بیماران دیابتی بیش از نیم ساعت نباید پیاده روی کنند/ پای افراد دیابتی در معرض زخم و عفونت است
- بازدید: 106
فوق تخصص جراحی عروق و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: افراد دیابتی به دلیل خطر ابتلا به زخم پا و احتمال عفونت، نمی توانند ساعات طولانی پیاده روی کنند.
دکتر محمد مهدی کامیار، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه بهبود زخم ها در افراد دیابتی روند کندی دارد و در برخی موارد عفونت ناشی از آن می تواند تهدید کننده سلامت فرد شود خاطر نشان کرد: اختلال در تنظیم قند خون موجب بروز زخم هایی در پا بیماران می شود که موجب اختلال در کارکرد اعصاب پا می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه بیماری دیابت موجب کاهش حس اندام می شود بنابراین آسیبی اگر پای این بیماران را تهدید کند، فرد متوجه نمی شود و نمی تواند خود را از این اسیب ها دور کند، تصریح کرد: در افراد دیابتی اعصاب سمپاتیک و پاراسمپاتیک دچار اختلال می شود و زخم دیرتر بهبود می یابد.
دکتر کامیار با بیان اینکه در صورتی که قند به خوبی کنترل نشود، احتمال خطر افزایش می یابد، عنوان کرد: در پای دیابتی اختلال در خونرسانی رخ می دهد ، از همین زخم ها مستعد عفونت می شود.
وی با بیان اینکه افراد مبتلا به دیابت، باید رژیم غذایی ، فعالیت روزانه و کنترل قند خون مناسبی داشته باشند، ادامه داد: افراد دیابتی ناخن های پا را کوتاه کنند و با بررسی مستمر پا از بروز هر نوع زخم، تراش و ترک خوردگی جلوگیری کنند.
فوق تخصص جراحی عروق و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه افراد دیابتی ،هنگام نشستن از قرار دادن پا رو هم خودداری کنند، تصریح کرد: بیماران دیابتی که دچار اختلال حس در پا و یا مشکلاتی مانند تغییر شکل پا شده اند حتما با پزشک معالج در این خصوص مشورت کنند.
دکتر کامیار عنوان کرد: بیماران دیابتی کفش مناسب استفاده کنند و از دمپایی بخصوص دمپایی پلاستیکی پرهیز کنند زیرا می تواند موجب اسیب به پا شود.
وی بیان کرد: اگر بیماران دیابتی در پیاده روی دهه پایانی ماه صفر شرکت کردند، توصیه می شود به فواصل کوتاه تر پا را استراحت بدهند و معاینه کنند.
دکتر کامیار تاکید کرد: شستشوی روزانه پا با آب ولرم، خشک کردن و چرب کردن آن و کوتاه کردن ناخن های پا در سلامت پای افراد دیابتی موثر است.