غنی‌سازی اوقات فراغت فرزندان راهی مؤثر برای پیشگیری از مصرف مواد مخدر است

10.jpg - 16.71 kBمدیر گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتياد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: نوجوانانی که در اوقات فراغت تحت نظارت والدین ویا همراه با آنان به فعالیت‌های سازنده می‌پردازند کمتر به  سمت مصرف مواد مخدرگرایش پیدا می‌کنند.

دکتر ندا اخروی در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: تفریحات و شادی‌های زیادی در فضای زندگی ما وجود دارد که به دلیل ساده و آسان بودنشان همیشه و همه جا در دسترسند، نام علمی این نوع تفریحات اوقات خوش یا زمان‌های مفید است که در آن والدین زمانی را با فرزندشان یک فعالیت لذت بخش و  مشترک را می‌گذرانند، این برنامه‌ها مي‌توانند تأثير مثبتي بر پيشرفت تحصيلي نوجوانان و رفتارهاي مثبت اجتماعي مانند رأي دادن و فعاليت‌هاي داوطلبانه در بزرگسالي آنان داشته باشند و همين موضوع آنها را براي رابطه مثبت با شما نيز آماد‌ه‌تر مي‌كند.

وی افزود: علايق نوجوان خود را بشناسيد و به آن توجه کنید، چنانچه او به موسيقي، فیلم، ورزش و غیره علاقه دارد زمانی را برنامه‌ريزي كنيد كه بتوانيد با هم به این امور بپردازید، به عنوان مثال اگر نوجوان شما بازی والیبال را دوست دارد، در صورت امکان او را به تماشای والیبال ببريد.

مدیر گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتياد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: به طور كلى از فعاليت‌هاى فرزندتان حمايت كنيد. اگر او در یک زمینه ورزشی، هنری یا فرهنگی مشغول فعالیت است؛ تا آنجا که برایمان مقدور است در بازی و تمریناتش شرکت کرده و مانند یک تماشاچی خوب او را تشویق کنیم. از تلاش‌هایش تعریف کرده و موفقیت در این خصوص را به فعالیتش نسبت دهیم. در اين مورد مهم است كه خواست و سليقه نوجوان را در انتخاب فعاليت‌ها مد‌نظر قرار دهیم. اگر فيلم يا سريالى از تلويزيون پخش مي‌شود که مورد علاقه هر دوی شما است؛ می‌توانيد با هم يا با همه اعضاى خانواده تماشاى آن را به يك برنامه ثابت تبديل كنيد و از همه زمان‌ها برای با هم بودن بهره ببرید.

دکتر اخروی با بیان اینکه باید براى با هم بودن وقت کافی گذاشته شود، خاطرنشان کرد: توصیه می‌شود که زمانی را به طور اختصاصی به فرزندان و فعالیت‌های مورد علاقه آنها اختصاص دهید که با زمان کارهای روزانه در خانه متفاوت است و نیازمند برنامه‌ریزی مجزا است.

وی با اشاره به اینکه باید روزانه حداقل 15 دقيقه به كارى كه فرزندمان از ما خواسته بپردازيم، تصریح کرد: انجام فعاليت‌هاي مشترک با فرزندان به مدت حداقل روزی 15 دقیقه، برای ایجاد یک رابطه قوی بین والدین و فرزندان اهمیت اساسی دارد و بهتر است انتخاب نوع فعاليت را با توجه به خواست نوجوان و به طور مشترك انجام دهيم. مي‌توانيم در این زمان کتاب مورد علاقه فرزندمان را با هم بخوانیم يا در بازی مورد علاقه او شرکت کنیم و تعیين قواعد بازی را به عهده وی بگذاریم.

مدیر گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتياد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: باید طوری برنامه‌ریزی کنیم که حداقل هفته‌ای یک بار برخی از فعالیت‌های خاص را به ‌همراه فرزندمان انجام دهیم. كارهايي مانند رفتن به کتابخانه و کتابفروشی، پیاده‌روی، رفتن به كوه يا پارك، جستجو در اینترنت به منظور شناخت علائق یکدیگر و حتي رفتن به بستني فروشی و رستوران می‌تواند برنامه مشترك خانواده و يا فرزند با يكي از والدين باشد. نکته‌ مهم این است که ما با فرزندمان در حال تعامل هستیم. ممکن است بعد از گذشت مدت زمانی از اجرای این برنامه‌ها، از این که اینگونه فعالیت‌ها چقدر برای فرزندمان مهم بوده است متعجب شویم.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

شنبه, ۱۳ بهمن ۱۴۰۳