بیمارستان ولایت، الگوی هوشمندسازی مراکز درمانی کشور
- بازدید: 485
رئیس بیمارستان ولایت از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: این مرکز درمانی به عنوان الگوی هوشمند سازی مراکز درمانی کشور محسوب می شود.
دکتر کامیار با بیان اینکه تا کنون تیم های مختلفی از سراسر کشور از این مرکز درمانی بازدید و یا در کنگره های مختلف، بیمارستان ولایت و اقدامات هوشمندسازی ارائه شده است خاطر نشان کرد: در این مرکز هم اکنون 14 فرم الکترونیک در بستر وب طراحی شده و در حال استفاده است و با اتمام پروژه پیادهسازی امضاء الکترونیک و ابلاغ مجوز حذف فرم های کاغذی بیش از یک سوم حجم پرونده کاهش مییابد و بصورت متوسط 18 برگ از پرونده کاغذی بیماران بستری حذف خواهد شد.
وی تصریح کرد: علاوه بر آن نتایج پاراکلینیک از جمله درخواست و جواب آزمایشات و پاتولوژی، نتایج تصویربرداری، آنژیوگرافی و گزارشات مربوطه و ... در سامانه اطلاعات بیمارستانی بصورت گرافیکی موجود است که عدم نیاز به رونوشت داده های مذکور بر مدیریت مصرف کاغذ و در نهایت هزینه های بیمارستانی تاثیر شگرفی خواهد گذاشت.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه به منظور تسریع و تسهیل ثبت اطلاعات بر بالین بیمار از دو ترالی تبلت و ترالی ثبت دارو در بخش های بیمارستان استفاده می شود تصریح کرد:همچنین سایر فرایندهای بیمارستانی از جمله پاسخگویی به مکاتبات قانونی مراجعین و ارسال الکترونیک پرونده به پزشکی قانونی بصورت کاملا الکترونیک بوده و هیچ گونه تبادل کاغذ در پاسخگویی مورد استفاده قرار نمیگیرد. به منظور مدیریت هوشمند فرایندهای پیادهسازی سنجههای اعتباربخشی و بهبود کیفیت در بیمارستان از جمله تدوین برنامه استراتژیک، برنامه های عملیاتی، اقدامات اصلاحی، برنامه های بهبود، کمیته های بیمارستانی، رضایت سنجی کارکنان، مدیریت شاخص های بیمارستانی، ممیزی داخلی و .... از نرم افزار تحت وب استفاده گردیده و کلیه فرایندها بصورت Paperless انجام میگردد.
رییس بیمارستان ولایت تصریح کرد: همچنین خدمات حوزه مدیریت پرستاری از طریق نرم افزار NCM صورت میگیرد. اتصال نرم افزار مذکور با سامانه اطلاعات بیمارستانی موجب یکپارچگی اطلاعات و محاسبه کلیه شاخص های مورد نیاز در حوزه مدیریت پرستاری شده است. همچنین مدیریت درخواست های بیمارستانی از جمله درخواست کالا از انبار، درخواست خرید و ... از طریق نرم افزار تامین صورت میگیرد و استفاده از کاغذ در این فرایند نیز حذف گردیده است.
دکتر کامیار گفت: به منظور مدیریت گرمایش و سرمایش، کاهش مصرف انرژی در طولانی مدت به دلیل حذف مصارف ناخواسته، کاهش هزینههای تعمیر و نگهداری، حذف خطای اپراتوری به دلیل کنترل توسط رایانه، ثبت دقیق میزان استفاده هر واحد یا قسمت از منابع انرژی و گزارشگیری آماری از عملکرد اجزای مختلف ساختمان در کل بیمارستان از نرم افزار BMS استفاده میگردد. بدین ترتیب ضمن نظارت بر وضعیت تاسیسات در بیمارستان، امکان کنترل از راه دور نیز میسر میباشد. در این مرکز به منظور مدیریت مصرف آب در بیمارستان در آبیاری فضای سبز و فلاش تانک ها از آب خاکستری که حاصل از استحصال پساب بیمارستان میباشد، استفاده میگردد.
گفتنی است: دکتر کامیار رئیس بیمارستان ولایت در روزهای گذشته با حضور در کنگره سلامت هوشمند ایران که در سالن همایش های رازی برگزار شد به ارائه گزارشی از اقدامات و برنامه های این مرکز درمانی در راستای هوشمند سازی پرداخت.