والدین انتظار دنبال کردن علائق خود توسط فرزندانشان را نداشته باشند
- بازدید: 249
مدیر گروه علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تشدید تنش در کودکان را زمینه ساز استرس و اضطراب دانست و اظهار کرد: برخی از والدین در دوران کودکی و نوجوانی افکاری داشته اند که به آن نرسیده اند و از همان ابتدا تلاش می کنند تا فرزندان را به آن سمت و سو پیش ببرند.
دکتر علی گرجی در حاشیه همایش پیشگیری از استرس و اضطراب در گفتگو با وب دا با بیان اینکه یکی از عوامل تشدید کننده استرس و اضطراب در فرزندان در درجه اول والدین هستند، خاطر نشان کرد: پدر و مادر نباید بر اساس افکار خودشان کودکان را هدایت کنند بلکه با ارتباط بیشتر با آنان و وقت گذاشتن بیشتر در داخل خانه در فضایی آرام استعداد آنان را شناسایی و به آن بها دهند و برنامه ریزی نمایند.
وی تصریح کرد: نباید از پرورش بوته گل شمعدانی توقع رویش گل ارکیده داشت، تصریح کرد: لازمه آینده بهتر و تربیت نیروهای توانمند برای سازندگی بهتر جامعه و خدمت رسانی به مردم، تربیت نسلی با استعداد و علاقه مند به حرفه و شغلی که دنبال می کنند است.
مدیر گروه علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: در کشورهای پیشرفته دنیا این هدف گذاری برای شناسایی استعداد کودکان از سنین کودکی شکل می گیرد و باید در کشور ما هم اجرایی گردد.
دکتر گرجی یاد آور شد: با ارتباط با بنیاد نخبگان تهران طرح شناسایی استعداد کودکان را در دو مدرسه اجرایی نمودیم و نتایج مطلوبی دریافت کردیم و لی این کافی نیست و باید در سطح کلان برای این موضوع برنامه ریزی گردد.
مدیر گروه علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: سعی کنید کودکان مشکلات و تنش بیرون از فضای منزل را به شما منتقل کنند و با ارتباط با کودکان از آنان بپرسید و گزارش گیری نمایید و زمانی که احساس کردید که تمایلی ندارند خیلی از موارد بیرون را به شما منتقل کنند قطعا استرس و اضطراب شدیدی برای آن بوجود آمده است که نیاز به پیگیری بیشتری با مشورت روانشناسان دارد.
دکتر گرجی فضای مجازی را یکی از مواردی عنوان کرد و گفت: در حال حاضر در حیطه سلامت روان، زندگی درصد زیادی از کودکان را به خطر انداخته است و در بیشتر نقاط دنیا هدف گذاری کرده اند و به منظور پیشگیری از اختلالات، کودکان و دانش آموزان حق استفاده برنامه های مشخصی را در فضای مجازی دارند و اگر بیشر از آن خواسته باشند استفاده کنند باید با مجوز والدین باشد.
وی افزود: در تحقیقی که در دانشگاه شیکاگو انجام شده بود 30 درصد کودکان در اثر استفاده بیش از اندازه از فضای مجازی دچار افت تحصیلی، درصدی دچار اختلال خواب و درصدی از آنان به ترک تحصیل منجر شده بودند. لذا باید والدین در زمینه استفاده کودکان از فضای مجازی با آرتباط صحیح و منطقی دامنه استفاده را کاهش و با حساسیت خاصی از خطرات ناشی از آن مراقبت کنند.
همایش پیشگیری از استرس و اضطراب با حضور پروفسور گرجی و جمعی از اساتید و کارکنان دانشکده پزشکی در تالار امام علی (ع) برگزار شد.