استقرار بخش جراحی عروق در بیمارستانهای امام رضا (ع) و قائم (عج) با هدف تسهیل دسترسی بیماران به خدمات این بخش
- بازدید: 138
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از استقرار بخش جراحی عروق در یکی از دو بیمارستان امام رضا (ع) و قائم (عج) با هدف تسهیل و تسریع دسترسی بیماران بویژه موارد صعب العلاج به خدمات ویژه این حوزه خبر داد.
دکتر سید علی علمداران در گفتوگو با وبدا، با تاکید بر اهمیت رشته جراحی عروق بهعنوان یکی از تخصص های پایه و زیربنایی بسیاری از تخصصهای فوقتخصصی، اظهار کرد: «یک جراح سرطان برای عمل تومورهای سرطانی در اطراف عروق، به همکاری یک جراح عروق نیاز دارد. این موضوع در سایر جراحیها مانند جراحیهای پلاستیک، اطفال، ارتوپدی، اورولوژی و بهویژه جراحی زنان نیز صدق میکند. به همین دلیل، همه گروههای جراحی به خدمات این رشته وابسته هستند.»
وی با اشاره به درخواست دو سال پیش مدیران گروههای بجراحی مبنی بر ضرورت استقرار جراح عروق در این بیمارستان های مادر قائم(عج) و امام رضا (ع)، افزود: «در جلسهای که حدود دو سال قبل تشکیل شده و صورتجلسه آن را مشاهده کردم، مدیران گروههای تأکید داشتند که از زمان انتقال بخش جراحی عروق از این دو بیمارستان، انجام بسیاری از اعمال جراحی پبچیده یا صورت نمیگیرد یا با چالش مواجه شده است. مدیران از ریاست دانشگاه خواسته بودند که بخش جراحی عروق به یکی از بیمارستانهای قائم (عج) و امام رضا (ع) باز گردد. همچنین گروه ارزیابی وزارتخانه که به مشهد سفر کرده بود، در گزارش خود تأکید داشت که جهت ارتقا آموزش دستیار فوق تخصصی حضور گروه آموزشی جراح عروق در بیمارستانهای جنرال ضروری است.»
دکتر علمداران همچنین به کاهش پذیرش دستیاران فوقتخصصی در رشته جراحی عروق اشاره کرد و گفت: «متأسفانه اخیراً ظرفیت پذیرش رزیدنت فوقتخصصی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد کاهش یافته که این مسئله نگرانیهایی را ایجاد کرده است. لذا مشارکت کلیه دستیاران و پزشکان جراحی در ارائه خدمات جراحی جراحی عروق ضروری است. با این حال، اخیراً امیدهایی برای پذیرش دو فلوی فوقتخصصی جراحی عروق ایجاد شده و امید است این نگرانی برطرف شود.»
وی بر ضرورت آموزش دستیاران جراحی عمومی در حوزه جراحی عروق تأکید کرد و افزود: «یک جراح عمومی که در شهرستان فعالیت میکند، باید تجربهای در زمینه جراحی عروق داشته باشد. از این رو، این مهارت باید بهعنوان بخشی از آموزش جراحی عمومی در دسترس رزیدنتهای جراحی عمومی قرار گیرد. اما با روتیشنهای محدود فعلی، این هدف بهطور کامل محقق نمیشود و لازم است دستیاران روزانه با این مهارتها آشنا شوند.»
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به نیاز مراکز درمانی به خدمات مشاوره جراحی عروق، اظهار کرد: «حدود دو هزار تخت بستری دانشگاه در بیمارستانهای امام رضا (ع) و قائم (عج) قرار دارد و بسیاری از بیماران این مراکز به خدمات مشاوره جراحی عروق نیاز دارند. استقرار بخش جراحی عروق در این بیمارستانها، ارائه این خدمات را تسهیل خواهد کرد.»
وی در پایان به نقش بیمارستان ولایت بهعنوان بیمارستانی امداد و نجات اشاره کرد و گفت: «بیمارستان ولایت، با تأکید مقام معظم رهبری، بهعنوان بیمارستان امداد و نجات جنوب تجهیز شده و با هدف ارائه خدمات جامع به بیماران ترومای، دارای بخش های تخصصی مختلف خواهد شد. برنامهریزیهای لازم انجام شده تا خدمات جراحی عروق در این بیمارستان بدون اختلال ارائه شود و بیماران به بهترین نحو خدمات دریافت کنند.»