باید نگاه ۳ گروه اصحاب رسانه، مسئولان و مردم به موضوع پژوهش تغییر کند
- بازدید: 183
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: نگاه ۳ گروه اصحاب رسانه، مسئولان و مردم باید نسبت به موضوع پژوهش تغییر کند.
به گزارش وب دا، دکتر مجید غیورمبرهن در نشستی خبری با خبرنگاران، اظهار کرد: ما در بحث پژوهش و در جهت معرفی هرچه بهتر اهمیت این حوزه اثرگذار نیازمند حمایت و همراهی رسانهها هستیم، پژوهش همانند نردبانی است که پلههای ترقی را بهصورت مرحله به مرحله و پله به پله طی میکند.
وی تصریح کرد: ما باید تمام تلاشها و اقدامات پژوهشی را در تمامی مراحل پژوهش ببینیم و این کار نباید تنها معطوف به پایان کار باشد و از خبرنگاران میخواهیم که این نگاه را تغییر دهند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: همچنین از خیران نیکاندیش حوزه سلامت هم میخواهیم که در کنار توجه به حوزههای بهداشت و درمان، نگاهی ویژه به حوزه پژوهش داشته باشند، زیرا تا تحقیق و پژوهشی نباشد تصمیمی مناسب برای اجرا در دیگر بخشهای حوزه سلامت اتخاذ نمیگردد.
دکتر غیورمبرهن با اشاره به اینکه ما آماده حمایت از پژوهشها و پژوهشگران در جهت اجرا هستیم، بیان کرد: میزان اعتبارات بسته به نوع گرنت دارد و برای هر عضو هیات علمی تا سقف ۴۵۰ میلیون تومان از طرف دانشگاه اختصاص مییابد؛ همچنین اعتبار ۴.۵ میلیاردی از سوی وزارتخانه جهت حمایت از پژوهشگران وجود دارد و در کنار آن، حمایتهای مرکز یونسکو، سازمان بهداشت جهانی، صندوق سلامت ثامن و صندوق حمایت از شکوفایی و نوآوری را داریم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که مشارکت مردم در کارهای پژوهشی حوزه سلامت ستودنی بوده و نمونه بارز آن مشارکت بیش از ۲ میلیارد تومانی خیران نیکاندیش حوزه سلامت بوده که در تهیه دستگاه ژن درمانی همکاری لازم را داشتند، تاکید کرد: کارهایی که امروز انجام میشود نتیجه ماهها و سالها تحقیق و پژوهش بوده و زمانی طرح و برنامهای وارد فاز اجرا و بالین میشود که در پژوهشهای آن نتایج مثبتی حاصل شده باشد.
وی بیان کرد: خراسان رضوی در سال گذشته رتبه برتر کشور و دانشگاه علوم پزشکی مشهد رتبه اول استان را در کارهای پژوهشی کسب کرد.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد در جایگاه چهارم کشور در حوزه پژوهش قرار دارد
در این نشست دکتر خلیل آبنوس، مدیر توسعه و ارزیابی تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: ما سالانه تحقیقات و پژوهشهای بسیاری در حوزهها و تخصصهای مختلف داریم که تعداد زیادی از آنها به نتیجه میرسد و دانشگاه علوم پزشکی مشهد در آخرین رتبهبندی اعلام شده رتبه سوم طرحهای اثرگذار، رتبه پنجم حوزه فناوری و رتبه چهارم پژوهشی کشور را دارد.
وی افزود: ۳ دانشگاه علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و تبریز در رتبههای اول تا سوم هستند و مشهد در جایگاه چهارم قرار دارد و در تلاش هستیم تا که این جایگاه را ارتقاء دهیم و معتقدیم که با توان موجود در محققان و پژوهشگران دور از دسترس نبوده و نیست.
مدیر توسعه و ارزیابی تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه حمایت کامل را از محققان و پژوهشگران داریم، بیان کرد: این حمایتها تا زمان به نتیجه رسیدن تحقیقات و رسیدن به یک محصول پرکاربرد ادامه دارد و نمونههای بارز آن در موضوعات مختلف اعم از کرونا و غیرکرونا دیده شده است.
دکتر آبنوس خاطرنشان کرد: انجام پژوهشهای اساسی و پرکاربرد جزو رسالتهای اصلی ما بوده و به دنبال آن هستیم تا که در تمامی حوزهها بتوانیم تولیداتی موثر و سلامتمحور داشته باشیم.