افراد بالای 35 سال دارای عوامل خطر دیابت باید مورد غربالگری قرار گیرند
- بازدید: 189
متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تمامی افراد بالای 35 سال که عوامل خطر دیابت نظیر سابقه خانوادگی مثبت، چاقی، دیابت بارداری، سابقه بیماریهای قلبی عروقی، بی تحرکی، نژاد آسیایی، HDL کمتر از 35، تنبلی تخمدان، فشارخون، اسکیزوفرنی و بیماریهای اعصاب و روان، مشکلات خواب و ... دارند باید از نظر دیابت بررسی شوند.
به گزارش وب دا، دکتر محسن نعمتی در اولین کارگاه قطب های آموزشی توانمند سازی کارشناسان تغذیه با تاکید بر اهمیت تشخیص بیماران پیش دیابتی با بیان اینکه شناسایی به موقع بیماری دیابت امری مهم و ضروری در پیشگیری از عوارض آن محسوب می شود خاطر نشان کرد: بیش از 95 درصد بیماران مبتلا به دیابت تیپ2 هستند که در آن نقص در ترشح انسولین یا مقاومت به انسولین در سلولهای بدن وجود دارد و با فعالیت بدنی و ورزش قابل اصلاح است.
دکتر نعمتی تصریح کرد: رژیم غذایی در دیابت شبیه افراد عادی است با این تفاوت که فرد دیابتی باید تمام اصول تغذیه را رعایت کند. وی کنترل قند خون در بیماران دیابت نوع 1 را بسیار حساس و مهم دانست و گفت: پیشگیری از عوارض دیابت بر چشم، کلیه، قلب و سیستم عصبی از طریق کنترل مناسب قند خون، فشارخون، کلسترول و وزن ایده آل حاصل می شود.
دکتر نعمتی کمتر مصرف کردن کربو هیدرات ها، کاهش یا عدم مصرف میوه جات، حذف وعده های غذایی و عدم ورزش را از جمله باورهای غلط در مورد دیابت برشمرد و گفت: فعالیت بدنی و ورزش، کاهش وزن، رژیم غذایی و ترک عادات پرخطر مانند سیگار کشیدن را در کنار مصرف دارو اساس درمان و کنترل دیابت است.
وی با بیان اینکه تنظیم خواب بر نظم هورمونی بدن تاثیر دارد و همراه با تغذیه سالم و ورزش از عوامل مهم پیشگیری از دیابت است، خاطر نشان کرد: دستورات تغذیه ای و طراحی رژیم غذایی برای هر فرد باید با توجه به وضعیت اقتصادی، اشتغال، سن، تحصیلات و شرایط هرفرد تعیین و تنظیم شود.
وی برای دستیابی به کنترل قند خون در محدوده نرمال و پیشگیری از نوسانات و افت شدید قند خون به بیماران دیابتی توصیه کرد: غذای مورد نیاز خود را در وعده های غذایی متعدد روزانه توزیع کنند و وزن خود را در محدوده نرمال حفظ کنند.
دکتر نعمتی افزود: به عنوان یک اصل در همه ی توصیه های غذایی باید بعد اجتماعی غذا و اهمیت آن را به عنوان جزئی از لذتهای زندگی مد نظر داشته باشیم.