سرطان پروستات دومین سرطان شایع در مردان است

215.jpg - 23.13 kBمتخصص اورولوژی و جراحی کلیه ،فلوشیپ جراحی پیوندکلیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با بیان اینکه سرطان پروستات دومین سرطان شایع در مردان است، کاهش مصرف کربوهیدرات ها و غذاهای چرب و عدم استعمال دخانیات را از عوامل پیشگیرنده در بروز این بیماری عنوان کرد.

دکتر سلمان سلطانی در گفت و گو با وب دا اظهار کرد: پروستات یکی از ارگان های داخل لگن مردان است که درسیستم های ادراری و تناسلی و باروری نقش بسزایی دارد و همچنین در سیستم ادراری بر فرایند ادرار و در سیستم تناسلی بر ترشحات و بارداری نقش مهمی را ایفا می کند

وی با اشاره به شیوع بالای این بیماری بخصوص در سنین کهنسالی گفت: در مردان بالای 75 سال، ریسک ابتلا به سرطان پروستات افزایش می یابد اما بیماری در بدن بسیاری از آنها  شناسایی نمی شوند، البته با آگاهی دادن به مردم می توان به تشخیص زودهنگام این بیماری کمک کرد.

 دکتر سلطانی، فاکتور‌های سن و سابقه خانوادگی را از عوامل موثر در  ابتلا به سرطان پروستات دانست و گفت: در عامل اول با افزایش سن، احتمال ایجاد سرطان پروستات بیشتر میشود؛ بطوری که یک فرد درطول زندگی خود 17 درصد احتمال ابتلا به سرطان پروستات را خواهد داشت. عامل دوم سابقه خانوادگی است؛ به این نحو که اگر فردی درخانواده درجه یک خود سرطان پروستات داشته و درمان شده یا حتی منجر به فوت وی شده باشد، احتمال ابتلا فرد به سرطان پروستات بسیار بیشتر از یک فرد عادی و معمولی است. لذا کسانی که سابقه خانوادگی دارند خیلی زودتر به پزشک مراجعه کنند و تحت بررسی های لازم قرار گیرند.

وی فرآیند ابتلا به سرطان پروستات را ، دارای سیری نسبتا آهسته دانست و گفت: از زمان ایجاد سرطان تا زمانی که در دیگر ارگان های بدن گسترش یابد، معمولا چندین سال طول می کشد و با توجه به اینکه این بیماری تدریجی و مزمن اتفاق می افتد، در بسیاری مواقع، ممکن است علائمی به وجود آمده باشد اما فرد به آنها توجهی نکند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد : سرطان پروستات جزء بیماری هایی است که اگر زود تشخیص داده شود و درمان لازم صورت گیرد، میزان مرگ و میر در آن پایین خواهد بود.

وی با بیان اینکه نحوه زندگی ما در ابتلا به انوع سرطان ها تأثیر دارد افزود: کاهش غذاهای چرب وکربوهیدرات ها و قطع یا کاهش دخانیات در پیشگیری از ابتلا به بیماری سرطان پروستات بسیار مؤثرند. بنابراین افراد برای پیشگیری از ابتلا به سرطان های پروستات و‌‌سیستم ادراری، این اقدامات پیشگیرانه را مورد توجه قرار دهند. این نکته هم قابل ذکر است که مواد غذایی از جمله گوجه فرنگی و کدو که عصاره های آنها به صورت دارو و خوراکی وجود دارند، برای افراد بیمار تجویز می شود و نقش مفیدی در پیشگیری از ابتلا به سرطان پروستات دارند.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

شنبه, ۲۹ دی ۱۴۰۳