برای جلوگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو از مصرف جگر و گوشت خام و نیم پز پرهیز کنید
- بازدید: 80
عضو هیات علمی گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی است که از گزش کنه ایجاد می شود و احتمال بروز این بیماری در بین دام هایی که به روش سنتی ذبح می شوند وجود دارد از همین رو بخصوص در ایام تابستان گوشت مصرفی را از محل های معتبر بهداشتی تهیه کنید و برای جلوگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو از مصرف جگر و وگوشت خام و نیم پز پرهیز کنید.
دکتر علی اکبر حیدری، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی است که از طریق گزش کنه و یا تماس با خون فرد مبتلا و یا مصرف گوشت تازه و نپخته و یا گوشتهایی که خارج از سیستم استاندارد دامپزشکی توزیع شده و نیزاز طریق خون و ترشحات حیوانات آلوده انتقال می یابد، عنوان کرد: گوشت تازه ،گوشت بلافاصله بعد از ذبح در خارج از سیستم دامپزشکی است و اگر گوشت ۲۴ ساعت داخل یخچال بماند استفاده از ان بلامانع است ولی باید حتما تا ۷۰ درجه گرم و پخته شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: بیماری تب کریمه کنگو به دلیل فعالیت کنه ها در فصل گرما ، بخصوص در تابستان شیوع پیدا میکند و پس از آلوده شدن فرد بین ۲۴ ساعت تا ۱۴ روز بعد علائم بیماری بروز می کند.
وی ادامه داد: مصرف گوشت هایی که خارج از سیستم دامپزشکی توزیع میشود به دلیل اینکه ممکن است رعایت مسائل بهداشتی در آنها، از جمله ماندگاری ۲۴ ساعته قبل از مصرف در داخل یخچال نداشته باشد، در صورت تماس مستقیم ، بدلیل خراشهای احتمالی پوست دست و نیز مصرف خام و نپخته آن احتمالا ایجاد بیماری خواهد کرد.
دکتر حیدری با بیان اینکه کسانی که با حیواناتی مثل بز ، گوسفند ، گاو ودیگر احشام در تماس هستند ویا در معرص گزش کنه اند، از جمله دامپروران، دامپزشکان، تکنسین های دامپزشکی و روستاییان در معرض این بیماری هستند ، گفت: کارکنان حرف پزشکی و پزشکان بدلیل تماس احتمالی با خون و ترشحات بیماران از طریق سرسوزن ها و وسایل نوک تیز آلوده و یا ریخته شدن خون آلوده در مخاط و یا دستان زخمی نیز در معرض ابتلا به این بیماری هستند.
پرندگان بجز شترمرغ، برای انسان آلوده کننده نیستند
وی بیان کرد: پس از انتقال و گذشتن دوره کمون فوق ، بیمار مبتلا دچار علائم غیر اختصاصی مثل تب ، لرز ، بدن درد وسردرد میشود و پس از چند روز خود به خود بهبود مییابد ولی درصدی از این مبتلایان پس از بهبودی یکی دو روزه و یا مستقیماً وارد مرحله بعدی یعنی کاهش پلاکت های خون و خونریزی از بینی و دهان و دیگر منافذ بدن شده و یا روی بدن آنها لکه های ناشی از خونریزی جلدی به نام پتشی و پورپورا حاصل می گردد.
دکتر حیدری افزود: اگر چه درمان اختصاصی صددرصد موثر وجود ندارد ولی با شک به این بیماری باید حتماً به پزشک و مراکز پزشکی رجوع شود چون درمان های نگهدارنده و داروی احتمالا موثری به اسم ریباویرین ،به شرط آنکه بیمار باردار نباشد و یا دچار نارسایی حاد کلیه نباشد احتمالا درمان کننده است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: برای جلوگیری از بیماری بهترین راه آن است که از مصرف گوشت و جگر خام اجتناب شود و برای ذبح گوسفند فقط از طریق سازمان دامپزشکی اقدام شود.
هنگام ریز کردن گوشت حتما دستکش بپوشید
دکتر حیدری با بیان اینکه از پاشیدن خون تازه گوسفند در زخم و مخاط چشم و امثال آن و یا مصرف گوشت و جگرتازه و نپخته اجتناب گردد، عنوان کرد: پوشیدن دستکش پلاستیکی در موقع ریز کردن گوشت و جگر خام ، عموما از همه جهت مطمئنتر است، و از تماس مناطق باز بدن با کنه جلوگیری شود و ازجمله، مثلا در صحرا و علفزار کفش مناسب پوشیده و یا شلوار را داخل جوراب نمایند.
وی اظهار کرد: کنه روی بدن را له نکنند و حرارت ندهند بلکه با پنس از ناحیه گردن با احتیاط خارج کنند و هرگز بدون دستکش آن را دستکاری نکنند.در مراکز پزشکی در صورت بروز هر خونریزی بدون توجیه و یا افت پلاکت ،همراه با تب به این بیماری و امثال ان فکر نمایند و هر خون و ترشحی را بدون توجه به ظاهر سالم فرد، آلوده به این ویروس و یا ویروسهای دیگر قلمداد کنند . لازم است همیشه در موارد احتمال تماس یافتن با خون و ترشحات و سرسوزنها از دستکش استفاده کنند.