همدردی و همراهی با افراد مصیبت دیده از کرونا می تواند در پیشگیری از بروز مشکلات روانشناختی مؤثر باشد

0227.jpg - 11.21 kBبا شروع همه گیری بیماری کرونا در همه کشورها از جمله ایران، تعداد زیادی از خانواده ها در گیر ابتلا به بیماری شدند و متاسفانه عده ای جان خود را از دست داده اند.

کارشناس مسئول سلامت روان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: در روند سیر اپیدمیها با افزایش موارد مثبت بیماری و مرگ و میر آنها، خانواده ها فرایند سوگی متفاوت با سوگ های معمول تجربه می کنند.

دکتر وصال شبانیانی خاطر نشان کرد: شیوه سوگواری یکی از مواردی است که در این ایام به شدت دچار تغییر شده است چرا که  خانواده هایی که بستگان خود را به به دلیل بیماری کووید 19 از دست داده اند، به دلیل ترس و یا پیشگیری از انتشار ویروس در برگزاری مراسم متداول برای متوفیان خود، محدودیت های جدی دارند.

وی افزود: این بازماندگان داغدار افزون بر غم از دست دادن عزیزانشان ترس ها و نگرانی هایی هم بابت انتشار ویروس توسط پیکر متوفیدارند، که سبب محدودیت در فرایند خاکسپاری و خداحافظی با فرد از دست رفته می شود.

دکتر شبانیانی همچنین گفت: از سوی دیگر اصل پیشگیرانه فاصله گذاری فیزیکی که خود منجر به فاصله گذاری اجتماعی نیز می شود، امکان برگزاری مراسم معمول سوگواری و حضورجمعی افراد در مراسم را نا ممکن کرده است. و همه این شرایط زمینه ساز افزایش بروز سوگ پیچیده و تبعات آن خواهد شد.

دکتر شبانیانی خاطر نشان کرد: همراهی با افراد مصیبت دیده و برخورد صحیح اطرافیان و نزدیکان با بازماندگان و مصیبت دیدگان می تواند در پیشگیری از بروز مشکلات روانشناختی مؤثر باشد و به حل و فصل سوگ خانواده های داغدار کمک کند. وی با تاکید بر اینکه رعایت نکاتی توسط همراهان افراد سوگوار می تواند به کم شدن فشار روانی بازماندگان کمک نماید اظهار کرد: از پرسش وکنجکاوی از بازماندگان و نیز سرزنش آنان بپرهیزند چون پرسیدن سوالاتی مانند اینکه چرا به آن بیمارستان؟چرا آن زمان؟ چرا آنطور ؟ نه تنها سودی ندارد و دردی را دوا نمیکند بلکه بازمانگان را دچار زجر روانی مینماید.

وی با تاکید بر اینکه دراین شرایط حتی اگر چندین بار ماجراهای دردناک بیماری عزیزانشان را تعریف می‌کنند سعی کنید با صبر و بردباری به حرفهای سوگواران گوش نموده گفت: سعی کنید موضوع را عوض نکنید و آنان را  به بیان و برون ریزی احساساتشان دعوت کرده، از گریه کردنشان جلوگیری ننموده همچنین از گریه و زاری مصیبت دیده نزد کودکان جلوگیری نکنید.

کارشناس مسئول سلامت روان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: یادمان باشد در صورتیکه نمی دانیم در برخورد با بازماندگان چه بگوییم سعی کنیم حرفی نزده و فقط با حالت چهره خود با آنان همدلی کنیم.

دکتر شبانیانی تاکید نمود: نصیحت کردن بازماندگان در این زمان به هیچ عنوان مناسب نیست بهتر است  نصیحت را برای وقت دیگری بگذارید.

وی گفت: به داغ دیده قول و وعده‌های بیجا ندهید . بهترین جمله می‌تواند این باشد:  «درست است که اوضاع مثل سابق نخواهد شد، ولی مثل الان هم نمی‌ماند.»

وی خاطر نشان کرد: شاید در شرایط عادی فرستادن دسته گل به مراسم ختم کمی ولخرجی به نظر بیاید اما اکنون که نمی توان شخصاً به دیدن خانواده های  عزادار رفت دوستان و اطرافیان می توانند با فرستادن دسته گل برای خانواده عزادار همدردی خود را نشان داده به این وسیله به آرامش آنان کمک کنند .


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

چهارشنبه, ۲۶ دی ۱۴۰۳