خواص استفاده از دمنوش کلپوره از دیدگاه طب ایرانی و مکمل

266.jpg - 20.82 kB امروزه استفاده از دمنوش های گیاهی در بین بسیاری از مردم رواج یافته است، بطوریکه  بصورت روزانه و مستمر از آنها استفاده و به دیگران نیز توصیه می کنند.

دانش آموخته ی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا اظهار کرد: يکي از اين دمنوش ها، گياه کلپوره است. گیاه کلپوره نمدی یا مریم نخودی، يا هلپه، با نام انگلیسی Germanders و نام علمی Teucrium polium از خانواده نعناعیان یا Lamiaceae است. داراي طبیعت گرم و خشک است.

دکتر عالیه کیانی خاطر نشان کرد: کلپوره گیاه بسیار معطر و خوشبوست اما مزه آن تلخ است. تب‌بر، اشتهاآور، ضد تشنج، نیرو دهنده، ضد التهاب و ضد درد است.  باعث کاهش قند خون، کاهش چربی خون، رفع مشکلات گوارشی، درمان اسهال و دل پیچه، رفع ريفلاکس معده و کاهش فشار خون مي شود. این گیاه در کاهش سردردهای میگرن کمک کننده است.

دانش آموخته ی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، حمام کردن با جوشانده خنک کلپوره را، در رفع جوش های بدن موثر دانست و افزود: برای درمان عفونت های لثه و پاکسازی دهان و رفع سرماخوردگي و آنفلوانزا، می توان دمنوش ولرم کلپوره را با کمی نمک ترکیب کرد و به عنوان دهان شویه استفاده نمود.

وی  تصریح کرد:چنانچه در محیط زندگی، از وجود حشرات رنج می برید، یکی از گزینه هایی که برای دفع حشرات می توان از آن استفاده کرد، گیاه کلپوره است.

دانش آموخته ی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پاسخ به این سوال که چه کسانی مجاز به استفاده از گياه کلپوره هستند، بیان داشت: مصرف طولانی مدت کلپوره، احتمال بروز سمیت کبدی دارد و موجب هپاتیت مزمن یا حاد از طریق انسداد مجاری صفراوی می شود.چنانچه شخصی به نعناع یا پونه حساسیت دارد، ممکن است به کلپوره هم حساسیت داشته باشد.

دکتر عالیه کیانی به عوارض مصرف بیش از حد گیاه کلپوره اشاره نمود و گفت: خشکی دهان، سرگیجه، افزایش تعداد ضربان قلب، سردرد و یبوست از عوارض مصرف بیش ازحد این گیاه است. ضمنا مصرف کلپوره و فرآورده‌های آن در دوران بارداری و شیردهی ممکن است خطرناک است.

 


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

یکشنبه, ۱۴ بهمن ۱۴۰۳