استفاده از پتانسیل دانشجویی در شرایط کرونا/ ورود تفکر دانشگاهی به درون خانواده ها
- بازدید: 76
مسئول کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: حضور دانشجویان در کمیته تحقیقات کرونا نقطه عطفی است که باعث ورود تفکر دانشگاهی به درون خانواده ها می شود .
به گزارش وب دا، پس از شیوع ویروس کرونا ، دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در شرایط کرونایی در صحنه ارائه خدمت حاضر شدند و با تمام توان خود در حوزه پژوهش، ریجستری بیماران، ارائه آموزش عمومی گام برداشتند .دکتر سحاب مسئول کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، در خصوص خدماتی که کمیته تحقیقات دانشجویی کرونا ارائه کرده است، گفت: این کمیته از اوایل شیوع بیماری کرونا در زمینه های مختلف فعالیت خود را آغاز کرده است،تعدادی از دانشجویان همراه با اساتید بالینی ، ایده های اساتید را به صورت پروپوزال تبدیل می کنند و عده ای نیز در حوزه تولید پادکست ها وبسته های آموزشی برای عموم مردم فعالیت می کنند .
دکتر سحاب با اشاره به اینکه عده ای از دانشجویان نیز در ایجاد سامانه ریجستری فعالیت می کنند تا مردم هر چه بیشتر با این بیماری آشنا شوند ، اظهار کرد: این دانشجویان با تولید مقالاتی در خصوص مشاغل در معرض خطر ابتلا وافراد در سنین خطر، در راستای آگاهی بخشی به عموم مردم تلاش می کنند .
ریجستری 4 هزار پرونده بیمار کرونایی
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابراز کرد: علاوه براین عده ای از دانشجویان با حضور متخصصین بالینی وارد بایگانی بیمارستانها می شوند و به ریجستری پرونده بیماران مشغول می شوند که تاکنون 4 هزار پرونده بیماران کرونایی ریجستری شده است .
وی ابراز کرد: کمیته تحقیقات برای مهرماه برنامه مدونی دارد زیرا دانشجویان پتانسیل قوی در شرایط بحران هستند که می توان از توان و نیروی جوانی آنها برای اقدامات مفید و موثر در شرایط کرونایی استفاده کرد و در واقع به این وسیله تفکر دانشگاه را به خانواده ها ببریم زیرا شعار ما در کمیته دانشجویی این است که تمام تلاش خود را برای نجات جان حتی یک نفر خواهیم کرد.
ارائه مقالات علمی به صورت جدول و نمودار
مسئول کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه دانشجویان در زمینه آگاهی بخشی در خصوص تغذیه ، نحوه پیشگیری از ابتلا به بیماری و راهکارهای درمانی نیز فعالیت می کنند، ادامه داد: برخی از اطلاعات مقالات علمی نیز نیاز بود که به صورت جدول و نمودار در اختیار اساتید بالینی قرار بگیرد زیرا به دلیل حجم بالای تعداد بیماران وقت کافی در اختیار اساتید برای مطالعه مقالات وجود نداشت از همین رو تعدادی از دانشجویان در این حوزه نیز فعال شدند.
وی با بیان اینکه فصل پاییز باید با قدرت بیشتری برای بالا بردن آگاهی عمومی در خصوص بیماری کرونا و واکسن آنفولانزا قدم برداریم، عنوان کرد: زیرا اگر نحوه صحیح استفاده از واکسن آنفولانزا به عموم آموزش داده شود و موارد پیشگیرانه از ابتلا به بیماری های ویروسی را بیاموزند بهتر می توانند از خود وخانواده شان در فصل پاییز مراقبت کنند .
ارائه پروتکل های علمی به زبان ساده برای عموم مردم
دکتر سحاب گفت: همزمان با بازگشایی مدارس ، نیاز به تهیه پوسترهای آموزشی در خصوص موارد پیشگیرانه و علایم بیماری برای دانش آموزان به زبان ساده احساس می شود از همین رو کمیته تحقیقات دانشجویی در ارائه مطالب علمی به عموم مردم و به زبان ساده تلاش خواهد کرد زیرا اگر مردم را در جریان آخرین دستاوردهای علمی در خصوص این بیماری قرار دهیم آنها نیز بهتر از خود و دیگران در مقابل با این بیماری حفاظت می کنند.
وی ادامه داد: سیاست عمده کمیته تحقیقات دانشجویی به سمت پژوهش های پیشگیرانه حرکت میکند زیرا اگر اقدامات پیشگیرانه به خوبی انجام شود درمان نیز آسانتر خواهد شد و با کاهش بار تیم درمان آنها نیز می توانند به بیماران رسیدگی بهتری کنند .
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابراز کرد: استخراج مطالب علمی پیشگیرانه و تبدیل آنها به پروتکل های بهداشتی از دیگر حوزه هایی است که دانشجویان در آن فعالیت می کنند از همین رو باید هر چه بیشتر به جایگاه آموزش و پژوهش در خصوص بیماری کرونا توجه کرد و از داده های قبلی الگوهای درمانی و پیشگیرانه جدید را استخراج کرد.
دکترسحاب با اشاره به اینکه بیماری کرونا به جز ابعاد سلامت جسمانی ، سلامت روان مردم را نیز به مخاطره می اندازد، عنوان کرد: فاصله گرفتن از عزیزان ، احساس خطر و ابتلا به این بیماری و کاهش رونق کسب و کار همه می تواند صدمات روحی زیادی را به فرد وارد کند که باید به این موضوعات نیز پرداخته شود.
وی عنوان کرد: دانشجویان زیادی در این کمیته فعالیت می کنند در حوزه ریجستری پرونده بیماران کرونایی 60 نفر، در حوزه تهیه کلیپ 50 نفر، اما در مجموع دو یا سه هزار نفر عضو کمیته تحقیقات دانشجویی در فضای مجازی هستند.
دکتر سحاب با اشاره به اینکه گروه های آموزشی داخلی، عفونی ، اورژانس ، بیهوشی ، نورولوژی با این کمیته همکاری کردند ، ابراز کرد: علاوه براین دانشجویان از رشته و مقاطع مختلف برای کمک رسانی به مردم در حوزه های مختلف فعال شدند.