نیستند، بیان کرد: درخواست ما از مردم این است که برای کسب اطلاعات لازم و موردنیاز به رسانه‌ها و مراجع علمی معتبر مراجعه نمایند و در خصوص بیماری تب دنگی هم طبق دستورالعملی که از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی منتشر شده اقدام نمایند.

وی افزود: در رابطه با موضوع انتقال تب دنگی از مادر باردار به جنین در حال انجام تحقیقات هستیم و مشابه این اقدام در کشورهای مختلف دنیا در حال انجام است تا که به یک نظر واحد و جامع در این خصوص دست یابیم و در همین خصوص باید اشاره کنیم که فعلاً نمی‌توانیم این موضوع را رد یا تأیید نماییم و در حال حاضر و تا زمان رسیدن به نتیجه نهایی نمی‌توان هیچگونه اظهار نظری در خصوص انتقال تب دنگی از مادر باردار به جنین داشت.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

دوشنبه, ۰۸ بهمن ۱۴۰۳