مراحل کارآزمایی بالینی تغییرات ژنتیکی سلولهای ایمنی برای درمان بیماران مبتلا به سرطان معده
- بازدید: 156
استاد گروه ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد از مرحله کارآزمایی بالینی اصلاح ژنتیکی سلول های ایمنی بیماران مبتلا به سرطان معده خبر داد و اظهار کرد: این پروژه تحقیقاتی توسط متخصصین ژنتیک و همکاری آنکولوژیستها و اساتید جراحی صورت می گیرد.
دکتر محمد رضا عباس زادگان مدیر گروه ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا خاطر نشان کرد: ما در مرحله بالینی این تحقیق بزرگ، سلول ایمنی بیمار را دریافت و در خارج از بدن بیمار تغییرات و اصلاحات ژنتیکی روی سلولها انجام میدهیم و باز مجدد به بدن بیمار برمیگردانیم تا با تقویت این سلول ایمنی بصورت هدفمند به بافت سرطانی حمله شود.
استاد گروه ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی مشهد از دانشگاههای قطب ژن درمانی در کشور است تصریح کرد: با فعالیتهای مطلوبی که در حیطه ژن درمانی انجام شده است، در زمینه درمان قطعی بیماریهای لاعلاج ژنتیکی مانند ضعف عضلانی نابینایی و بیماریهای خونی تالاسمی نتایج خوبی توسط اساتید و دانشجویان به سرانجام رسیده است و ساختارهای ژنتیکی آن آماده و برای ترمیم جهش ژنتیکی این بیماریها در حال کار آرزمایی بالینی است.
وی با بیان اینکه در عرصه تحقیقات به منابع لازم برای توسعه تحقیقات و جذب علاقه مندان عرصه پژوهش و تسریع خدمات تحقیقاتی از مرحله آزمایشگاه به بالین نیازمندیم گفت: با توسعه و حمایت از برنامه های تحقیقاتی و پژوهشی علاوه بر اینکه از مهاجرت بسیاری از جوانان به خارج از کشور جلوگیری خواهد شد، زمینه رشد و فناوری را در کشور شاهد خواهیم بود.
وی افزود؛ بعد از ۲۰ سال تحصیلات ژنتیک و تشخیص ژنتیک در حیطه جنین از آمریکا به ایران بازگشتم و از سال ۷۹ خدمات تشخیص بیماریهای ژنتیکی روی جنین را در خانمهای باردار در مشهد راهاندازی کردم و ما از سال 79 ارائه این خدمت بزرگ را در مشهد داریم.
دکتر عباس زادگان اظهار داشت: در حال حاضر در حوزه پژوهش کارها و برنامه های آغاز نشده زیادی داریم و اگر همین کارهای تحقیقاتی که در چند سال اخیر آغاز شده است را بررسی کنیم دستاوردهای آن بر حیطه های بهداشت و درمان پیشی خواهد گرفت.
وی گفت: تشکیل پارک علم فناوری سلامت کمک خواهد کرد تا ایدههای تحقیقاتی گسترش یابد و برای گسترش پژوهش و تحقیقات منابع را باید به سمت برنامههای دانش بنیان و فناورانه پیش ببریم.