دانشگاه علوم پزشکی مشهد تمرکز ویژهای در برنامههای حوزه سلامت دارد
- بازدید: 186
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با اشاره به اینکه ماموریت اصلی ما حفاظت از سلامت مردم و گسترش دانش علم پزشکی است اظهار کرد: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری، این دانشگاه تمرکز ویژهای در برنامههای حوزه سلامت دارد.
به گزارش وب دا، دکتر محمود شبستری در آیین اختتامیه بیستویکمین جشنواره هفته پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با اشاره به کاهش رتبه دانشگاه در حوزه پژوهش خاطر نشان کرد: ما نیازمند سرمایهگذاری ویژه در حوزه پژوهش هستیم و معتقدم که باید رویکرد هیات رئیسه و هیات مدیره دانشگاه به موضوع پژوهش تغییر کند تا که رتبهبندیها به جای نزولی، صعودی باشد.
وی با بیان اینکه اگر شاخصها در مسیر خود حرکت کند رتبهها اصلاح خواهد شد، تصریح کرد: با توجه به توانمندی اساتید و دانشجویان میتوانیم این جایگاه را ارتقاء دهیم و در حوزه پژوهش در جایگاه حقیقیمان قرار بگیریم.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: ما طبق تاکیدات ویژه مقام معظم رهبری تمرکز ویژهای در برنامههای حوزه سلامت داریم و در راستای تقویت این حوزه تعامل و همکاری بسیارخوبی با مجموعههای مختلف از جمله آستان قدس رضوی داریم.
دکتر شبستری افزود: همچنین باید اشاره کنیم که در فروردین ماه ششمین کنگره جهانی قلب کاسپین را در فرانکفورت آلمان داریم و نمایندگانی از دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این کنگره بینالمللی حاضر هستند، ما حمایت لازم را از تمامی فعالان آموزشی، پژوهشی، علمی، فرهنگی بهداشتی و درمانی در راستای درخشش بیش از پیش در حوزه تخصصیشان داریم.
بهترین عملکردمان در حوزه ارتباط با صنعت بوده است
در بخش دیگری از این مراسم دکتر محسن تفقدی، سرپرست معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تصریح کرد: در ارزشیابی اخیر وزارت بهداشت که نتایج آن به تازگی اعلام شده؛ دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای اولین بار رتبه هشتم کشوری را به دست آورد و به نسبت رتبههای سوم و چهارم دورههای قبل سیر نزولی داشته است.
وی تاکید کرد: این ارزشیابی در ۴ محور اصلی حاکمیت و رهبری، تولید و ترجمان، دانش و فناوری و اثربخشی بوده که محور حاکمیت و رهبری به عنوان مهمترین محور ۷۰۰ امتیاز دارد و در این شاخص اطلاعات و انتشارات علمی، کوهورتها، آزمایشگاههای جامع و ریجستریها مورد ارزیابی قرار میگیرند.
سرپرست معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در مطالعات کوهورت، مشهد در رتبه دهم قرار گرفته، در حالی که در سالهای قبل در رتبه اول بود، بیان کرد: در حوزه زیرساختهای فناوری مشهد در رتبه سوم کشور قرار دارد و با توجه به رشد زیرساختهای فناوری کسب رتبه بهتر از این، دور از دسترس نیست و قطعاً در این حوزه به جایگاه حقیقیمان خواهیم رسید.
وی اضافه کرد: در حوزه کمیته تحقیقات دانشجویی در رتبه سوم قرار داریم که البته به آن قانع نیستیم و با توجه به پتاسیل بالای دانشجویان رشد این حوزه را هم دیدهایم و در حوزه اخلاق هم در جایگاه دوم قرار گرفتیم و در مجموع در رتبه دوم محور حاکمیت و رهبری قرار داریم.
سرپرست معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: در حوزه مقالات در رتبه ششم قرار گرفتیم و ما در این حوزه از ظرفیت ۲۳ نفر از سرباز نخبهها استفاده کردیم و مجوز پسادکترا را هم داشتیم.
دکتر تفقدی با بیان اینکه در سرانه مقاله بخش زیادی از اعضای هیات علمی حوزه بالین فعالیت قابل توجه ای ندارند ، خاطرنشان کرد: بسیاری از گروههای بزرگ بالینیمان فاقد مرکز تحقیقات هستند که باید این موضوع اصلاح شود.
.وی تصریح کرد: در حوزه کمیت و فعالیتها بدنه دانشجویی از جمله قویترین پشتوانهها بوده و ما نقش بارز کمیته تحقیقات و دانشجویی را در ایام بحران کرونا بهخوبی دیدیم.
دکتر تفقدی تاکید کرد: در حوزه مقالات مشهد با وجود سرانه ۲.۵ در جایگاه هفتم قرار دارد و معتقدیم که هیاتهای علمی پایه میتوانند در این حوزه فعالتر باشد و در کنار آن از ظرفیت هیات علمیهای بالین هم نباید غافل شویم.
وی با بیان اینکه در حوزه استنادات در جایگاه ششم، در بحث ترجمان دانش در حوزه هشتم، در امتیاز کل همین محور در جایگاه هفتم، در امتیاز تولید محصول فناورانه هشتم، هستیم خاطرنشان کرد: ما در شاخصهای طرحهای اثرگذار بیش از ۲۰ طرح به وزارتخانه ارسال کردیم، این طرحها در بهبود وضعیت سلامت موثر بوده و در حوزه آموزش هم اثرگذار بوده و ما در این حوزه جایگاه دهم را کسب کردیم و معتقدیم میتوانیم به جایگاه بالاتر برسیم.
سرپرست معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: در حوزه فناوری هفتم شدیم و علت اصلی آن را عدم تخصیص منابع میدانیم، ما همچنین در حوزه ارتباط با صنعت پیشرفت خوبی داشتیم و میتوانیم بگوییم بهترین عملکردمان در این حوزه بوده است.
دکتر تفقدی افزود: ما میتوانیم با تلاش بیشتر رتبهمان را به جایگاه حقیقیاش برسانیم و قطعاً با حمایت لازم از سوی مسئولان میتوانیم این مهم را ببینیم.
کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ردیف برترین هاست
همچنین مهدی رفیعی، دبیر کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم در این مراسم، گفت: ما در آستانه سیامین سالگرد تاسیس کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه هستیم و در طول این ۳ دهه جزو برترین دانشگاههای کشور در این حوزه بودیم.
وی افزود: اکنون در حال برگزاری سومین فستیوال دانشجویی هر دانشجو یک ایده هستیم، این جشنواره در ۶ بخش برگزار شده و ما در این مسیر حمایت مسئولان وزارتخانه و دانشگاه را داشتیم.
دبیر کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در این فستیوال ۲۴۲ ایده دریافت شد که ۸۴ ایده به مرحله نهایی راه یافت و از این تعداد ۹ ایده به عنوان ایده برتر دانشجویی شدند.
رفیعی با بیان اینکه ما به دنبال ارتقاء جایگاه دانشجویی هستیم، خاطرنشان کرد: ما با همکاری تمامی دانشجویان قطعاً در مسیر رسیدن به دانشگاههای نسلهای ۳، ۴ و ۵ با تمام توان تلاش خواهیم کرد.
وی بیان کرد: ما معتقدیم که اُفتها با تلاش مضاعف قابل جبران است و دوباره نام این دانشگاه جزو دانشگاههای برتر کشور دیده خواهد شد.