موارد پیوند اعضا از اهدا کنندگان مرگ مغزی در ایام موج ششم بحران کرونا 50 درصد کاهش یافته است

7.jpg - 9.52 kBمسئول واحد فراهم‌آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در نیمه اول بهمن ماه  چهار عمل اهدا عضو از بیماران مرگ مغزی انجام شد که به نسبت نیمه اول دی ماه که 8 مورد بود 50 درصد کاهش داشته و علت اصلی آن هم شیوع ویروس اومیکرون و مشکلات موج ششم بحران کرونا است.

دکتر ابراهیم خالقی در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: خدمات‌رسانی به بیماران دیالیزی و پیوندی در موج ششم بحران کرونا بی‌وقفه در حال انجام است، هر چند که از زمان شیوع ویروس اومیکرون میزان ابتلای موارد مرگ مغزی به این ویروس بیشتر شده و موارد اهدا و پیوند کاهش یافته است.

وی تصریح کرد: یکی از اصلی‌ترین ارکان در زمان برداشت اعضای بدن بیماران مرگ مغزی در کنار سالم بودن آن عضو، داشتن تست PCR منفی فرد اهدا کننده است.

مسئول واحد فراهم‌آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در دی ماه امسال که هنوز وارد موج ششم بحران کرونا نشده بودیم میزان اهدا عضو از بیماران مرگ مغزی قابل قبول بود، خاطرنشان کرد: در ماه گذشته 17 مورد اهداکننده مرگ مغزی داشتیم و اکنون در نیمه دوم بهمن ماه هستیم این میزان 4 مورد بوده و به نسبت نیمه اول دی ماه که 8 مورد بود 50 درصد کاهش داشته و علت اصلی آن هم شیوع ویروس اومیکرون و مشکلات موج ششم بحران کرونا بوده است.

دکتر خالقی اضافه کرد: اعضای بدن 4 اهداکننده مرگ مغزی در نیمه اول بهمن به 10 بیمار نیازمند به عضو پیوند شده که شامل 6 اهدای کلیه، 3 اهدای کبد (2 مورد در مشهد و یک مورد ارسالی به شیراز) و یک مورد اهدای قلب اعزامی به تهران بوده است، ضمن اینکه هم‌اکنون آزمایش‌های موردنیاز پنجمین مورد مرگ مغزی بهمن ماه به همراه تست PCR این متوفی در حال انجام است و در صورت تأیید و منفی بودن اعضای بدن این فرد که خانواده‌اش هم فرم رضایت اهدای عضو را تکمیل کرده‌اند به نیازمندان به عضو پیوند خواهد شد.

وی با ذکر این نکته که در نیمه اول بهمن ماه امسال 2 مورد اهدای زنده به زنده داشته‌ایم، تأکید کرد: هر 2 مورد مربوط به اهدای کلیه بوده که یک مورد آن ایرانی و یک مورد دیگر هم تاجیکستانی بوده است، شایان ذکر است که از دهنده و گیرنده زنده به زنده به جز آزمایش‌های موردنیاز اهدا، تست PCR و سی‌تی‌اسکن هم گرفته می‌شود و هر 2 مورد در هر 2 نفر چه دهنده و چه گیرنده باید فاقد مشکل باشد.

مسئول واحد فراهم‌آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: اگر جواب تست PCR فرد دهنده یا گیرنده مثبت بود و یا سی‌تی‌اسکن یکی از آنان و یا هر دو آنها غیرطبیعی بود امکان برداشتن عضو و انجام عمل پیوند وجود ندارد و این کار به زمانی موکول می‌شود که جواب تست PCR هر 2 نفر منفی بوده و سی‌تی‌اسکنشان هم طبیعی باشد.

 

 


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

چهارشنبه, ۱۷ بهمن ۱۴۰۳