رییس فرهنگستان علوم پزشکی ایران: افزایش سن امید به زندگی از مهمترین دستاورد های انقلاب اسلامی است

رییس فرهنگستان علوم پزشکی ایران با بیان اینکه پیش از پیروزی انقلاب اسلامی سن امید به زندگی در مردان و زنان 57 سال بود اظهار کرد: به برکت جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر سن امید به زندگی در مردان 75 سال و در زتان به 77 سال رسیده است.

به گزارش وب دا، دکتر مرندی در هشتمین همایش ملی قرآن، بصیرت و سلامت، ضمن قدردانی از وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی مشهد همکاری در برگزاری این همایش، با بیان اینکه باید دستاوردهای انقلاب اسلامی به جوانان انتقال داده شود تا بهتر شرایط و تلاش هایی که در طول این مدت شده است را درک کنند خاطر نشان کرد: در پیش از انقلاب اسلامی تنها 57 درصد مردان و 37 درصد زنان از سواد خواندن و نوشتن برخوردار بودند و تفاوت 20 درصدی میان سواد مردان و زنان نشان دهنده ظلمی بود که در آن زمان به بانوان کشور می شد و این در حالی است که در حال حاضر مردان برای ورود به دانشگاه باید با زنان رقابت داشته باشند و تعداد راهیافتگان به مراکز علمی در زنان بیشتر از مردان شده است.

معاون سابق بهداشت وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در دوران جنگ تحمیلی با بیان اینکه در حوزه بهداشت مردم کشورمان با کمترین امکانات روبرو بودند و در برخی از نقاط هیچگونه خدمات بهداشتی ارائه نمی شد و بیشتر روستاهای کشور از جاده های ارتباطی، تلفن، برق و آب آشامیدنی سالم  محروم بودند خاطر نشان کرد: در این دوران بیماری های عفونی همچون سرخک، سیاه سرفه، فلج اطفال،مننژیت، سل و اسهال شیوع زیادی داشت و تنها به دلیل اسهال سالانه 35 الی 36 هزار کودک جان خود را از دست می دادند.

دکتر مرندی  تصریح کرد: ایجاد شبکه بهداشت در کل کشور، واکسیناسیون و بهره مندی روستاییان از آب آشامیدنی سالم و لوله کشی، حضور بهورزان در مناطق روستایی، دسترسی به امکانات بهداشتی و توسعه سیستم های ارتباطی موجب شد که در حال حاضر بسیاری از بیماری های واگیر دار در کشور مهار و یا از بین برود به گونه ای که جوانان امروز شاید آشنایی با برخی از بیماری های شایع آن دوران نداشته باشند.

وی با بیان اینکه تا پیش از انقلاب اسلامی سالانه 100 میلیون دلار شیر خشک به کشور وارد می شد که پس از پیروزی انقلاب اسلامی و تبلیغ نکات اولیه بهداشتی و تغذیه با شیر مادر از بسیاری از بیماری ها در کودکان پیشگیری شد خاطر نشان کرد: تا پیش از انقلاب اسلامی سالانه 11 هزار نوزاد به دلیل ابتلا به کزاز نوزادی( در چهار هفته بدو تولد) جان خود را از دست می دادند که با انجام واکسیناسیون در بدو تولد نوزادان میزان مرگ و میر کاهش چشمگیری یافت.

رییس فرهنگستان علوم پزشکی ایران با بیان اینکه با وجود تمام سختی و بحران هایی که کشورمان پس از پیروزی انقلاب اسلامی گذرانده است توسعه و پیشرفت های چشمگیری داشته است اظهار کرد: وقوع جنگ تحمیلی بلافاصله پس از پیروزی انقلاب اسلامی به همه مردم نشان داد که می توان با دستان خالی شروع کرد و به بهترین دستاوردها دست یافت به گونه ای که در حوزه های مختلف نظامی، پزشکی، علمی و تولید صنایع کشورمان پیشرفت های چشمگیری داشته است.

دکتر مرندی با بیان اینکه در حال حاضر تحریم های ظالمانه علیه کشورمان به طور حتم فرصت و نعمتی برای کشور است اظهار کرد: در این دوران می توان با کاهش اتکا به  فروش نفت از دیگر ظرفیت های کشورمان برای رشد و شکوفایی بیش از پیش بهره برد.

وی افزود: در این دوران که کشورمان با بحران کرونا روبرو شده است علی رغم تحریم های شدید، وضعیت کشورمان با بسیاری از کشورها قابل مقایسه نیست و ما در شرایط مطلوب قرار داریم.

دکتر مرندی با بیان اینکه پیش از پیروزی انقلاب اسلامی تنها 12 هزار پزشک در کشور فعال بودند که 5 هزار نفر از این افراد که تنها لیسانس پزشکی داشتند خارجی بودند و برای آنان سالانه 100 میلیون دلار هزینه می شد اظهار کرد: در حوزه درمان های تخصصی و فوق تخصصی مردم باید به کشورهای خارجی مراجعه می کردند و این در حالی است که  به برکت پیروزی انقلاب اسلامی در حال حاضر کشورمان در حوزه آموزش پزشکی و تربیت متخصصان و فوق متخصصان به خود کفایی رسیده است.

هشتمین همایش ملی قرآن، بصیرت و سلامت با محوریت  (قرآن، عترت، جامعه پزشکی و جلوه‌های ایثار و تاب‌آوری در بلایا) به مدت دو روز، صبح امروز در مشهد مقدس آغاز به کار کرد.

برگزاری کارگاه‌ها و پنل‌های آموزشی با موضوعاتی همچون « جلوه‌های ایثار جامعه پزشکی در دوران شیوع ویروس کرونا»،« درمان و توسل به قرآن و عترت، دو بال شفا و سلامت»، « مدیریت دانش سلامت در دوران معاصر از منظر قرآن وعترت»،« آموزه‌های قرآن کریم در بلایا»، « اهمیت سلامت معنوی در بحران کرونا» و همچنین« اهمیت پرستاری از منظر قرآن و عترت» از جمله برنامه های این همایش است.

072.jpg - 72.70 kB

071.jpg - 70.83 kB


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

یکشنبه, ۰۷ بهمن ۱۴۰۳