مصرف طولانیمدت مخدرهای تدخینی و استنشاقی باعث بیماریهای برونشیت و سرطان ریه میشود
- بازدید: 51
فوق تخصص ریه و عضو هیأت علمی گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مصرف طولانیمدت انواع مواد مخدر، بهویژه مخدرهای تدخینی و استنشاقی سبب تخریب ریهها شده و باعث بیماریهای ریوی مانند برونشیت، آمفیزم و سرطان ریه میشود.
دکتر مهناز مزدوریان در گفتوگو با خبرنگار وب دا، اظهار کرد: مواد مخدر،نامی عمومی برای انواع مختلفی از داروها و ترکیبات طبیعی و شیمیایی است که اغلب به دلیل احتمال ایجاد وابستگی به مصرف جزء مواد اعتیادآور، طبقهبندی میشود و متأسفانه در سالهای اخیر مصرف مواد مخدر در بین جوانان افزایش یافته است که سبب مشکلات جدی و اساسی در بین خانوادهها و اجتماع شده است.
وی افزود: مواد مخدر شامل مواد دپرسان (تریاک و مورفین)، مواد محرک (کوکایین )، مواد توهمزا (مخدر صنعتی) و مواد استنشاقی جدید (ماری جوانا) هستند که مصرف آنها اثرات منفی زیادی بر عملکرد اعضای مختلف بدن دارد.
فوق تخصص ریه با بیان اینکه مصرف مواد مخدر آسیبهای زیادی به نقاط مختلف بدن مصرفکننده میزند، خاطرنشان کرد: یکی از آسیبها عوارض قلبی عروقی مواد مخدر بوده که شامل گرفتگی رگهای قلب، غیر منظم شدن ضربان قلب و در نهایت سکته قلبی است.
دکتر مزدوریان اضافه کرد: همچنین عوارض تنفسی هم از دیگر آسیبهای مصرف مواد مخدر بوده و تأثیرات جبرانناپذیری بر روی دستگاه تنفسی انسان میگذارد، اگر مواد مخدر به صورت تدخینی و استنشاقی مصرف شوند حاوی گازهای سمی و خطرناکی بوده و مصرف طولانیمدت آنها سبب تخریب ریهها شده و باعث بیماریهای ریوی مانند برونشیت، آمفیزم و سرطان ریه میشود.
وی تصریح کرد: سایر عوارض مصرف طولانیمدت مواد مخدر شامل يبوست مزمن، كاهش وزن و سوء تغذيه، پايين آمدن سطح سلامتی به علت بیتوجهی به وضعيت بهداشتی و مراقبتهای فردی، تغيير ساعات خواب وبيداری، خواب آلودگی و چرت زدن در طول روز و افسردگی در افراد با مصرف تزریقی مواد مخدر عوارض تزريق وريدی (آبسه، عفونتهای پوست، اندوكارديت، كزاز، ايدز و انواع هپاتيتها )بوده است.
عضو هیأت علمی گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که متأسفانه در سالهای اخیر مصرف مواد مخدر در بین دختران و مادران نیز افزایش یافته که تهدید جدی برای سلامت خانواده و اجتماع است، تأکید کرد: لازم به توضیح است که اعتیاد در دوران بارداری میتواند منجر به تولد زودهنگام نوزاد، سقط جنین و وزن کم هنگام تولد نوزاد بشود؛ همچنین فرزندان مادران معتاد نیز معتاد به دنیا میآیند و پس از تولد نیز در معرض خطر قرار دارند، چرا که شیر مادر معتاد، نوزاد را نیز تحت تأثیر قرار میدهد و باعث ایجاد اعتیاد در او و بروز انواع اختلالات رشدی و عصبی میگردد.
دکتر مزدوریان در خصوص عوارض خانوادگی و عوارض اجتماعی مصرف مواد مخدر، گفت: این عوارض شامل نابسامانی خانوادگی، محدود شدن روابط خانوادگی، عدم تربیت صحیح فرزندان، خشونت در خانواده، اُفت سطح فرهنگ اجتماعی و اقتصادی خانواده، گسترش میزان طلاق و كاهش آمار ازدواج است.
وی افزود: متأسفانه در سالهای اخیر باور غلط در مورد استفاده مواد مخدر در درمان بعضی بیماریها مانند دیابت، اسهال، بیماریهای مفصلی در بین مردم عادی رواج یافته که متأسفانه به هیچ عنوان درست نیست و موجب اختلالات فراوان در روند عادی درمان میگردد که به هیچ عنوان توصیه نمیشود.