افزایش آگاهی عمومی رویکرد روز ملی ایمنی در برابر زلزله
- بازدید: 46
رییس گروه کاهش خطر بلایا و حوادث معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به فرارسیدن روز ٥ دیماه سالروز وقوع زلزله غمبار بم که به نام روز ملی ایمنی در برابر زلزله نامگذاری شده است، گفت: در همین راستا از روز پنجم تا ١١دیماه تحت عنوان هفته کاهش اثرات بلایای طبیعی نامگذاری شده است.
دکتر محمد رضا جویا، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه روز ملی ایمنی در برابر زلزله فرصتی را فراهم کرده است تا با آگاهسازی و ارتقای فرهنگ عمومی در برابر زلزله، برگزاری برنامه ها و فعالیتهای آموزشی و ترویجی متنوع در طول هفته مذکور یاد و خاطره چند ده هزار قربانی این فاجعه تلخ را گرامی بداریم و زمینه ارتقای آگاهی عمومی و شاخصهای ایمنی در برابر زمین لرزه در کشور را فراهم نماییم ، اظهار کرد: شعار سال در هفته کاهش اثرات بلایای طبیعی با عناوین مختلفی نامگذاری شده است و برهمین اساس برنامه ریزی هایی در جهت آگاهی بخشی عمومی انجام می شود.
وی بیان کرد: از آنجایی که ممکن است زلزله در زمان هایی که خانه هستید و یا حتی در نیمه های شب و زمانیکه شما خوابید اتفاق بیفتد، در ابتدا نیاز دارید تا نسبت به ایمنی محل زندگی و همچنین چیدمان منزل نکاتی را رعایت کنید. مثلاً از گذاشتن تختخواب زیر لوستر، کنار قفسه کتاب و یا دکوری های متحرک خودداری کنید.
دکتر جویا ادامه داد: وسایلی مثل: یخچال، تلویزیون، کولر و… از آنجایی که هنگام وقوع زلزله جابجا می شوند، باید کاملاً در جای خود محکم و دقیق نصب شوند و از وسایلی مثل آباژور، تابلوهای دیوار و… فاصله بگیرید.
رییس گروه کاهش خطر بلایا و حوادث معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه هیچ وقت در هنگام وقوع زلزله به سمت درب خروجی و راه پله ها فرار نکنید، همچنین استفاده از آسانسور هم به هیچ وجه توصیه نمی شود، بیان کرد: آماده داشتن وسایل ضروری و کمک های اولیه اهمیت دارد علاوه براین اگر زمان وقوع زلزله در بیرون از خانه و یا محل کار خود هستید، تنها با رعایت کردن چند نکته ساده می توانید مراقبت از خود در برابر زلزله را انجام دهید. اولین کاری که می کنید، نشسته و با دست و آرنج های خود سر و صورتتان را محافظت کنید. اگر در نزدیکی شما ساختمان های بلند، دکل های برق و… وجود دارند، حتماً از آنها فاصله بگیرید.
وی گفت: اگر محل کارتان به شکلی است که با میز و صندلی سرو کار دارید، در هنگام وقوع زلزله اولین کاری که باید انجام دهید این است که به زیر میز رفته واز خود مراقبت کنید. البته میزی که برای این کار انتخاب می کنید نباید شیشه ای باشد.
دکتر جویا با اشاره به اینکه اگر پشت فرمان هستید و متوجه تکان هایی شدید، آرامش خود را حفظ کرده و سعی کنید با رعایت قوانین رانندگی بلافاصله ماشین را در سمت راست خیابان متوقف کنید، ابراز کرد: به هیچ عنوان از خودرو پیاده نشوید و تا تمام شدن آخرین لرزه ها در آنجا بمانید و اگر متوجه سیم کشی و تیرهای برق در نزدیکی خود شدید، سریعاً اتومبیل خود را از آن ناحیه دور کنید.
وی تاکید کرد: در هر زمانی از شبانه روز که در حال استراحت روی تخت خواب هستید، ممکن است با زلزله روبرو شوید پس باید نکات ایمنی را هم بدانید. اگر متوجه لرزه هایی شدید، بلافاصله به سمت شکم روی تخت دراز بکشید و بالشتی را جهت حفاظت از سر و گردن با دو دست روی این ناحیه قرار دهیدو از رفتن به زیر تخت خودداری کنید.