گفتگو با استادی که موفقیتش را مرهون حمایت خانواده و صبوری همسرش می داند
- بازدید: 912
دکتر امیر معین تقوی، جراح و متخصص بیماریهای لثه و ایمپلنت یکی از افتخارات دانشگاه علوم پزشکی مشهد است که در دوران دانشجویی و خدمت توانسته دو جایزه بین المللی را از انجمن های اندودانتیستهای آمریکا در دوران دانشجویی (Student Achievement Award) و انجمن دندانپزشکی استرالیا (Awards Of Excellence) به دلیل چاپ مقاله کارآزمایی بالینی در زمینه درمان دیابت در مجله Australian Dental Journal راکسب کند و در رزومه کاری خود نگارش 104 مقاله داخلی و خارجی و چاپ 7 عنوان کتاب را دارد.
دکتر معین تقوی در سال 68 در رشته دندان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد پذیرفته و در سال 73 با رتبه اول از این رشته دانش آموخته شد و بلافاصله بعد از آن در رشته تخصصی جراحی لثه پذیرفته شد و در سال 77 در آزمون بورد تخصصی در بخش شفاهی رتبه اول را کسب کرد اما با اختلاف دوسه نمره کتبی در مجموع و در عین کسب نمره مساوی به عنوان رتبه دوم از دوره تخصصی نیز دانش آموخته شد و پس از آن برای طی دوران طرح خود عازم استان یزد شد .
دکتر معین تقوی می گوید:در ابتدا قرار بود که من در مشهد به عنوان عضو هیأت علمی جذب شوم اما به جهت سربازی به عنوان سرباز هیأت علمی به یزد اعزام شدم و علی رغم اینکه دوری از خانواده برای اولین بار با سختی هایی همراه بود اما 6 سال در یزد خدمت کردم که تجربه بسیار گرانبهایی بود، در ابتدای ورود به عنوان سرباز هیأت علمی با حقوق اندک سربازی معیشت خانواده را مدیریت می کردم اما در این دوران تجارب ارزشمندی به دست آوردم.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: پس از مدتی به عنوان مدیر گروه پریودانتیکس دانشکده یزدو بعد از آن به عنوان نماینده معاونت آموزشی دانشگاه در امتحانات دانشکده فعالیت خود را ادامه دادم و در تمام این مدت با دانشکده دندان پزشکی مشهد ارتباط داشتم تا بالاخره بعد از شش سال با نظر مثبت و مساعدت استاد تمیزی که به علت بیماری بازنشستگی خود را اعلام کرده بودند دربهمن 83 به عنوان عضو هیأت علمی به دانشکده دندان پزشکی مشهد بازگشتم.
بعد از دو سال رتبه دانشیاری را در سال 85 کسب کردم که در آن زمان به عنوان جوان ترین دانشیار دانشگاه شناخته می شدم و مسئولیت مرکز توسعه آموزش دانشکده و پس از آن معاونت پژوهشی و سپس معاونت آموزشی دانشکده را برعهده گرفتم و در سال 90 در سن 40 سالگی عنوان جوان ترین استاد دانشگاه در آن زمان را به دست آوردم و تا کنون در کمیته های مختلف دانشگاه از جمله کمیته تخصصی مشغول به خدمت هستم و ده سال است که عضو و دبیر هیأت بورد رشته پریودانتیکس و نیز در دوسال گذشته عضو منتخب وزیر در َشورای آموزش تخصصی و دندانپزشکی هستم .
وی ادامه داد: در دوران دانشجویی با همراهی و حمایت اساتیدی مانند دکتر صالحی نژاد استاد پاتولوژی و دکتر هروی استاد ارتودنسی سه کتاب ترجمه کردم ؛ در آن زمان در دانشگاه بحث مقاله جدی نبود اما بعد از رزیدنتی، استاد خانم دکتر ستاره در دوران طرح و تعهدات توصیه کردند به موازات امور مختلف به مقاله نویسی نیز اهتمام داشته باشم.
دکتر معین تقوی با اشاره به اینکه زمانی که یزد خدمت می کردم اول پایان نامه و طرح های تحقیقاتی را آغاز کردم که اولین پایان نامه ای که به عنوان استاد راهنما انجام دادم رتبه اول جشنواره پژوهشی دندانپزشکی شهید هدایت را در سال 82کسب کرد ، عنوان کرد: در سال 87 نیز رتبه سوم جشنواره بین المللی رازی را کسب و از سوی رییس جمهور وقت به همراه دیگر برگزیدگان تقدیرشدم .در این مدت حدود 104 مقاله که اکثرا به زبان انگلیسی است تألیف کردم .سال گذشته نیز همراه دونفر از همکارانم استاد رادور و دکتر امین خواجوی موفق شدیم به عنوان اولین تیم ایرانی در معتبر ترین مجله حوزه دندانپزشکی با IF بالای 13 یعنی مجله Periodontology 2000 مقاله ای را چاپ نماییم.
در دوران دانشجویی با معرفی گروه اندودانتیکس دانشکده دندانپزشکی مشهد جایزه انجمن اندودانتیستهای آمریکا را کسب کردم. در آن سالها در این انجمن هر سال از بین دانشجویان دوره عمومی یک نفر انتخاب و به وی جایزه اهدا می شد و می توانست یک سال رایگان آبونمان مجله علمی معتبر آن انجمن را دریافت کند که این توفیق در دوره دانشجویی به لطف اساتید آن زمان گروه معالجه ریشه دانشکده استاد سلوتی و استاد منصف به من رسید.
دکتر معین تقوی بیان کرد: سال 86 همراه با برخی دیگر از اساتید به عنوان استاد نمونه کشوری معرفی شدم و لوح تقدیری از دکتر لنکرانی وزیر وقت دریافت نمودم . سال 92طرحی پژوهشی به عنوان پایان نامه دانشجویی خانم دکتر بزرگ نیا از همکاران فعلی دانشکده دندانپزشکی بجنورد بر روی بیماران دیابتی انجام دادم که مقاله آن درژورنال انجمن دندانپزشکی استرالیا چاپ شد و جایزه بهترین مقاله بالینی مجله به من تعلق گرفت.
وی گفت: در رشته ما بیماریهای لثه بحث ارتباط پریودونتیت یا پیوره با بیماریهای سیستمیک مثل بیماریهای قلبی عروقی ، دیابت ، ریوی ، استئوپروز و یا تولد نوزادان با وزن کم بحث روز و یکی ا ز لاین های پژوهشی ام است و مقاله فوق الذکر به همراه حدود ده مقاله دیگر در زمینه ارتباط بین بیماریهای پریودونتال و انواع بیماریهای سیستمیک در همین راستاست.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه دو دوره پژوهشگر برتر دانشگاه و یک دوره به عنوان استاد آموزشی برتر دانشگاه انتخاب شدم، ابراز کرد:
تقریبا حدود 40 سخنرانی و پوستر در کنگره های داخلی و خارجی از من ثبت شده است و یک فصل کتاب بین المللی و 6 کتاب ترجمه شده و یا تألیف فارسی حاصل فعالیت من است؛ علاوه براین در حال حاضر مشغول نگارش یک فصل از کتاب با همکاری آقای دکتر خجسته از همکاران جوان و جدید گروه پریودانتیکس دانشکده ، آقای دکتر کتابی استاد دانشکده دندانپزشکی خوراسگان و پروفسور داگلاس دپورتر از دانشگاه تورنتو برای انتشارات معتبر وایلی هستیم.
وی با اشاره به اینکه انگیزه فردی و علاقه شخصی برای ورود به حوزه پژوهش نقش تعیین کننده ای دارد، اظهار کرد: بنظرم با وجود حمایت های زیادی که مسئولین از حوزه پژوهش دارند و شایسته تقدیر است ، اساتید برای علاقه مندی دانشجویان نقش تعیین کننده ای ایفا می کنند من به نوبه خود در دوران دانشجویی از اساتیدم به خصوص استاد تمیزی، درسهای زیادی را آموختم. اکنون بهترین متخصصین رشته پریو دانتیکس درگوشه و کنار کشور، تربیت شده استاد تمیزی و باعث افتخار استاد هستند.
دکتر معین تقوی با تأکیدبر اینکه لفظ استاد ورای مباحث علمی و پژوهشی است و استاد باید در کردار و رفتار و گفتار الگوی دانشجوی خود باشد، ابراز کرد: من در دوران تحصیل از معلمین و اساتید بسیار خوبی بهره مند شدم و تلاش می کنم که برای دانشجویانم همین روند را دنبال کنم تا در مسیر خدمت از من بهتر باشند و در این صورت توانسته ام به وظیفه معلمی خود عمل کنم.
من تمام پیشرفت و موفقیت نسبی خودم را علاوه بر تلاش فردی و توکل و لطف پروردگار و توجه جدم امام هشتم (ع) مدیون حمایت خانواده ام ، مادر و مرحوم پدرم و بخصوص همراهی همسرم خانم دکتر سراجی میدانم که با از خودگذشتگی به خصوص در دوران انترنی رنج غربت و دوری از خانواده را به جان خرید و بعد هم با تولد اولین فرزندم مسئولیت مادری را بر ادامه تحصیل و تخصص ترجیح داد . به تمام دانشجویان و رزیدنتهای عزیزم همواره توصیه کرده ام که بر خلاف باور جوانهای امروزی تشکیل خانواده نه تنها مانع پیشرفت نیست بلکه امید به آینده ،تلاش برای بهتر شدن و ارتقای فردی در کنار ایمان و توکل به ایزد منان را همواره در خود زنده نگهدارند و معتقدم تلاش و آموختن برای یک پزشک یا دندانپزشک شرط اول موفقیت خواهد بود.