بسیج جامعه پزشکی از ابتدای پاندمی کرونا، در صف اول جبهه مبارزه با این ویروس حضور داشت

مسئول سازمان بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی با بیان اینکه نیروهای این مجموعه از ابتدای پاندمی کرونا در صف اول خط مقدم جبهه مبارزه با ویروس کرونا حضور داشتند، اظهار کرد: در این مدت جمع زیادی از کادر بهداشت و درمان به درجه رفیع شهادت نائل آمدند که جمعی از آنان پزشکان بسیجی بودند.

دکتر محسن ذاکریان در نشست خبری خود با اصحاب رسانه که به مناسبت سالروز تاسیس سازمان بسیج جامعه پزشکی برگزار شد، اظهار کرد: سازمان بسیج جامعه پزشکی عقبه پرافتخاری از روزهای آغازین نهضت حضرت امام خمینی(ره) دارد و نمونه‌های بارز حضور پررنگ پزشکان بسیجی در حادثه ۲۳ آذر مشهد بود.

وی تصریح کرد: سازمان بسیج جامعه پزشکی شهدای زیادی تقدیم کرده که در اینجا نام و یاد شهیدان دیالمه، قاسمی، کاظمی‌آشتیانی، رحیمی، عقیلی و احمدی و همچنین تمامی شهدای پرافتخار مدافع سلامت را گرامی می‌داریم.

دکتر ذاکریان افزود: از ابتدای همه گیری ویروس کرونا تا کنون، بیش از ۷ هزار مربی جهت ارائه آموزش‌های سلامت تربیت شدند و تربیت همین تعداد را ویژه عزاداری ماه‌های محرم و صفر داشتیم، همچنین تعداد ۱۲۰۰ سلامت‌یار سازمان بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی در بیش از ۸۰۰ هیئت فرهنگی و مذهبی فعال شدند و از سوی سازمان تبلیغات اسلامی هم اعلام شده بود که اولین مجوز برای برگزاری مراسم، حضور سلامت‌یاران در هیئات است.

وی با ذکر این نکته که به طور میانگین هر پزشک داوطلب، ۱۶۰ ساعت خدمت افتخاری به جز شیفت‌های خدمتی‌اش ارائه داد گفت: در طول ایام بحران کرونا روزانه پزشکان زیادی خدمت‌رسانی کردند و بالاترین آمار روزانه را  با ۱۲۰ نفر در موج‌های پنجم و ششم بحران کرونا داشتیم.

مسئول سازمان بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی ادامه داد: جلوه بارز خدمات سازمان بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی در قالب طرح مسجد سنگر سلامت (طرح شهید سلیمانی) در ماه‌های آبان و آذر ماه سال گذشته در ۲۵۵۹ مسجد استان بود و در ادامه در بحث رهگیری‌ها، تست‌های رپید و pcr، نقاهتگاه‌ ویژه بیماران کرونایی، واکسیناسیون مردم با محوریت جمعیت ساکن در مناطق حاشیه شهر، تامین داروهای موردنیاز بیماران کرونایی، تزریق داروی رمدسیویر به ۲۱ هزار بیمار کرونایی سرپایی، مشاوره معنوی و روانی و رزمایش حضرت زینب(س) بود.

دکتر ذاکریان با اشاره به اینکه میزان واکسیناسیون پیش از ورود سازمان بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی به مناطق حاشیه شهر در خوشبینانه‌ترین حالت زیر ۴۰ درصد بود، بیان کرد: در زمان انجام واکسیناسیون کرونا گروه سنی حاشیه شهر را با هماهنگی‌های صورت گرفته ۱۰ سال پایین‌تر آوردیم و حدود ۲۵۰ هزار دُز در مشهد و نزدیک به ۲۷۰ هزار دُز در استان توسط اعضای بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی تزریق شد.

وی اضافه کرد: برخی از گروه‌های هدف واکسیناسیون کرونا در مناطق حاشیه شهر مشهد به دلیل شرایط جسمی و کاری در منزل و خارج از ساعت ماموریت اجرایی سازمان بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی واکسینه شدند و در مجموع به بیش از ۱۰ هزار منزل مراجعه شد.

مسئول سازمان بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی با بیان اینکه اقدام موثر دیگر صورت گرفته طرح واکسیناسیون سیار با حضور ۱۰ دستگاه اتوبوس به مدت ۱۰۰ روز بود و تعداد ۱۱۴ هزار دُز واکسن در مراکز واکسیناسیون سیار اتوبوسی تزریق شد، اتوبوس‌هایی که تنها در مناطق حاشیه شهر نبود و در مکان‌هایی همچون اطراف حرم مطهر رضوی، بازارها و پاساژ‌ها و دیگر اماکن پرتردد هم فعال شدند.

دکتر ذاکریان تاکید کرد: بحث عملیات روانی واکسن کرونا برنامه دیگری بود که با آن تا حد توان مقابله شد تا جامعه به حاشیه نرود و با استقبال پرشور مردم همراه باشیم و نمونه آن کرسی آزاداندیشی پیرامون شبهات واکسیناسیون بود.

وی با اشاره به اینکه تعداد ۲۲۱ هزار تست رپید با رهگیری از خانواده مبتلایان و مسافران گرفته شد، بیان کرد: از مجموع تست‌های انجام شده ۱۲ هزار ۵۰۰ دُز آن در فرودگاه شهید هاشمی‌نژاد انجام شد و موارد مثبت شناسایی شده بلافاصله با همکاری معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در قرنطینه قرار گرفتند.

مسئول سازمان بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی افزود: بیمارستان صحرایی امام خمینی(ره) در ایام بحران کرونا در مشهد فعال شد و در کنار تامین ۳ دستگاه اکسیژن‌ساز با اعتبار ۶ میلیارد تومان، در نقاهتگاه هم ۱۱۵۰ نفر روز بستری شده داشتیم.

دکتر ذاکریان تصریح کرد: بابت عادی‌انگاری‌های موجود در جامعه نگران هستیم و معتقدیم اگر می‌خواهد تعطیلی و یا فعالیتی باشد باید متناسب با آن مکان و منطقه تصمیم‌گیری شود نه آنکه همه جا تعطیل یا فعال باشد.

وی در خصوص فعالیت‌های سازمان بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی در حوزه محرومیت‌زدایی، بیان کرد: از آبان ماه سال گذشته تاکنون ۱۵ نقطه هدف در مناطق حاشیه شهر مشهد شناسایی شده و بیماران توسط گروه‌های امین در مناطق کانونی و محله‌ای مشخص شده شناسایی شده و ویزیت می‌شوند، در این اعزام‌ها چمدان دارو نداریم و فرآیند توزیع رایگان دارو در داروخانه‌ها با حمایت موقوفه عبدالله رضوی در داروخانه‌های نزدیک منطقه ی ویزیت انجام می‌شود.

مسئول سازمان بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی اضافه کرد: اقدامات دیگر صورت گرفته در حوزه محرومیت‌زدایی شامل خدمات رایگان رادیولوژی، دندانپزشکی، مادران، کودکان، سلامت روان و تغذیه سالم بوده است و هم‌اکنون هفته‌ای ۱۵ نوبت ویزیت ثابت داریم و در هر هفته بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ بیمار ویزیت می‌شود و نزدیک به یک سوم آنان وارد سیستم خدمات ارجاع می‌شوند.

دکتر ذاکریان خاطرنشان کرد: با همکاری موقوفه عبدالله رضوی کمک‌های قابل توجهی به بیماران محروم و نیازمند شد و گام‌های بسیار موثری در این عرصه برداشته شد.

وی تاکید کرد: ۳۰۰ تیم با حضور ۸۲ پزشک در طرح محرومیت‌زدایی مشارکت دارند و از این نیروهای خدوم و داوطلب در ایام‌الله دهه مبارک فجر تقدیر به عمل آمد.

مسئول سازمان بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی با اشاره به اینکه اقدام شاخص دیگر این مجموعه در موضوع جمعیت بوده است، تصریح کرد: چالش‌های شناسایی شده شامل چالش سن بالای ازدواج در آقایان و بانوان، چالش عدم فرزند و تک فرزندی، چالش فاصله زیادی فرزندان با والدین و چالش سقط جنین بوده است.

وی با تاکید بر اینکه سقط القایی ۵ درصد خطر مرگ مادر را در پی دارد، گفت: در حوزه شناسایی موارد متقاضی با همکاری متخصصان زنان و مامایی گام‌های موثری ظرف مدت ۶ ماه با هدف مقابله با سقط انجام شد و متقاضیان سقط به مرکز نفس معرفی شدند و هفته ۵۰ نفر با این مرکز تماس می‌گیرند که به آنها قول حمایت‌های مشاوره‌ای، معنوی، درمان اعتیاد پدر یا مادر، معیشتی، اسکان و غیره جهت پیشگیری از انجام این کار می‌دهیم.

مسئول سازمان بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی با ذکر این ‌نکته که تاکنون ۳۰۰ نفر از مادران متقاضی سقط جنین در استان از انجام این کار منصرف شده‌اند، تاکید کرد: خدمات مرکز نفس با همکاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد، سپاه امام رضا(ع) و دادگستری کل خراسان رضوی برگزار می‌شود، تاکنون ۱۲۲ نفر در مشهد و نیشابور مورد حمایت معیشتی و ۱۷۸ نفر هم تحت سایر حمایت‌ها قرار گرفتند و در نظر داریم تا دفاتر این مرکز را در نقاط مختلف استان و کشور دایر کنیم و در سال ۱۴۰۱ شاهد افزایش این دفاتر باشیم، ضمن اینکه ۲۳۰ ماما و ۲۵ پزشک متخصص زنان با این مرکز همکاری دارند که کمک‌های بسیارخوبی در بحث پیشگیری از سقط داشتند.

192.jpg - 68.86 kB

193.jpg - 122.66 kB


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

چهارشنبه, ۱۷ بهمن ۱۴۰۳