گفتگو با دانشجو نخبه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رشته بیوشیمی بالینی
- بازدید: 236
دکتر امیریاراحمدی، دانشجوی نخبه گروه بیوشیمی بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر اساس ارزیابی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، حائز رتبه پژوهشگر برتر کشور شد.
بدین منظور و به مناسبت 16 آذر، روز دانشجو، پایگاه خبری وب دا دانشگاه علوم پزشکی مشهد با این جوان نخبه مصاحبه ای را انجام داده است.
دکتر امیر یاراحمدی، دکتری تخصصی بیوشیمی بالینی و دانش آموخته دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، در گفتگو با وب دا اظهار کرد: این عنوان به دلیل انجام پژوهشی با عنوان "بررسی اثر درمان ترکیبی پانسمان پلاسمای غنی از پلاکت- فیبرین گلو به همراه مکمل های آنتی اکسیدانی ویتامین c و e بر ترمیم زخم های مزمن پای دیابتی" کسب شده است.
این جوان محقق دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه زخم های پای دیابتی یکی از عوارض طولانی مدت بیمار دیابت است که در صورت عدم درمان مناسب می تواند سبب قطع عضو در اندام های تحتانی شود، خاطر نشان کرد: قطع عضو ناشی از بیماری دیابت تاثیر به سزایی بر کیفیت زندگی بیماران داشته و بار مالی فراوانی بر سیستم بهداشتی و درمانی تحمیل می کند.
وی افزود: از این رو طراحی مطالعاتی که بتواند سبب افزایش ترمیم زخم ها و جلوگیری از قطع عضو در این بیماران شود از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.
دکتر یاراحمدی بیان کرد: مطالعه حاضر با همکاری اساتید علوم بالینی و پایه در بیمارستان تخصصی جراحی عروق علوی و همکاری مرکز تحقیقات جراحی عروق و اندوواسکولار دانشگاه علوم مشهد انجام گردید .
دانش آموخته دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: این پژوهش به صورت مشترک بین دو گروه علوم پایه و بالینی انجام شد؛ این مطالعه یک کارآزمایی بالینی و یک طرح کاربردی بود که در نهایت نتیجه پژوهش منجربه یک درمان نوآورانه در حوزه درمان بیماران زخم پای دیابتی شد.
وی با اشاره به اینکه بیماران دیابتی عموما از زخم های مزمن خود رنج می برند که در برخی از اوقات عفونت های حاصل از این زخم ها منجر به قطع عضو برای آنها می شود، گفت: نتیجه این پژوهش نشان داد که گروهی که همزمان پانسمان پلاسمای غنی از پلاکت- فیبرین گلو به همراه مکمل های آنتی اکسیدانی ویتامین e و c دریافت کردند نتایج بهتری را از درمان دریافت کردند.
دانش آموخته دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه این گروه از طریق کاهش استرس اکسیدانی و افزایش سرعت روند ترمیم زخم موجب بهبود در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل شد، گفت: این پژوهش منجر به طرح های کاربردی و نگارش مقاله شد.
وی گفت: مقاله این پژوهش در مجله expert opinion on biological therapy با ضریب تاثیر 5.5 منتشر شد.
دکتر یاراحمدی با بیان اینکه اساتید به عنوان شاهرگ علم و پژوهش و دانشجویان به عنوان مویرگ می توانند با انگیزه و توان جوانی و هدف گذاری درست به نتایج خوبی در حوزه پژوهش دست یابند ، گفت: دانشجویان نقش بسیار مهمی در حوزه پژوهش های نوآورانه دارند و در این زمینه می توانند منجر به اتفاقات خوبی در حوزه درمان بیماریها داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه باید از ظرفیت های موجود به نحو مطلوب استفاده کرد و با توسعه طرح های مشترک منجر به بهبود سلامت جامعه و بیماران شد، گفت: از اساتید گروه بیوشیمی و گروه بالینی که در این مسیر همکاری داشتند از جمله استاد راهنما و مشاور پژوهش دکتر داریوش حمیدی علمداری، دکتر زهره مصطفوی پور، دکتر نگار آذر پیرا، دکتر محمد هادی سعید مدقق، دکتر شکوفه بنکداران ، دکتر لیدا جراحی، دکتر علیرضا موسویان تشکر وقدردانی می کنم .
اجرای طرح های کاربردی سلامت محور از اولویت های پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
در ادامه دکتر داریوش حمیدی علمداری، استاد راهنما این پژوهش با اشاره به اینکه توجه دانشجویان به انجام پژوهش های کاربردی که بتواند در مسیر ارایه خدمات درمانی به بیماران مفید واقع شود یکی از اولویت های حوزه پژوهش است، بیان کرد: دانشجویان PHD و کارشناسی ارشد می توانند با بهره گیری از نیروی خلاقیت و جوانی در مسیر تولید ماده جدید یا روش درمانی جدید گام بردارند تا با همت و تلاش آنها راهکارهای جدیدی برای مشکلات بیماران کشف شود.
وی گفت: دکتر امیر یاراحمدی در مسیر بهبود زخم های پای دیابتی به درمان های نوآورانه دست یافت که این موضوع منجر به کسب رتبه پژوهشگر برترملی برای ایشان شد و امیدوارم دانشجویان بیشتری در این عرصه ورود پیدا کنند تا بتوان خدمات خوبی را به بیماران ارایه دهیم.