استخراج مواد مؤثره و تولید 52ترکیب طبیعی توسط محققان

75.jpg - 16.23 kBمحققان دانش بنیان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در دو سال اخیر با فعالیت در حوزه تولید مواد اولیه و ترکیبات طبیعی، ارائه خدمات آنالیز  وبهره‌گیری از دانش فنی و تخصصی موفق به  استخراج مواد مؤثره و تولید 52ترکیب طبیعی شدند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد و مدیر عامل شرکت دانش بنیان گل اکسیر پارس در گفتگو با وب دا اظهار کرد: این شرکت از سال 1400 فعالیت خود را آغاز کرده است و در این مدت مواد مؤثره 52 ترکیب طبیعی استخراج شده است که برخی  بعد از انجام مطالعه پایلوت  قابلیت صنعتی شدن داشتند.

دکتر مهرداد ایرانشاهی با بیان اینکه  در شرکت دانش بنیان گل اکسیر پارس تاکنون عمده تمرکز بر روی ترکیبات خالص بوده و در زمینه آنالیز عصاره تاکنون دستاوردهای خوبی را کسب کرده است و با شرکت های دانش بنیان مختلف نیز در تولید محصولات در ارتباط است، خاطر نشان کرد: بسیاری از همکاران ما برای پروژه‌هایشان اقدام به خرید مواد اولیه ناخالص می‌کنند که در صورت آشنایی با فعالیت‌های سایر شرکت‌های همکار، می‌توان از عقب ماندن پروژه ها و خسارت آن‌ها جلوگیری کرد.

این دانشمند یک درصد برتر دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه بی اطلاعی شرکت های دانش بنیان از محصولات یکدیگر باعث می شود که شرکت ها هزینه گزاف برای تأمین مواد اولیه خود از خارج از کشور صرف کنند تصریح کرد: این در حالی است که ممکن است همان مواد با کیفیت بهتر و قیمت پایین تر از نمونه خارجی در یکی از شرکت های دانش بنیان کشور در حال تولید باشد.

 وی با بیان اینکه شرکت های دانش بنیان به لحاظ مالی، خصوصی محسوب می شوند اما ذاتا متولد دانشگاه و فرزند آن هستند، تصریح کرد: حمایت جدی از شرکت های دانش بنیان باعث می شود تا محصولات به ثمر برسد و در واقع رشد این شرکت ها مساوی با رشد دانشگاه است .

مدیر عامل شرکت دانش بنیان گل اکسیر پارس با اشاره به اینکه اکثر پرسنل این شرکت را دانش آموختگان دانشگاهی تشکیل می‌دهند گفت:در صورت حمایت و افزایش درآمد مجموعه،  اشتغال نیز رشد می‌کند و می‌توانیم از استعدادهای کشور بیشترین بهره وری را داشته باشیم.

دکتر ایرانشاهی با بیان اینکه اگر فضای کافی در اختیار شرکت‌های دانش بنیان قرار بگیرد از فروش وابسته به بازار داخلی بی نیاز می‌شویم چرا که در صادرات، ارزش افزوده  محصولات 4 برابر خواهد بود تصریح کرد: علی‌رغم اینکه محصولات دانش بنیان منتج از دانش فنی محققین کشور هستند و موجب ارزآوری برای کشور می‌شوند مسیر مشخصی از طرف بانک مرکزی وجود ندارد اما شرکت‌های بزرگ با مسیرهای جایگزینی  نظیر تأسیس شرکت های چند ملیتی در کشورهای همسایه  این محدودیت ها را از میان  برداشته‌اند.

وی در ادامه گفت :تجارت ما در حوزه تولید محصول  رشد قطعی دارد چراکه کالا تخصصی است و در صورت رشد و تنوع می‌تواند شتاب بگیرد و آینده بازار را تأمین کند به همین دلیل حمایت از این شرکت‌ها امتیازات زیادی را به دولت ارائه می‌کند و با وسعت بخشیدن به برد تبلیغاتی و تربیت نیروهای متخصص می‌تواند به یکی از مهم ترین منابع درآمدی کشور تبدیل شود.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

سه شنبه, ۱۶ بهمن ۱۴۰۳