پیگیر تحقق ۱۵۰ خانه بهداشت در مشهد از محل پروژههای مولدسازی هستیم
- بازدید: 377
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ما ۱۵۰ خانه بهداشت در مشهد کم داریم و پیگیر تحقق این خانهها از طریق پروژههای مولدسازی دانشگاه هستیم.
به گزارش وب دا، دکتر محمود شبستری در مراسم راهاندازی مراکز آموزشی خدمات جامع سلامت، اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد یکی از مجموعههای موفق کشور در حوزه سلامت بوده و ما عملکردهای خوب آموزشی و درمانی را در بیمارستانهای شهید هاشمینژاد، ولایت، امام رضا(ع)، قائم(عج) و دیگر بیمارستانها دیدیم و معتقدیم که در حوزه بهداشت هم خوب درخشیدیم و میتوانیم که بهتر از این هم باشیم.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه ما نقش پررنگ اساتید و دانشجویان را در حوزه بهداشت و در دانشکدههای مختلف و همچنین فعالان حوزه سلامت در مراکز بهداشت دیدهایم، خاطرنشان کرد: ما در این حوزه نباید نقش بیبدیل شهدای مدافع سلامت در تمامی حوزهها از جمله حوزه بهداشت را فراموش کنیم و در این مراسم نام و یاد تمامی شهدای مدافع سلامت را گرامی میداریم.
دکتر شبستری تأکید کرد: ما ۱۵۰ خانه بهداشت در مشهد کم داریم و در بحث پروژههای مولدسازی دانشگاه در جلسه استانداری این موضوع مورد پیگیری قرار گرفت تا این ۱۵۰ خانه بهداشت در اسرع وقت فعال شود.
وی بیان کرد: ما همچنین بر ایجاد شهر سلامت در مشهد که پایه آن بر پیشگیری بوده تأکید داریم و از معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی میخواهیم برنامهریزی لازم را در این خصوص در اسرع وقت داشته باشد و از معاونت درمان این دانشگاه هم میخواهیم که در این رابطه برنامههای خود را در حوزه تخصصیاش اعلام کند و همچون گذشته در کنار معاونت بهداشت و در جهت توسعه و تقویت سلامت جامعه قرار بگیرد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تأکید بر اینکه برگزاری و اجرای پویشهای ملی غربالگری دیابت و فشار خون بالا و همچنین HIV با هدف بیماریابی و دوری از انگ ایدز اقدام مؤثری بوده که توسط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال انجام است، گفت: ما ضمن تقدیر و تشکر از برگزارکنندگان این پویشها از معاونت تحقیقات و فناوری این دانشگاه میخواهیم که حضوری پررنگ در پویشها و ثبت اطلاعات و دادهها داشته باشد؛ همچنین درخواست دیگرمان این است که در برگزاری این پویشها از ظرفیت دانشجویان به نحو احسن و بهصورت حداکثری استفاده شود، چرا که معتقدیم حضور در چنین برنامههایی در دوره دانشجویی، در اثرپذیری هرچه بهتر خدمات تخصصیشان پس از فارغالتحصیلیشان بسیار حائزاهمیت بوده و هست.
تأکید بر توسعه خدمات آموزشی سلامتمحور در دانشگاه علوم پزشکی مشهد
در ادامه این مراسم دکتر سیدعلی علمداران، سرپرست معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان کرد: ما پیگیر ایجاد حوزه EDC در تمامی معاونتها و دانشکدهها هستیم تا نتایج مؤثر آن را در طول تحصیل دانشجویان ببینیم و اینکه ۳ ماه از دوره عمومی به همراه دوره کارورزی در مراکز خدمات جامع سلامت برگزار شود.
وی اضافه کرد: ما همچنین پیشنهاد دادیم که تعدادی از مراکز جامع سلامت بهصورت آموزشی باشد و بهطور همزمان اثر مثبت اقدامات آموزشی و اثر مثبت ارائه خدمات جامع سلامت دیده شود.
سرپرست معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تأکید کرد: ما بر توسعه خدمات آموزشی سلامتمحور در دانشگاه علوم پزشکی مشهد تأکید داریم و معتقدیم که حوزه بهداشت نقش بسیارپررنگی در این خصوص دارد و میتواند در ارتقاء سلامت جامعه مؤثر باشد.
برگزاری دوره ۳ ماهه آموزشی کمک بزرگی به دانشجویان پزشکی عمومی، انترنها و فعالان خانههای بهداشت و مراکز سلامت میکند
همچنین دکتر فاطمه محرری، سرپرست دانشکده پزشکی مشهد هم در این مراسم، گفت: حوزه بهداشت نقش مهمی در سلامت جسم و روان و همچنین سلامت مادران باردار و شیره، نوزادان، سالمندان و دیگر گروهها دارد.
وی افزود: ما معتقدیم که دوره ۳ ماهه آموزشی که برای دانشجویان پزشکی عمومی، انترنها و فعالان خانههای بهداشت و مراکز سلامت میشود به مراتب بر کیفیت نظام ارجاع به نسبت زمان برگزاری دوره یک ماهه میافزاید و نه تنها نیازی به برگزاری دوره مجدد نیست، بلکه کمک بزرگی به اثرپذیری هرچه بهتر خدمات پزشکان، مراقبان سلامت و بهورزها خواهد کرد.
سرپرست دانشکده پزشکی مشهد بیان کرد: دانشکده پزشکی این آمادگی را دارد تا در جهت توسعه خدمات حوزه سلامت بهویژه در موضوع پیشگیری با معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد همکاری نماید.
طرح ملی سلامت خانواده کمک بزرگی در حوزههای پیشگیری، مراقبت، مدیریت و پیگیری میکند
در این مراسم دکتر حمیدرضا قربانزاده، سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: رشد و ارتقاء در حوزه شاخصهای سلامت در مرگومیر مادران باردار و نوزادان و جلوگیری از بیماریهای واگیر و غیرواگیر از اقدامات شاخص حوزه سلامت بوده که با رضایت رهبری همراه بوده است.
وی افزود: ما برای اجرای هرچه بهتر برنامههای نظاممند شبکه سلامت نیازمند همکاری مجموعههای مختلفی همچون آستان قدس رضوی هستیم تا بتوانیم این برنامهها را به نحو احسن اجرا نماییم.
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که یکی از مهمترین برنامههای دولت سیزدهم در حوزه سلامت بوده، برنامهای که با عنوان طرح ملی سلامت خانواده اجرا میشود، تأکید کرد: معتقدیم که این برنامه کمک بزرگی در حوزههای پیشگیری، مراقبت، مدیریت و پیگیری خواهد کرد و در کنار آن که میتواند از ابتلا به بسیاری از بیماریها جلوگیری کند، نقش مؤثری هم در مسیر کنترل و درمان بیماری و جلوگیری از تشدید وضعیت بیماری با مدیریت و کنترل درست آن دارد.
دکتر قربانزاده خاطرنشان کرد: ما در این ایام اجرای پویشهای ملی غربالگری دیابت و فشار خون بالا و همچنین HIV با هدف بیماریابی و دوری از انگ ایدز اجرا میکنیم و از تمامی افراد بالای ۱۸ سال برای انجام غربالگری دیابت و فشار خون بالا و تمامی گروههای سنی برای انجام تست ایدز دعوت به عمل میآوریم، برنامههایی که بهصورت رایگان و با حفظ کامل محرمانگی آن اجرا میشود.
انعقاد تفاهمنامه همکاری میان دانشکده پزشکی و معاونت بهداشت
در پایان این مراسم تفاهمنامه همکاری میان دانشکده پزشکی و معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد منعقد شد و به امضای دکتر محرری و دکتر قربانزاده رسید.
هدف اصلی و اولیه این تفاهمنامه ایجاد همکاری بین معاونتهای آموزشی و بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد و در جهت استفاده بهینه از ظرفیتهای موجود در هر دو حوزه بوده است.
در این تفاهمنامه بر بهبود فرآیند آموزش مهارتی در سایر حیطههای علوم پزشکی و نیز ارتقاء کیفیت و تنوع خدمات سلامت به مردم تأکید شده است.
این تفاهمنامه در راستای استفاده از توان اعضای هیأت علمی و ظرفیتهای موجود در معاونت بهداشت و در حوزههای آموزشی و پژوهشی و همچنین مدیریت خدمات نظام سلامت در مراکز و پایگاههای سلامت منتخب در جهت توانمندسازی فراگیران دوره پزشکی عمومی در حیطه پزشکی جامعنگر و پزشک خانواده و سایر فراگیران علوم پزشکی در جهت افزایش کیفیت و تنوع مراقبتهای اولیه نظام سلامت منعقد شده است.
این تفاهمنامه در ۵ ماده و ۳۲ بند به مدت یک سال منعقد شده و در آن بر توسعه خدمات سلامتمحور در حوزه بهداشت و نقش اقدامات پیشگیرانه در حفظ سلامت جامعه تأکید شده است.