ضرورت جلوگیری از اتلاف مواد غذایی در مراحل تولید، توزیع و مصرف/ یک سوم تولیدات غذایی در جهان هدر می رود
- بازدید: 29
مدیر امور فرآوردههای غذایی و مدیر گروه علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به هدر رفت یک سوم از مواد غذایی تولید شده در جهان گفت: در کشور ما نیز میزان ضایعات مواد غذایی قابل توجه است و باید تدابیری برای اصلاح روندهای تولید، توزیع و مصرف مواد غذایی اندیشیده شود.
دکتر میترا رضایی، در حاشیهی همایش مدیریت اتلاف غذایی ( از مزرعه تا سفره) در گفتگو با وب دا، اهمیت مدیریت مصرف مواد غذایی و پیشگیری از هدر رفت آنها را هدف برگزاری این همایش دانست و گفت: در روزگاری که از هر ۱۰ نفر در جهان یک نفر از گرسنگی رنج میبرد و حدود ۱۵۰ میلیون کودک در دنیا به دلیل نبود مواد غذایی کافی، دچار سوء تغذیه و رشد ناکافی هستند، لازم است که تدابیری جهت جلوگیری از اتلاف مواد غذایی و مصرف بهینه آن اتخاذ گردد که این همایش نیز در همین راستا و درس پنل مدیریت اتلاف غذایی در صنعت،مدیریت اتلاف غذایی در بیمارستان و مدیریت اتلاف غذایی در جامعه برگزار شد تا با کمک افراد متخصص و تاثیرگذار بتوانیم به راهکارهایی برسیم که به واسطه آن در آینده شاهد کاهش اتلاف غذایی در کشور باشیم.
وی خاطرنشان کرد: کاهش اتلاف غذایی علاوه بر اثرات مثبتی که بر کاهش گرسنگی و مشکلات موثر بر آن دارد، از نظر اقتصادی نیز مفید بوده و از آن مهمتر پیشگیری از آلودگی محیط زیست است که بر اثر دفع و سوزاندن مواد پسماند غذایی اتفاق میافتد.
مدیر امور فرآوردههای غذایی و مدیر گروه علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین گفت: طبق آمار گزارش شده حدود یک سوم از مواد غذایی تولید شده در جهان هدر میرود که بسیار تأمل برانگیز است و متاسفانه این رقم در کشورهای کمتر توسعه یافته به حدود ۴۴ درصد میرسد.
وی اضافه کرد: طبق آماری هم که در سال ۲۰۲۲ عنوان شده، حدود ۱۳۰ میلیون تن مواد غذایی در این سال جزو ضایعات غذایی گزارش شده که از نظر اقتصادی حدود یک تریلیون دلار ضرر مالی ایجاد کرده است و چنانچه بخواهیم آلودگی محیط زیست و سایر موارد که دخیل در این موضوع هستند را در نظر بگیریم حدود ۲.۸ تریلیون دلار ضرر اقتصادی به جهان وارد شده است.
دکتر رضایی همچنین گفت: در کنار آمار مذکور، این نکته نیز مطرح است که برای تولید مواد غذایی لازم که اکوسیستم طبیعی ما تبدیل به زمینهای کشاورزی بشود و بنابراین حدود ۳۰ درصد از زمینهای کشاورزی ما مورد آسیب قرار میگیرد، ضمن اینکه مواد غذایی اتلاف شده دفع و در نهایت سوزانده میشوند و متاسفانه سبب افزایش گازهای گلخانهای و از جمله متان خواهند شد که از نظر آلودگی محیط زیست حدود ۲۳ برابر بیشتر از گاز co۲ خواهد بود، در حال حاضر حدود ۸ تا ۱۰ درصد از آلودگیهای گلخانهای ناشی از همین اتلاف مواد غذایی است.