عواملی که زمینه ساز انسداد سینوس ها و ایجاد بیماری سینوزیت می شوند
- بازدید: 141
عضو هیات علمی گروه گوش و حلق و بينی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: عفونت های ویروسی و پوليپ هاي ناشي از آلرژي و حساسيت می تواند زمینهی انسداد سینوس ها و بروز بیماری سینوزیت را فراهم کند.
دکتر احمد ميمنه جهرمي در گفت و گو با وبدا، از عفونت های ویروسی و پوليپ هاي ناشي از آلرژي و حساسيت به عنوان عوامل ایجاد انسداد سینوس ها و بروز بیماری سینوزیت نام برد و افزود: مخاط هاي موجود در سينوس ممکن است به دليل سرماخوردگي و يا استنشاق مواد سمي و تحريک کننده، عملکرد خوبي نداشته باشند و در نتیجه سینوس متورم ودهانه آن بسته مي شوند، بنابراین يک فرد زماني به سينوزيت مبتلا مي شود، که حالت طبيعي ترشحات سلول هاي داخل بيني دچار اختلال شوند.
وی با بیان اینکه بيماري هاي ويروسي، تنفس هواي آلوده، غده ها وتومورها، ضربه ها باعث بسته شدن راه تنفس و افزايش عفونت به بدن فرد مي شود افزود: بيشترين عفونت ها در اين سينوس ها، عفونت هاي ويروسي هستند و يک سرما خوردگي معمولي میتواند با ترشحات و بسته شدن بيني و سنگيني سر همراه باشد که معمولا با عطسه کردن، فرد احساس کاهش سنگيني در سرکرده و براي زمان اندکي موجب باز شدن بيني وسينوس ها مي شود.
عضو هیات علمی گروه گوش و حلق و بينی دانشگاه علوم پزشکی مشهد پوليپ را عامل ديگر انسداد بيني عنوان و تاکید کرد: پوليپ ها انواع مختلف دارند اما، شايع ترين پوليپي که در حال حاضر همه با آن دست به گريبان هستند، پوليپ هاي ناشي از آلرژي و حساسيت است. گاهي هم پوليپ هاي قارچي به وجود مي آيند که اين قارچ ها باعث به وجود آمدن پوليپ ها و آلرژي ها مي شوند. لذا با رشد و بزرگ شدن و فشار اين پوليپ ها مسير راه تنفس و بويايي مسدود و تخليه سينوس ها با مشکلاتي مواجه و فرد مبتلا به سينوزيت مي شود.
دکتر جهرمی همچنین گفت: در هر بيني سه شاخک بزرگ وجود دارند که موجب گرم و مرطوب شدن هوا مي شوند. گاهي اين شاخک ها به حدي بزرگ میشود که علاوه بر اينکه با پوليپ اشتباه گرفته مي شوند، موجب ايجاد سينوزيت شده و با بزرگ و حجيم شدن آنها مسير سينوس مسدود مي شود.