۸۹ درصد نوزادان نارس با مشکل کمبود ویتامین d در دوران بارداری مادر مواجه بودند
- بازدید: 346
فوق تخصص نوزادان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: بر اساس بررسی های انجام شده، ۸۹ درصد نوزادان نارس با مشکل کمبود ویتامین d در دوران بارداری مادر مواجه بودند و مادران با کمبود این نوع ویتامین بیشتر با مشکلات تنفسی مواجه هستند.
به گزارش وب دا، دکتر حسن بسکابادی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه مرگ در حوزه کودکان یکی از مهمترین دغدغهها بوده و در موارد زیر ۵ سال ۱۶ مرگ داریم که نصف آن مربوط به ماه اول است و شامل حوادث حین زایمان، نارسی، ناهنجاریها و عفونت بیمارستانی بوده است اضافه کرد: بیش از ۶۰ مقاله در موضوع حوادث حین زایمان داشتم و بیش از ۷۰ درصد هم مربوط به نارسی بوده است.
عضو هیات علمی گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که ویتامین d بیشتر برای استخوان و دندان شناخته شده، اما در ۲۰۰ بافت بدن موثر بوده و در موضوع نارسی هم اهمیت دارد، تاکید کرد: وقتی که به مادر بارداری ویتامین d داده میشود این کار موجب عدم زایمان زودرس و تولد بههنگام یک نوزاد سالم و بدون مشکلات تنفسی، ریوی، کلیوی و غیره میگردد.
وی با بیان اینکه استفاده از ویتامین d موجب تاخیر ۳ تا ۱۰ روزه در زایمان میشود و همین زمان در عدم ایجاد مشکل در نوزاد در آستانه تولد موثر بوده و از ایجاد خطرات بسیار از جمله کوری و نابینایی که شایعترین آن است جلوگیری میشود، خاطرنشان کرد: اثر شیر مادر روی موضوع سلامت کودک بسیار حائزاهمیت بوده، ما ۲ درصد مادرمان با مشکل کمبود شیر مواجه هستند، اما ۳۶ درصد آنان شیرخشک به کودک میدهند که مناسب نیست و به هیچ وجه جای شیر مادر را نمیگیرد.
فوق تخصص نوزادان ادامه داد: زردی مشکل شایع در نوزادان است و اگر به نوزاد در روزهای اول تولد به طور مستمر شیر خورانده شود خطر زردی در او به شدت کاهش مییابد.
دکتر بسکابادی تاکید کرد: شیر مادر 36 درصد خطر مرگ نوزاد را کاهش میدهد و باید به دختران از سنین دبستان آموزشهای اهمیت شیر مادر داده شود تا از همان ابتدای تحصیل این آموزهها را بیاموزند و در زمانی که مادر شدند به فرزند خود به میزان کافی شیر بدهند.
وی تصریح کرد: کاشت حلزون یکی از هزینههایی بوده که به واسطه مشکلات شنوایی ایجاد شده و باید در جهت پیشگیری از انواع مشکلات در نوزادان قرصها و آمپولهای ویتامین d در دوره حاملگی و در نزدیکی زمان زایمان استفاده شود، توصیه ما مصرف روزانه ۴۰۰ تا هزار واحد قرص ویتامین d در طول دوره حاملگی بوده و تزریق، تنها در موارد خاص و در ۷۲ ساعت منتهی به زمان زایمان باشد.