انجام ایمونوژن تراپی سرطان معده و ژن درمانی تالاسمی
- بازدید: ١١٩
رییس مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به آغاز کارآزمایی بالینی ایمونوژن تراپی سرطان معده و انجام ژن درمانی تالاسمی در مرکز ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد توضیحاتی را در خصوص این دستاوردهای پژوهشی فناورانه ارائه کرد.
دکتر محمدرضا عباس زادگان در حاشیه برگزاری همایش ارائه دستاوردهای پژوهشی فناورانه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وبدا گفت: مجوز کارآزمایی بالینی برای انجام ایمونوژن تراپی سرطان معده از وزارت بهداشت دریافت شده و در ماه جاری نخستین بیمار مبتلا به سرطان معده در پروسه این شیوه درمانی قرار خواهد گرفت.
وی هدف از انجام این درمان را تقویت سیستم ایمنی بیمار از طریق تغییرات ژنتیکی سلولهای ایمنی عنوان کرد و افزود: در این فرایند،خون بیمار گرفته شده و سلولها جداسازی و تغییرات ژنتیکی بر روی آن انجام میشود و سلول ها دوباره به بدن بیمار تزریق میشود.
دکتر عباس زادگان ادامه داد: با این کار ما در واقع شاخصهای تومور سرطانی را به خورد سیستم ایمنی میدهیم و این کار از طریق انتقال ژنتیکی توسط دستگاه BTX ECM ۸۳۰ که توسط خیرین خریداری شده انجام میشود و امیدواریم که بتوانیم از طریق این درمان از عود مجدد سرطان جلوگیری کنیم.
بکارگیری ژن درمانی در بیماری تالاسمی
رییس مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد در بخش دیگری از صحبتهای خود به درمان بیماری تالاسمی از طریق ژن درمانی اشاره کرد و گفت: در همایش ارائه دستاوردهای پژوهشی فناورانه دانشگاه که برگزار شد از خانوادهای دعوت شده که بیماری تلاسمی دارند و برای پیشگیری فرزند بعدی ما تشخیص جنین دادیم و به لطف خداوند جنین سالم به دنیا آمد.
وی افزود این موضوع نیز در دستور کار تحقیقاتی بوده و اکنون به بیماران رسیده و ما میتوانیم پیشگیری لازم را برای جلوگیری از تولد کودک مبتلا به تلاسمی داشته باشیم.
دکتر عباس زادگان خاطرنشان کرد: در خصوص بیماران تلاسمی ما توانستیم ژن درمانی را طبق پروتکل انجام دهیم و موفقیت آمیز بوده و هنوز مقداری باقی مانده تا کامل شدن کار که انشاالله برای تزریق به بیماران در سلولهای خونساز در بیماران تلاسمی استفاده شود
وی در خصوص سطح فعالیتهای ژن درمانی در ایران در مقایسه با سایر کشورها نیز گفت: هرچند که ما هنوز راه زیادی برای تکامل در این مسیر داریم و سرمایهگذاری بیشتری در این راستا نیاز است، اما محققین توانمندی در کشور داریم و دانشگاه علوم پزشکی مشهد به همراه دو دانشگاه دیگر به عنوان قطب ژن درمانی در کشور محسوب می شوند.