نقش مهم مراقبت معنوی در تسکین آلام بیماران و تقویت تاب‌آوری آن‌ها در بیمارستان امام رضا(ع)

539.jpg - 7.34 kBمسئول واحد مراقبت معنوی بیمارستان امام رضا(ع) از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: ارائه خدمت مراقبت معنوی نقش مهمی در تسکین آلام و ارتقای سطح اثربخش مراقبت‌های درمانی، تقویت روحیه بیماران و افزایش تاب‌آوری و امید افزایی دارد.

حجت‌الاسلام جوادی در گفتگو با وب دا با بیان اینکه برخی افراد در زمان بیماری و یا بحران های زندگی دچار تعارضات معنوی می شوند خاطر نشان کرد: زمانی که انسان دچار بحرانی مانند بیماری می‌شود، تعارضات معنوی چون سوالات درباره علت بیماری و نگرانی از آینده به وجود می‌آید. مراقبین معنوی با فرآیندهای علمی این تعارضات را حل کرده و با معنا دادن به زندگی و بیماری، تاب‌آوری بیماران را افزایش داده و نگرانی‌ها و غم‌های آن‌ها را کاهش می‌دهند.

وی افزود: یکی از نیازهای معنوی بیماران، عدم آگاهی از احکام شرعی مانند نحوه خواندن نماز است که واحد مراقبت معنوی با توجه به اصول مراقبت معنوی، پاسخگوی این نیازها می‌باشد.

حجت‌الاسلام جوادی به برگزاری مراسم معنوی اشاره کرد و گفت: برگزاری مراسم کوتاه در شب‌های قدر برای بیماران و پرسنل و همچنین طرح شیفت‌های قرآنی، تفأل به قرآن و سه‌شنبه‌های مهدویت از جمله اقدامات واحد مراقبت معنوی است.

وی همچنین گفت: این واحد دوره‌های آموزشی برای توانمندسازی روانی و معنوی پرستاران با هدف کاهش فرسودگی شغلی برگزار می‌کند و همچنین مسئول برگزاری همایش‌های بین‌المللی مراقبت معنوی نیز می‌باشد.

حجت‌الاسلام جوادی تصریح کرد: این واحد روزانه حداقل به ۱۵ بیمار خدمات مراقبت معنوی ارائه می‌دهد. بیماران توسط همیارانی که دوره‌های آموزشی غربالگری معنوی را گذرانده‌اند شناسایی و به واحد ارجاع داده می‌شوند.

وی همچنین اعلام کرد: با توجه به نیاز تمام بیماران به این خدمت، افرادی که شرایط لازم را دارند دوره‌های آموزشی خود را گذرانده و از ماه آینده به صورت کارورزی در بیمارستان امام رضا(ع) باید دوره‌های عملی را طی کرده و در بیمارستان‌های دیگر سطح شهر زیر نظر بیمارستان امام رضا(ع) ارائه خدمت داشته باشند و واحد مراقبت معنوی در بیمارستان‌های دیگر زیر نظر بیمارستان امام رضا(ع) آغاز به کار خواهد کرد.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

چهارشنبه, ۰۳ بهمن ۱۴۰۳