بیماری HTLV-1 در 95 درصد موارد ابتلا، بدون علائم بوده و بیمار زندگی عادی خود را دارد

6.jpg - 25.13 kBاستاد بیماری های داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و فوق تخصص آلرژی و ایمنی شناسی با اشاره به علائم و زمینه های بروز بیماری ویروسی  HTLV-1گفت: این بیماری در 95 درصد موارد ابتلا بدون علائم و عوارض بوده و تنها در 5 درصد افراد مبتلا احتمال فلج عصبی و درموارد خیلی نادر احتمال سرطان خون یا لوسمی خواهد بود.

 دکتر رضا فرید حسینی، در گفتگو با وب دا، با بیان اینکه بیماری ویروسی HTLV-1 از جمله امراضی است که بیشترین فراوانی را در خراسان رضوی و بویژه شهرهای نیشابور و مشهد دارد افزود: در یک برهه زمانی که من در مشهد اقامت داشتم بیماری را در این شهر شناسایی کردم که به MS خراسان از آن یاد می شد و نام علمی بیماری HTLV-1 Human T Cell Lymphotropic Virus بود.

وی افزود: یکی از نشانه های بارز این بیماری در افراد مبتلا، مشکل در راه رفتن و در ادامه فلج شدن بیمار بود. بررسی های بیشتر در سایر شهرها حاکی از آن شد که افراد مبتلا به این بیماری در شهرهای نیشابور، مشهد و با فراوانی کمتر در قوچان و درگز زندگی می کنند، در برخی شهرها مثل گنبد کاووس و تبریز  نیزهیچ موردی از این بیماری یافت نشد. در همین ایام سفری به آمریکا داشتم که متوجه شدم تعدادی از یهودیان مقیم شمال شهر نیویورک که قبل از انقلاب در ایران و شهر نیشابور ساکن بودند نیز مبتلا به این بیماری هستند، با همکاری یکی از اساتید دانشگاه نیویورک بررسی در خصوص علل و زمینه های این بیماری را داشتم که مشخص شد، بیماری ویروسی HTLV-1 از طریق سیاهپوستان آفریقایی که به عنوان برده در نیشابور بودند منتقل شده و علائمی شبیه به MS دارد که فرد را دچار فلج عصبی کرده و خطرناک ترین نوع این بیماری لوسمی یا سرطان خون است که بسیار کشنده است. در آن زمان حدود 400 نمونه خونی را به نیویورک بردم و پس از بررسی نمونه ها مشخص شد که بیش از 20 مورد HTLV-1 مثبت است. پس از برگشت به ایران مرکز تحقیقاتی دایر کردیم و پژوهش ها در خصوص این بیماری آغاز شد، کتابی نیز با عنوان HTLV-1 و بیماری های وابسته به آن در چندین نوبت چاپ شد. خوشبختانه این تحقیقات تا کنون نتایج خوبی داشته و امیدواریم در آینده بتوانیم اقدامات درمانی و پیشگیرانه را به نحو بهتری برای مبتلایان به این بیماری انجام دهیم.

دکتر فرید حسینی با اشاره به راه های انتقال این بیماری نیز گفت: معمولا انتقال خون، شیردهی مادر به فرزند، بزاق دهان و در سطح بسیار کم از طریق رابطه جنسی می تواند عوامل سرایت باشد. لذا در حال حاضر در مورد خون های انتقالی  بررسی های لازم انجام میشود تا خطر انتقال این بیماری را نداشته باشند، همچنین در بحث شیردهی مادران توصیه می کنیم که مادر تنها دو ماه اول تولد را شیردهی داشته باشد چون دراین مدت شیر مادر از قدرت دفاعی کافی برخوردار است و ویروس HTLV-1 امکان انتقال نخواهد داشت.

وی در خصوص بررسی های انجام شده در مورد افراد ناقل نیز گفت: طی یک بررسی اپیدمیولوژی در مشهد، مشخص شد که حدود 95 درصد افراد مبتلا، بدون هیچ علامت بیمارگونه از وجود این ویروس، زندگی عادی خود را دارند و تنها 5 درصد افراد مبتلا دچار عارضه های این بیماری از جمله فلج عصبی اندام ها و در یک درصد موارد نادر فرد مستعد ابتلا به سرطان خون و نهایتا مرگ خواهد بود.

  استاد بیماری های داخلی و فوق تخصص آلرژی و ایمنی شناسی همچنین گفت: در حال حاضر خراسان رضوی به عنوان منطقه HTLV-1 در دنیا شناخته شده است و در index book توضیحات مربوط به این بیماری در خراسان رضوی به عنوان یک منطقه آندمیک بیان شده است و این نتیجه تحقیقاتی است که گروه آلرژی و ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام داد و جای بسی افتخار است.

وی با بیان اینکه بیماری ویروسی HTLV-1 در حال حاضر درمانی ندارد افزود: افرادیکه علائم عصبی دارند می توانند مشکوک به ابتلا به این بیماری باشند، از این رو چنین افرادی لازم است که مورد بررسی های پزشکی قرار گیرند. 

 

 


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

یکشنبه, ۱۴ بهمن ۱۴۰۳