سن باروری بانوان با توجه به تست های تشخیصی پیشرفته افزایش یافته است

370.jpg - 5.23 kBاستاد گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: در گذشته سن باروری بانوان را 18 تا 35 سال عنوان می کردند اما با وجود تست های تشخیصی پیشرفته و مراقبت های دوره ای از بانوان سن باروری تا 45 سال افزایش یافته است که این موضوع به دلیل اهمیت فرزند آوری برای زوجینی است که با تاخیر بیشتری ازدواج می کنند.

دکتر فریده اخلاقی، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه بارداری در واقع  یک سفر کوتاه مدت است  که برای این سفر زوجین باید آمادگی هایی از قبل کسب کنند، خاطر نشان کرد: بنابراین بهترین  اقدام  زوجین این است که قبل از اقدام بارداری، از مشاوره  لازم بهره مند شوند، علاوه براین  انجام آزمایشات  بررسی نیز ابتلا یا عدم ابتلا زوجین را به برخی از بیماریها نشان می دهد که این موضوع در روند باروری آنها بسیار موثر است.

وی با بیان اینکه خانمهایی که  تحت درمان نیستند و یا داروی خاصی  مصرف نمی کنند، می توانند پس از انجام ازمایشات لازم اقدام به باروری کنند، گفت:  در صورت سلامت جسمی بانوان بهتر است قبل از شروع بارداری یک تا دو ماه  اسیدفولیک مصرف کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه مصرف اسید فولیک در سه ماه اول بارداری برای حفظ سلامت جنین توصیه می شود، گفت: در گذشته سن باروری بانوان 18 تا 35 سال در نظر گرفته می شد این در حالی است که با پیشرفت  تست های تشخیصی  امکان باروری و زایمان برای بانوان در سنین بالاتر نیز فراهم شده است.

طب مادر و جنین پیشرفت  قابل توجهی داشته است

وی با تاکید براینکه در حال حاضر  طب مادر و جنین پیشرفت کرده است، ابراز کرد: بانوان نگران بارداری خود در سنین بالاتر نباشند زیرا با مراقبت های بهداشتی و درمانی جدی تر آنها نیز می توانند صاحب فرزند شوند و هیچ منعی برای فرزند آوری در سنین بالا وجود ندارد.

دکتر اخلاقی با بیان اینکه اگر بانویی مبتلا به بیماری باشد و یا تحت درمان دارویی باشد نیز می تواند صاحب فرزند شود، گفت: در چنین شرایطی مادر فقط با پزشک زنان و زایمان روبرو نیست بلکه تیمی از پزشکانی که فرد تحت درمان آنها است ،در دوران بارداری فرد را برای یک بارداری سالم و زایمان ایمن همراهی می کنند.

وی تاکید کرد: افرادی که در سنین بالاتر ازدواج می کنند نباید وقفه ای برای باروری خود ایجاد کنند بلکه باید سریعتر اقدام به فرزند آوری کنند.

رئیس بیمارستان ام البنین مشهد با اشاره به اینکه همزمان با بارداری یکسری تغییرات فیزیولوژیک  در بدن مادر ایجاد می شود که مادر باید آگاهی کاملی نسبت به شرایط داشته باشد تا از نگرانی های بی مورد مادر جلوگیری شود، گفت: کلاس های آموزش بارداری، زایمان ایمن و سالم و نکات مهم در حفظ سلامت مادر و جنین در بیمارستان ام البنین برگزار می شود و مادران می توانند از این آموزش ها بهره مند شوند.

وی با بیان اینکه کنترل درد زایمان نیز با استفاده از راهکارهای آموزشی به راحتی امکان پذیر است، عنوان کرد:  درد اصلی مادر زمانی رخ می دهد که نوزاد وارد کانال زایمان می شود، در چنین شرایطی با راهکارهایی مانند ماساژ، طب فشاری، رایحه درمانی احساس درد را می توان کاهش داد.

دکتر اخلاقی با اشاره به اینکه درد اصلی مادر در هنگام زایمان بعد از باز شدن دهانه رحم اتفاق میافتد و دردهای قبلی بسیار اندک و مختصر  است، گفت: در شرایطی که دهانه رحم 5 یا 6 سانتی متر باز می شود دردهای مادر به فواصل کوتاه تر و انقباض بیشتری همراه است که در این زمان می توان از بی حسی دارویی و یا راهکارهای کاهش درد استفاده کرد تا مادر به راحتی زایمان کند.

وی گفت: آموزش راهکارهای کاهش درد زایمان نیز در کلاس های آموزشی به مادران باردار ارائه می شود بنابراین بانوان نباید به خاطر ترس از درد زایمان ، سزارین را  انتخاب کنند زیرا می تواند همراه با عوارض زیادی باشد.

رئیس بیمارستان ام البنین مشهد اظهار کرد: مادرانی که کودک یک ساله دارند نیز می توانند بدون نگرانی برای فرزند دوم اقدام کنند زیرا اصول تغذیه در کودک این است که در شش ماه ابتدایی اولویت شیر مادر، در شش ماه دوم شیر مادر به همراه مکمل ها و بعد از گذشت یک سال اولویت با غذاست . بنابراین مادر می تواند بعد از یکسالگی فرزندش به راحتی صاحب فرزند دوم یا سوم شود.

 

 


دانشگاه در شبکه های اجتماعی
ایتا دانشگاه آی گپ دانشگاه روبیکا دانشگاه
IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

چهارشنبه, ۲۶ دی ۱۴۰۳