بیمارستان قائم(عج) مشهد به یکی از  پیشرفته ترین دستگاه های تشخیص و درمان سرطان مجهز می شود

15.jpg - 9.28 kBدومین دستگاه اسپکت سی تی(SPECT CT) مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی قائم(عج) از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد طی روزهای آینده در این مرکز به بهره برداری خواهد رسید.

معاون توسعه مدیریت و منابع مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی قائم(عج) در گفتگو با وب دا اظهار کرد: دومین دستگاه اسپکت سی تی(SPECT CT) بیمارستان قائم(عج) که با هزینه 40 میلیارد تومان در اواخر سال گذشته خریداری گردید، هم اکنون در حال نصب و راه اندازی بوده و در روزهای آینده به بهره برداری خواهد رسید.

دکتر حسین محسن زاده با بیان اینکه یکی از فرایندهای مهم تشخیص بیماری، فرایندهای پزشکی هسته ای است افزود: دستگاه اسپکت سی تی(SPECT CT) از جمله ابزارهای شاخص در حوزه های تشخیص بیماری و درمان آن است.

وی در توضیح کاربردهای تشخیصی و درمانی این دستگاه گفت: در بیماران مبتلا به سرطان پروستات و سرطان های نورواندوکرین ( غددی و عصبی) درمان لوتیشیوم تراپی توسط دستگاه اسپکت سی تی(SPECT CT) انجام می شود. همچنین عملیات ساماریوم در بحث درمان دردهای پیشرفته ی سرطانی و MIBG برای درمان بیماری های فئوکروموسایتوما و مننژیوما و ملانوما را می توان توسط این دستگاه انجام داد.

فاضلی مسئول واحد پزشکی هسته ای بیمارستان قائم (عج) نیز با بیان اینکه دستگاه خریداری شده دومین دستگاه اسپکت سی تی(SPECT CT) بیمارستان قائم (عج) و از نوع آخرین مدل دستگاه های اسپکت سی تی(SPECT CT) در جهان است افزود: با توجه به نیاز و حجم بالای بیماران و با هدف تسریع و تسهیل فرایند خدمات تشخیصی و درمانی در بیمارستان قائم(عج)، این دستگاه خریداری و عملیات نصب و راه اندازی آن آغاز شده است؛ این نکته نیز خاطرنشان می شود که در کلانشهر مشهد تنها مرکز تشخیصی- درمانی دولتی که در حوزه پزشکی هسته ای فعال بوده و از دستگاه اسپکت سی تی(SPECT CT) برخوردار می باشد، بیمارستان قائم (عج) است و همین موضوع سبب شده تا صف انتظار بیماران نیازمند به این دستگاه به حدود دوماه برسد که خوشبختانه با بهره برداری از دستگاه جدید این انتظار به مدت زمان کمتری خواهد رسید.

وی با اشاره به قابلیت های بالای دستگاه اسپکت سی تی(SPECT CT) گفت: انجام عملیات همزمان سی تی اسکن و تهیه تصاویر هسته ای پزشکی که سبب می شود داده های خروجی با حداکثر جزئیات و دقت بیشتری جمع آوری شوند از مزایای مهم این دستگاه می باشد. مثلا اگر بخواهیم ضایعه ای را در کبد تشخیص دهیم، کلیت این تشخیص توسط دستگاه اسپکت قابل انجام است، اما اینکه دقیقا در کدام لوب کبد و با چه میزان فراگیری اتفاق افتاده این کار توسط سی تی اسکن بطور دقیق تری انجام میشود.

یادآور می شود: عملیات مربوط به جانمایی و نصب دومین دستگاه اسپکت سی تیSPECT CT) ) طی سال جاری آغاز شده و حداکثر تا یکماه آِینده به بهره برداری خواهد رسید.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

دوشنبه, ۱۵ بهمن ۱۴۰۳