کنفرانس علمی « پرفشاری ریه در کودکان » در دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد

کنفرانس علمی یک روزه « پرفشاری ریه در کودکان »، با حضور متخصصین بیماری‌های قلب کودکان و نوزادان، بیماری‌های قلبی و عروقی، بیماری‌های داخلی و پزشکان عمومی از دانشگاه‌های علوم پزشکی مشهد و شهید رجایی تهران در تالار شهید هاشمی‌نژاد بیمارستان امام رضا (ع) برگزار شد.

دکتر حسن بیرجندی، دبیر علمی این کنفرانس یک روزه، در حاشیه‌ی مراسم، در گفتگو با وب‌دا ضمن تأکید بر اهمیت برگزاری چنین کنفرانس هایی، در جهت ارتقای گروه‌های آموزشی در رشته پزشکی اظهار کرد: در این گردهمایی علمی بحث پرفشاری ریه در کودکان و همچنین در بین بالغین با حضور پزشکان مختلف هیأت علمی از دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دانشگاه شهید رجایی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و جنبه‌های مختلف این بیماری و آخرین تغییرات گایدلاین‌های مرتبط با آن تشریح شد.

وی پرفشاری شریان ریه را به عنوان یک عنوان که بیماری‌های مختلفی را در بر می‌گیرد برشمرد و افزود: پرفشاری ریه به چند دسته تقسیم می‌شود که خود به شاخه‌های مختلفی از بیماری‌ها منشعب و یک عنوان بسیار وسیع می‌باشد.

دکتر بیرجندی ادامه داد: یک بخش عمده این بیماری، به قلب و یک بخش عمده دیگر به ریه و همینطور یک بخش به بیماری‌های مختلفی که به نوعی سبب پرفشاری ریه می‌شوند مرتبط می‌شود و در این کنفرانس علمی تلاش شد تا معضلات تشخیصی و استراتژی های تشخیص و درمان مورد بحث قرار گیرد و کیس‌های دارای مشکلات خاص نیز در این همایش مطرح و مورد بحث و هم اندیشی قرار گرفت.

دبیر علمی کنفرانس یک روزه پرفشاری ریه در کودکان در خصوص اهمیت و ضرورت برگزاری چنین گردهمایی‌های نیز گفت: برگزاری چنین همایش‌های با توجه به اینکه در آن، آخرین دستاوردهای علمی و تکنیکال به بحث گذاشته می‌شود و موجب ارتقای گروه آموزشی می‌گردد بسیار مهم و کمک کننده می‌باشد.

مصرف سیگار و موادی همچون آمفتامین‌ها و کوکائین می‌تواند در دراز مدت به پرفشاری شریان ریه منجر شود

فوق تخصص بیماری‌های قلب کودکان و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: وجود پرفشاری شریان ریه در بین کودکان و نوزادان، اغلب به شکل ذاتی و غیر قابل پیشگیری می‌باشد، اما در بالغین این امر می‌تواند ناشی از برخی رفتارهای زیستی، همچون مصرف سیگار و داروهای غیر مجاز همچون آمفتامین‌ها و کوکائین باشد که در دراز مدت سبب copd و سپس پرفشاری شریان ریه می‌شود.

دکتر الهه حیدری، در حاشیه برگزاری کنفرانس علمی « پرفشاری شریان ریه » در گفتگو با وبدا، با اشاره به سخنرانی خود در این گردهمایی علمی گفت: موضوع مهم در بحث پرفشاری شریان ریه، یافتن علل زمینه‌ای بروز پرفشاری است و اساساً خود پرفشاری شریان ریه بیماری محسوب نمی‌شود. در همین ارتباط علل وزمینه مختلفی وجود دارد و از جمله مشکلاتی که ممکن است به شکل ذاتی در قلب کودک وجود داشته و در نهایت به شکل ارتباطات نابهنجار بین بطن‌ها و عروق بزرگ؛ مثلاً به شکل VSD یا PDA بروز می کند که بیشتر هم در فیلد کودکان وجود دارد؛ کودکانی که اختلالاتی در تنفس دارند نیز بخش دیگری از این تقسیم بندی هستند، اما مسئله مهم آن است که پس از محرز شدن پرفشاری ریه در بیمار باید علت آن را مشخص کنیم چون هر یک از علل، درمان‌های متفاوتی خواهند داشت.

وی خاطرنشان کرد؛ مدیریت و درمان بیمارانی که دچار پرفشاری ریه هستند نیاز به یک همکاری چند سیستمی دارد و این موضوع بسیار مهمی است. در همین راستا ما به همکاری متخصصین قلب، اکوکاردیوگرافر ،کسی که بتواند آنژیوگرافی کند و فشار ریه را اندازه‌گیری کند متخصص نارسایی، متخصص ریه و... نیاز داریم تا کار درمان به نتیجه برسد، چون پروسه درمان گاهی پیچیده می‌شود و نیازمند این است که همه گروه‌ها همراهی داشته باشند.

 عضو هیأت علمی دانشگاه، در پاسخ به این پرسش که بروز پرفشاری شریان ریه در کدام گروه سنی بیشتر است گفت: پرفشاری شریان هم در کودکان و هم بزرگسالان امکان بروز دارد و جنسیت نیز در آن مؤثر نیست بنابراین در همه سنین و هر جنسی احتمال بروز این مشکل وجود دارد، اما نکته مهم این است که نسبت به علائم آن آگاهی داشته باشیم و به موقع به پزشک مراجعه کنیم تا با یافتن علل زمینه‌ای پروسه درمان زودتر آغاز شود.

وی همچنین تأکید کرد: در بین بالغین سبک زندگی می تواند، در بروز پرفشاری ریه موثر باشد و به عنوان مثال افرادی که سیگار می‌کشند و یا در تماس با مواد آلاینده هستند و همچنین افرادی که از داروهای غیر مجاز مثل آمفتامین‌ها و کوکائین استفاده می‌کنند در دراز مدت دچار COPD و در ادامه پرفشاری شریان ریه می‌شوند که این موضوع قابل پیشگیری توسط خود فرد می باشد.

همینطور یک سری علل که به دنبال نارسایی بطن چپ ایجاد می‌شود و این نارسایی نیز به دنبال پرفشاری شریان سیستمی بروز کرده یا به دنبال بیماری دیابت، قابل پیشگیری می‌باشد.

621.jpg - 125.91 kB

 


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

یکشنبه, ۱۴ بهمن ۱۴۰۳