توسعه مراکز فناورانه و نوآورانه بالینی در بیمارستانها باید بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد
- بازدید: 78
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر اهمیت مراکز فناورانه و نوآورانه بالینی و توسعه این مراکز در بیمارستانها تاکید کرد.
به گزارش وب دا، دکتر محمد دهقانیفیروزآبادی در آئین افتتاح واحد فناوری و نوآوری بیمارستان امام رضا(ع)، اظهار کرد: پیشرو بودن بیمارستان امام رضا(ع) در کارهای فناورانه و نوآورانه جای تقدیر دارد و معتقدیم که کار بیمارستان نباید تنها به حوزه درمان خلاصه شود و باید سهم پژوهش هم در آن بهخوبی دیده شود.
وی تصریح کرد: ما باید به سمت پژوهشهای توسعه و محصول محور حرکت کنیم و توسعه مراکز فناورانه و نوآورانه بالینی به همین منظور بود تا که اتفاقات بسیارخوبی با پیوند توسعه و بالین رقم بخورد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بیمارستان امام رضا(ع) همواره نشان داده که میتواند الگویی برای پیشرفتهای حوزه سلامت باشد، خاطرنشان کرد: ما معتقدیم که مرکز فناوری و نوآوری این بیمارستان میتواند الگویی برای دیگر بیمارستانها در جهت راهاندازی چنین مجموعه موثر و ارزشمندی باشد.
دکتر دهقانیفیروزآبادی تاکید کرد: سلامت نقش محوری در توسعه پایدار جامعه دارد معتقدیم که باید بیش از پیش به اهمیت حوزه بسیار مهم پی برد.
حوزه سلامت در طی چند دهه اخیر پیشرفتهای بسیارخوبی داشته است
در این مراسم دکتر سیدمجید حسینی، رئیس بیمارستان امام رضا(ع)، گفت: فناوری و نوآوری نقش مهمی در حوزه سلامت داشته و بیمارستان امام رضا(ع) جزء اولین بیمارستانهایی در کشور بوده که اقدام به راهاندازی یک واحد تخصصی با موضوع فناوری و نوآوری کرده است.
وی افزود: امام علی(ع) پیشروی علم و دانش بودند و همه ما به عنوان محبان و پیروان آن امام همام بهخوبی در مسیر تولید علم و دانش نماییم.
رئیس بیمارستان امام رضا(ع) تصریح کرد: در هفته پژوهش روی راهاندازی واحد فناوری و نوآوری بیمارستان امام رضا(ع) صحبت کردیم و بسیار خوشحالیم که در فاصله کمتر از یک ماه از آن زمان و در آستانه میلاد فرخنده امام علی(ع) شاهد راهاندازی این واحد فناورانه و نوآورانه هستیم.
دکتر حسینی با اشاره به اینکه حوزه سلامت در طی چند دهه اخیر پیشرفتهای بسیارخوبی داشته است، بیان کرد: بسیاری از رشتهها و تخصصهایی که امروزه در بیمارستان امام رضا(ع) و دیگر مراکز درمانی هست در دهه ۶۰ نبود و بیماران مجبور به اعزام به خارج از کشور میشدند، اما امروزه به برکت انقلاب اسلامی و رهبری داهیانه و ایدههای خلاقانه مقام معظم رهبری در حوزه سلامت شاهد ارائه تمامی خدمات درمانی در بیمارستانهای داخل کشور هستیم.
وی تاکید کرد: مقام معظم رهبری در سخنرانی اخیر خود بر تقویت هوش مصنوعی در حوزه سلامت و ورود و تاثیرگذاری این موضوع در این حوزه بسیار مهم تاکید کردند و این مهم حاکی علم و آگاهی بالا و اشراف کامل و جامع ایشان به تمامی موضوعات از جمله موارد مرتبط با حوزه سلامت دارد.
رئیس بیمارستان امام رضا(ع) خاطرنشان کرد: با بهرهگیری از ظرفیتهای هوش مصنوعی فضاهای و بازارهای خوبی در کشورهای مختلف آسیایی، اروپایی و آمریکایی از جمله ایران ایجاد شده است و ما معتقدیم که میتوانیم در آینده به اُفُقهای پیشرو دست یابیم و به کشوری قوی در سطح دنیا در تمامی حوزهها از جمله حوزه سلامت تبدیل شویم.
به دنبال بهرهگیری بیش از پیش از توان، ظرفیت و ایده فناوران جوان هستیم
در ادامه این مراسم دکتر رزیتا خداشاهی، معاون پژوهشی بیمارستان امام رضا(ع) بیان کرد: واحد فناوری و نوآوری بیمارستان امام رضا(ع) حلقه گم شده این مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی بود که با حمایتهای مسئولان دانشگاه فعال شده است.
وی تاکید کرد: برنامه ما در جهت بهرهگیری بیش از پیش از توان، ظرفیت و ایده فناوران جوان بوده و در موضوعات مختلف مرتبط با حوزه سلامت به دنبال استفاده از تمامی ظرفیتها از جمله موضوع هوش مصنوعی هستیم.
مدیر واحد فناوری و نوآوری بیمارستان امام رضا(ع) ادامه داد: این واحد به عنوان یک پل ارتباطی حمایت لازم را از فعالان حوزه سلامت در مسیر به نتیجه رسیدن طرحها و انجام اقدامات متناسب با نیاز بیماران و مبتنی بر بهرهگیری از آخرین تکنیکهای روز و نوین حوزه پزشکی دارد.
دکتر خداشاهی خاطرنشان کرد: تلاش ما در مسیر ورود به بازار و ارتباط موثر با مجموعههای خارج دانشگاهی همچون حوزه صنعت بوده تا بتوانیم نیازهای بیمارستان را از طریق این مجموعهها تامین نماییم.
۴۰ درصد امتیازهای فناورانه ارتباط مستقیم با اکوسیستم و تامین نیازهای بالینی بیمارستانی دارد
در بخش دیگری از این مراسم دکتر حسین باقری، مدیر توسعه فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تصریح کرد: ۴۰ درصد امتیازهای فناورانه ارتباط مستقیم با اکوسیستم و تامین نیازهای بالینی بیمارستانی دارد و ما کسانی که در این حوزه تلاش مینمایند حمایت لازم را خواهیم داشت.
وی بیان کرد: ما اتفاق رقم خورده در این روزهای فرخنده و مبارک را به فال نیک میگیریم و امیدواریم با راهاندازی این مرکز شاهد رشد بیش از پیش طرحها و تولیدات فناورانه در حوزه سلامت باشیم.
راهاندازی واحد فناوری و نوآوری بیمارستان امام رضا(ع) بستر انجام تحقیقات پرکابرد و اثربخش را فراهم کرده است
در ادامه این مراسم دکتر سجاد سحابنگاه، رئیس کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اظهار کرد: در دهه ۹۰ روی موضوع پروپوزال و تحقیقات پرکابرد و اثربخش پرداخته شد و ما امروز نمونه بازر این اقدامات را در بیمارستان امام رضا(ع) میبینیم.
وی با ذکر این نکته که راهاندازی واحد فناوری و نوآوری بیمارستان امام رضا(ع) بستر انجام تحقیقات پرکابرد و اثربخش را فراهم کرده است، تاکید کرد: بیمارستان امام رضا(ع) شاخصهای زیادی در حوزه سلامت دارد و در این مسیر پیشرفتهای زیادی هم داشته، بیمارستانی که نگاه صرف به حوزه درمان نداشته و به حوزه پژوهش هم بهطور ویژه نگاه کرده و با حمایتهای ریاست و مسئولان این بیمارستان شاهد راهاندازی اولین واحد فناوری و نوآوری شرق کشور در یک فاصله زمانی کوتاه در این بیمارستان بودیم.
واحد فناوری و نوآوری بیمارستان امام رضا(ع) محلی مناسب جهت گپ و گفت بین فناوران و تولیدکنندگان است
همچنین دکتر حمیدرضا رحیمی، عضو هیات علمی گروه پزشکی مولکولی دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم در این مراسم، گفت: محصولات عرضه شده در واحد فناوری و نوآوری بیمارستان امام رضا(ع) شامل اسپری ضد شبش، کرمهای زخم پای دیابت و ضدآفتاب، انواع سوزنهای مصرفی در بیمارستانها، انواع قرصها، شربتها، پمادها و غیره بوده است.
وی افزود: این مکان محلی مناسب جهت گپ و گفت بین فناور و تولید کننده است و معتقدیم هرچه قدر که تولید محصول بیشتر باشد به همان نسبت امتیازات حوزه فناوری افزایش مییابد.
برپایی نمایشگاه محصولات فناورانه و نوآورانه تولید شده در پارک علم و فناوری سلامت مشهد در بیمارستان امام رضا(ع)
در جریان افتتاح واحد فناوری و نوآوری بیمارستان امام رضا(ع)، نمایشگاه دستاوردها و تولیدات فناورانه و نوآورانه تولید شده در شرکتهای زیرمجموعه پارک علم و فناوری سلامت مشهد برپا شد.
در این نمایشگاه محصولاتی همچون دستگاه AED شوک قلبی تولید شده در شرکت تجهیزات پیشرفت درمان توس، انواع اسپریها، کرمها و سافتژلهای تولیدی در شرکت پارس تک رخ، کپسولهای آهن، امگا ۳، آنتی اکسیدان، ژل ترمیم دهنده، کپسولهای سافرونیکا و گانوسان تولیدی در شرکت سینا پژوهان، دیسپوسابل ۵ و ۱۰ میلیمتری تولیدی در شرکت توانسازان ترنم سلامت و انواع سوزنهای یک بار مصرف نخاعی، تیغههای یک بار مصرف لارینگوسکوپ با تکنولوژی فیبر نوری و الکترودهای الکترومیوگرافی عرضه شده است.
واحد فناوری و نوآوری بیمارستان امام رضا(ع) اولین واحد فناوری و نوآوری بیمارستانی در شرق کشور بوده که در فضای ۷۰۰ متر مربعی راهاندازی شده است.