عامل به وجود آورنده ناباروری در 50 درصد موارد وابسته به علل مردانه است

125.jpg - 4.27 kBیکی از مهم‏ترین آرزوهای انسان و اهداف خلقت جهت بقای نسل، فرزندآوری است. بشر از دیر باز به نوعی درگير مشکلات مرتبط با ناباروری بوده است. ناباروری و کاهش باروری، یکی از مهم‏ترین مسائل علم پزشکی و دغدغه‏ های سازمان بهداشت جهانی است.

مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا اظهار کرد: فرزندآوری نقش مهمی را در ثبات و پيشگيری از گسستن خانواده‏ ها و در نهایت سلامت جامعه ایفاء میکند. به همين دليل پرداختن به درمان ناباروری و کمک به باروری زوجين از اهميت زیادی برخوردار است.

دکتر محمد احمدیان با بیان اینکه ناباروری تحت عنوان عدم بروز بارداری به دنبال یکسال رابطه جنسی منظم و بدون استفاده از هیچ روش پیشگیری از بارداری تعریف می‏شود. خاطر نشان کرد: میزان شیوع این بیماری بین کشورها از 10 تا 15 درصد متفاوت است.

متخصص طب ایرانی و دانش آموخته دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: عامل به وجود آورنده ناباروری در 50 درصد  موارد وابسته به علل مردانه است. عوامل ژنتيکی، محيطی، فاکتورهای شغلی و شيوه زندگی نادرست در امر ناباروری مردان دخيل هستند، با این حال، در 40-30 درصد از موارد، عامل ایجاد کننده آن هنوز بطور کامل مشخص نيست.

دکتر محمد احمدیان ، عوامل گوناگونی را در ایجاد ناباروری دخیل دانست و گفت: به طور معمول درمان این اختلال با برطرف نمودن این عوامل محقق می‏شود. در دیدگاه‏های مختلف طبی، راههای گوناگونی جهت رفع این معضل پيشنهاد شده است. با توجه به افزایش شيوع ناباروری و درگيری ميليونها زوج با این مشکل پژوهشگران سعی نموده ‏اند تا راههای مختلفی را برای حل این اختلال مورد ارزیابی و تحقيق قرار دهند.

مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد عنوان نمود: در طب ایرانی، "ناباروری" به عنوان "عقر" ذکر شده و درمان بر اساس اینکه علت بيماری مربوط به کدام یک از اعضای بدن باشد و با بازگرداندن تعادل مزاجی این‏ اندامها صورت می‏گیرد.

وی بیان داشت: نگرش طب سنتی ایران به علم طب، در درجه اول نگرش پیشگیرانه و سپس درمانی است. طب سنتی با تقسیم بندی طب عملی به دو شاخه حفظ الصحه و علاج، جایگاه بهداشت و پیشگیری را مقدم بر درمان دانسته و با توجه به همین نگرش با دقت و توجه بسیار تک تک مسائل مربوط به سلامت و بیماری را در زیر محک و دید خود قرار داده و در حد بضاعت خود به توضیح هر یک پرداخته است.

دکتر محمد احمدیان اظهارکرد: طب سنتی ایران حفظ سلامتی و درمان بیماریها را به طور عمده در تنظیم روش زندگی مطابق با مزاج و خصوصیات ذاتی هر فرد خلاصه می‏داند. 

مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: از نظر حکما در ایجاد باروری، تمامی ارگان‏های زنانه و مردانه دخالت داشته و در صورت نقص کمی و کیفی این اعضاء و خروج ایشان از مزاج معتدلی که برایشان مناسب است، می‏توانند به عدم باروری منجر شوند.

خبرنگار: صفیه صادقیان

 


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

چهارشنبه, ۱۷ بهمن ۱۴۰۳