حدود 40 تا 60 درصد ویزیت تخصصی در قالب نظام ارجاع انجام می شود
- بازدید: 132
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: اجرای نظام ارجاع برای ارائه خدمات به موقع و در دسترس به بیماران انجام می شود و در حال حاضر متناسب با شرایط حدود 40 تا 60 درصد ویزیت های تخصصی در قالب نظام ارجاع انجام می شود.
دکتر شاپور بدیعی، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه یکی از اولویت های نیمه دوم سال، تقویت نظام ارجاع بعد از کاهش بیماری کرونا است، خاطر نشان کرد: در بحث مدیریت بیماری کرونا با استفاده از نظام ارجاع وضعیت درمان بیماران به خوبی انجام شد.
وی با بیان اینکه ابتکار عمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با وجود کمبود تخت در دوران کرونا در قالب اجرای نظام ارجاع یکی از موفقیت ها در حوزه ارایه خدمات به موقع و در دسترس به بیماران بود، اظهار کرد: در نظام ارجاع سلسله مراتبی برای بیماران در نظر گرفته شده تا هر بیماری به بیمارستان مراجعه نکند بلکه برای دریافت اقدامات اولیه به پزشک عمومی نزدیک محل سکونت مراجعه کند و در صورت بروز علایم بیماری به پزشک متخصص ارجاع داده شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه یکی از اصول اولیه حوزه مراقبت سلامت ارایه خدمات بهداشتی و درمانی در نزدیکترین محل سکونت مردم است، تصریح کرد: بنابر تاکید وزارت بهداشت تا پایان سال نسبت به ترمیم و ارتقاء نظام ارجاع برنامه ریزی های لازم انجام می شود.
دکتر بدیعی با بیان اینکه در نظام ارجاع فرد از خانه بهداشت به مرکز جامع سلامت ارجاع داده می شود و در صورت نیاز از متخصصین این حوزه نوبت گیری می کند، گفت: در حال حاضر متناسب با شرایط حدود 40 تا 60 درصد ویزیت تخصصی در قالب نظام ارجاع انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه جلسات مرتبط با کمیته های مختلف در حوزه نظام ارجاع برگزار شده است، عنوان کرد: ارائه خدمات تخصصی به بیماران نظام ارجاع در مراکز خدمت تخصصی شامل کلینیک های ویژه برای بیماران انجام می شود که بازخورد این خدمات به مراکز جامع سلامت داده می شود تا براساس آن برنامه ریزی های لازم برای بهبود حال بیماران انجام شود.
دکتر بدیعی با بیان اینکه یکی دیگر از موضوعات مهم در این عرصه حضور نیروی متخصص است ، گفت: برای رفع کمبود نیروهای متخصص در شهرستانهای مختلف در حال رایزنی هستیم البته تخصص های مورد نیاز در شهرستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد به حد کفایت حضور دارند اما در برخی از تخصص ها که در سراسر کشور کمبودهایی احساس می شود در حال رایزنی برای تقویت نیروی مورد نیاز برای اجرای هر چه بهتر نظام ارجاع هستیم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در حوزه نسخه نویسی الکترونیک نزدیک به 100 درصد مراکز دولتی تحت پوشش قرار گرفته اند، عنوان کرد: در بخش خصوصی نیز متناسب با شرایط برخی از پزشکان هنوز نتوانستند از این سامانه استفاده کنند که یکی از دلایل آن تعدد سامانه های نسخه نویسی الکترونیک در دانشگاه علوم پزشکی مشهد است که برنامه ریزی ها برای ایجاد یک سامانه واحد نسخه نویسی الکترونیک در حال انجام است.