مسمومیت ناشی از بنزودیازپین ها؛ شایعترین نوع مسمومیت در بین بیماران بخش مسمومین بیمارستان امام رضا(ع)
- بازدید: 124
فلوشیپ سم شناسی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با بیان اینکه مصرف خودسرانه برخی داروها می تواند با مسمومیت و عوارض جدی برای بیماران همراه باشد اظهار کرد: در حال حاضر مسمومیت با دسته داروهای بنزودیازپین ها، شایعترین نوع مسمومیتی است که در بیماران بخش مسمومین بیمارستان امام رضا(ع) مشاهده و اغلب ناشی از مصرف خودسرانه و بدون نظر پزشک است.
دکتر علی قاسمی طوسی در گفتگو با وب دا، ضمن اشاره به شیوع بیماری های ویروسی در فصل سرما و مراجعه مکرر بیماران به پزشکان مختلف گفت: در روزهای سرد سال با شیوع بیماری آنفلانزا و موارد تنفسی، برخی از افراد برای درمان سریع خود، در طول مدت بیماری به چندین پزشک مراجعه می کنند که این رویهی درستی نیست زیرا درمان بیماری های ویروسی طولانی و زمان بر است و فرد باید مدتی این بیماری را باید تحمل کند و لذا مراجعه مکرر به پزشکان مختلف برای درمان سریع و تجویز داروهای مشابه، می تواند موجب مسمومیت به ویژه با داروهای استامینوفن و شربت های سرماخوردگی شود.
وی، مسمومیت با دسته داروهای بنزودیازپین ها را شایعترین نوع مسمومیت در بین بیماران بخش مسمومین بیمارستان امام رضا(ع) عنوان کرد و افزود: به بیماران توصیه می کنیم، از مصرف خودسرانه دارو و بدون دستور پزشک خودداری کنند؛ چرا که بدون اطلاع و آگاهی کامل از عوارض دارو ، مشکلات عدیده ای را برای خود و جامعه پزشکی ایجاد می کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین با بیان اینکه مسمومیت در بزرگسالان اغلب می تواند تعمدی و در برخی موارد اتفاقی رخ دهد، افزود: در کودکان و سالمندان بیشتر مسمومیت ها به صورت غیرعمدی است، یک سالمند ممکن است، به یاد نداشته باشد که داروی خود را در وعده تجویز شده مصرف کرده لذا، ممکن است با مصرف مجدد آن دارو دچار مسمومیت شود . در چنین مواردی توصیه ما به خانواده ها این است که اگر سالمند در منزل دارند، با تهیه جعبه های مخصوص دارو، آن ها را به صورت صبح، ظهر و شب داخل جعبه قرار دهند و یکی از اعضای خانواده مسئولیت مصرف داروهای سالمند را در منزل به عهده بگیرد.
دکتر قاسمی طوسی اضافه کرد: اگر در مصرف داروی سالمند در وعده تجویز شده ، دچار شک و تردید شدیم، بهتر است که از خوراندن آن به سالمند خودداری کنیم. اما از آنجا که برخی داروها ممکن است حیاتی باشند، باید با یک داروساز که فردی متخصص در حوزه دارو است مشورت، یا با تماس از طریق شماره 190 از مراکز اطلاع رسانی دارو وسموم، در مورد برخی داروهای خاص و حیاتی فرد سالمند، اطلاعات لازم را کسب نمود.
گفتنی است؛ بخش مسمومین بیمارستان امام رضا(ع) به همت دانشگاه علوم پزشکی و مدیریت ریاست بیمارستان از حدود 4تا 5ماه گذشته، تبدیل به بخش ویژه شده و بخش مسمومین زنان و مردان تفکیک شده اند که شرایط بهتری را برای پذیرش بیماران ایجاد کرده است.