عملکرد بیهوشی در پیوند قلب، تضمینی برای موفقیت عمل‌هاست

0444.jpg - 26.56 kBمتخصص بیهوشی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت:نقش متخصصان بیهوشی به عنوان نگهبانان جان بیماران، تضمینی برای موفقیت و بهبود نتیجه عمل است..

دکتر ناهید زیرک در گفتگو با وب دا دررابطه با نقش بیهوشی در تیم پیوندقلب بیمارستان امام رضا(ع) اظهارکرد: تیم پیوند قلب در بیمارستان امام رضا (ع) مجدانه فعالیت خود را ادامه می دهد و باعث تحولی شگرف در این زمینه شده است. تیم پیوند قلب و ریه با آموزش‌های تخصصی و همکاری با اساتید برجسته، موفق به انجام عمل‌های پیوند قلب  و بهبود شرایط زندگی بیماران با نارسایی پیشرفته قلبی شده است . همچنین به موازات ان با شروع استفاده از قلب‌های مصنوعی، بیمارانی که گزینه مناسبی برای پیوند قلب نیستند، امیدی تازه یافته‌اند.

متخصص بیهوشی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، از آغاز فعالیت تیم پیوند قلب و ریه بیان کرد : از ابتدا مسئولیت بی هوشی تیم را عهده دار بوده است و در حال حاضر آموزش اعضای جوانترنیز مد نظر می باشد. در جهت تکمیل توانمندیها غریب به کل اعضای تیم دوره‌های تخصصی در دانشگاه های برتر دنیا برای پیوند قلب و ریه را گذرانده اند. همچنین تیم با برگزاری کنفرانسها و جلسات متعدد علمی  به میزان قابل توجهی باعث ارتقا و بروزرسانی در اطلاعات علمی اعضای تیم شده است.

وی افزود:در سال‌های اول راه اندازی ، پیوندها به صورت اورژانسی انجام می‌شد به این معنا که به محض یافتن قلب دهنده‌ای مناسب، تیم فعال می شد و عملیات پیوند به سرعت و به صورت اورژانس انجام می‌گرفت که سختیها و مشکلات زیادی داشت..

دکتر زیرک در مورد چالش‌های اصلی در پیوند قلب عنوان کرد اهمیت حضور متخصص بیهوشی با تجربه  در کنارسایر اعضای تیم عنوان کرد: بیمارانی که کاندید پیوند قلب هستند، معمولاً وضعیت بسیار وخیمی دارند و بدنبال نارسایی شدید قلبی اغلب قادر به هیچ‌گونه فعالیتی نیستند و حتی برای فعالیتهای اولیه مانند غذا خوردن نیز دچار تنگی نفس می‌شوند. به همین دلیل، انجام  بیهوشی برای این بیماران به دلیل حساسیت و ناپایداری قلبی و عروقی، یکی از مراحل بحرانی پیوند محسوب می‌شود و نیازمند توانمندی و تجربه‌ی بالا در زمینه بیهوشی قلب است.

وی تصریح کرد:در این فرایند، متخصص بیهوشی مسئول مدیریت همودینامیک بیمار، کنترل خونریزی‌ها، و نظارت بر ریتم قلب و نحوه عملکرد قلب است. این نظارت دقیق و متعهدانه به حفظ ثبات وضعیت بیمار در طول عمل پیوند کمک می‌کند و یکی از عوامل تعیین کننده در موفقیت پیوند محسوب می گردد..

متخصص بیهوشی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه دکتر سلطانی، که از پیشکسوتان بیهوشی قلب مشهد و پیوند قلب می باشند هم در تیم حضور دارند  که مایه قوت تیم می باشند.

وی بیان کرد: تیم پیوند قلب بیمارستان امام رضا(ع)در حال حاضر دومین تیم پیوند قلب در ایران از نظر تعداد عمل‌های موفق و میزان ماندگاری بیماران می باشد..

وی با بیان لحظات شیرین پیوند قلب، تأکید کرد: یکی از لذت‌بخش‌ترین لحظات برای او، دیدن عملکرد قلب جدید پس از پیوند است. بیماربا نارسایی قلب پیشرفته  که ممکن است ماهها در بستربوده است ، پس از عمل قادر به انجام فعالیتهای اولیه خود می‌شوند. این تغییرات در وضعیت کلی جسمانی آنها، انگیزه‌ای قوی برای ادامه این مسیر سخت اما ارزشمند برای وی شده است.

دکتر زیرک از بخش آی‌سی‌یوفوق تخصصی جراحی قلب بیمارستان امام رضا(ع) که  درمان بعد از پیوند را مدیریت می کنند تقدیر نمود که در حال حاضر دکتر فضلی  مسئولیت اداره انرا به عهده دارند.

وی اظهارکرد: برخی از بیماران کاندید نارسایی قلب پیشرفته، مناسب برای پیوند قلب نیستند. به همین دلیل، با حمایت دانشگاه، استفاده از قلب مصنوعی برای این دسته از بیماران آغاز شده است.

استاددانشگاه علوم پزشکی مشهد ابراز کرد: به عنوان مسیول بیهوشی در تیم پیوند قلب مصنوعی در کنارتیم اصلی پیوند قلب و ریه مشغول به فعالیت است. نتایج مثبت این عمل، علی‌رغم تعداد محدود بیمارانی که این عمل برایشان انجام شده، نویدبخش آینده‌ای روشن است.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

چهارشنبه, ۲۶ دی ۱۴۰۳