عملکرد معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی مشهد در دولت تدبیر و امید
- بازدید: 364
معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی مشهد درقالب شش مدیریت شامل (مدیریت امور پشتیبانی و رفاهی،مدیریت امور مالی،مدیریت برنامه ریزی، بودجه و پایش عملکرد ،مدیریت توسعه سازمان و تحول اداری،مدیریت سرمایه انسانی و مدیریت منابع فیزیکی و نظارت بر طرح های عمرانی) یکی از فعال ترین حوزه های این دانشگاه به شمار می رود.
به گزارش وب دا، این معاونت از ابتدای دولت تدبیر و امید تا کنون اقدامات مهمی را در راستای ارتقای خدمات در مناطق مختلف استان به اجرا رسانده است. از ساخت بیمارستان های مختلف تا بهره برداری از بخش های بستری، توسعه تخت های بیمارستانی، ایجاد خانه های بهداشت و توسعه خدمات رفاهی از جمله اقداماتی است که در راستای خدمات کمی و کیفی در واحدهای مختلف تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد به اجرا رسیده است. در ادامه گزارش مختصری از عملکرد این معاونت در حوزه های مختلف آن ارائه می گردد.
عملکرد عمرانی و فنی دانشگاه
اجرای 44 پروژه بزرگ عمرانی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد / ساخت شش بیمارستان در دولت تدبیر و امید
از ابتدای دولت تدبیر و امید بیش از 580 پروژه در حوزه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مشهد اجرا گردیده که این اقدامات بالغ بر380 هزار متر مربع احداث و توسعه و بیش از 385 هزار متر مربع بازسازی و ارتقاء هتلینگ در مراکز درمانی می باشد.
در این میان یکی از مهمترین اقدامات انجام شده، احداث و اتمام 44 پروژه بزرگ عمرانی در راستای توسعه خدمات به زائران و مجاوران بارگاه منور حضرت علی ابن موسی الرضا(ع) در مناطق تحت پوشش این دانشگاه می باشد، همچون ساخت و تکمیل و بهره برداری از شش بیمارستان با ظرفیت حدودی 1200 تخت بستری که این اقدام موجب کسب رتبه نخست دانشگاه علوم پزشکی مشهد در جشنواره عمران و سلامت شد.
ساخت بیمارستان 610 تختخوابی اما م رضا(ع)، بیمارستان فوق تخصصی 250 تختخوابی کودکان اکبر، بیمارستان 32 تختخوابی باخرز، بیمارستان 32 تختخوابی خلیل آباد، بیمارستان 64 تختخوابی فریمان و تکمیل عملیات احداث توسعه بیمارستان امام خمینی درگز از جمله طرح های به بهره برداری رسیده است. همچنین در دولت دوازدهم عملیات اجرایی سه بیمارستان 320 تختخوابی شهید هاشمی نژاد، بیمارستان200 تختخوابی امداد و نجات و بیمارستان 64 تختخوابی شهر جدیدگلبهار در حال پیگیری و انجام می باشد.
بیمارستان جایگزین بیمارستان شهید هاشمی نژاد از جمله مهمترین طرح هایی است که در راستای توسعه خدمات به ویژه به ساکنان مناطق محروم در حال اجرا می باشد که در ابتدای سال 1396 با پیشرفت 5 درصدی از سازمان مسکن و شهرسازی تحویل دانشگاه علوم پزشکی گردید . این پروژه در حال حاضر با پیشرفت 95 درصدی در حال اجراست و براساس برنامه ریزی و پس از تجهیز قرار است در نیمه دوم سال جاری مورد بهره برداری قرار گیرد.
همچنین پروژه بیمارستان امداد و نجات جنوب مشهد نیز که بر اساس منویات مقام معظم رهبری در سال 1388 آغاز گردیده بود در سال1397 با پیشرفت 12 درصدی تحویل دانشگاه علوم پزشکی مشهد گردید که هم اکنون با پیشرفت فیزیکی 65 درصد در حال اجرا می باشد و امید است بر اساس برنامه ریزی ها ی صورت گرفته، این بیمارستان نیز پس از تکمیل احداث و تجهیز ، تا پایان دولت دوازدهم به بهره برداری برسد.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اجرای برنامه طرح تحول نظام سلامت در منا طق زیر پوشش ، اقدامات موثری در راستای توسعه زیر ساخت های بهداشتی و درمانی برداشته است.
بهسازی تاسیسات زیر بنایی و بهبود فضا در بخش های بیمارستانی در قالب طرح ارتقاء هتلینگ برنامه تحول نظام سلامت در 25 بیمارستان، توسعه بلوک های زایمانی در 15 بیمارستان، ساخت، تجهیز و راه اندازی اورژانس قائم(عج)کوهسنگی با زیر بنای شش هزار و 500 متر مربع از دیگر اقدامات انجام شده در راستای توسعه خدمات در حوزه درمان به شمار می رود.
احداث شش مرکز تشخیص و درمان سرطان، ساخت 12 کلینیک ویژه و توسعه اورژانس های بیمارستانی از دیگر اقداماتی است که در قالب برنامه تحول نظام سلامت در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد به اجرا در آمده است .
در حوزه های بهداشت ، پس از احداث 71 خانه بهداشت در ابتدای دولت یازدهم ، با در دستور کار قرار گرفتن اجرای پروژه تفاهم نامه سه جانبه فی ما بین وزارت بهداشت ، استانداری و دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، اجرای 235 پروژه بهداشتی شامل پایگاه سلامت،مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی ، ستاد شبکه بهداشت ، خانه بهداشت و ... آغاز گردید که تا کنون 215 پروژه آن به اتمام رسیده و امید است پروژه های باقی مانده بر اساس اولویت ها و برنامه ریزی ها ، تا پایان دولت دوازدهم به بهره برداری برسد.
ساخت و راه اندازی ساختمان جدید دانشکده پزشکی، سالن اجتماعات دانشکده پیراپزشکی، راه اندازی آزمایشگاه تعادل دانشکده پیراپزشکی، ساخت دانشکده داروسازی، تاسیس مرکز مهارت های تصویربرداری پزشکی گروه تکنولوژی پرتوشناسی دانشکده پیراپزشکی، تاسیس مرکز جامع توانبخشی دانشکده پیراپزشکی، ساخت ساختمان جدید دانشکده پزشکی و دانشکده طب سنتی، مرکز گسترش سلامت( برج سپید )از جمله اقدامات توسعه زیر ساخت های آموزش در دولت تدبیر و امید به شمار می رود که روند آن با پروژه مشغول به ساخت ساختمان مجتمع آموزشی شامل چهار دانشکده با زیر بنای 50 هزار متر مربع در حال پیگیری می باشد.
توسعه زیر ساخت های پژوهشی نقش موثری در رشد جایگاه علمی دانشگاه و استفاده از ظرفیت و توانمندی محققان و پژوهشگران در تحقق اهداف خود کفایی و تولید داخلی دارد و بر این اساس علاوه بر پروژه در حال ساخت پژوهشگاه در پردیس دانشگاه با زیربنای 17000 متر مربع ،احداث مرکز رشد فنآوری های دارویی به همراه بخش اداری،کارگاه نیمه صنعتی تولید دارو، بیوکلین روم پژوهشکده بوعلی، آزمایشگاه و مرکز تحقیقات سلولهای بنیادی پژوهشکده بوعلی، احداث فضاها ی مورد نیاز تاسیسات چون اتاق آبساز و موتورخانه مرکزی، پست برق، اتاق ترانس و اتاق دیزل به همراه کانال انرژی پژوهشکده بوعلی، نصب و راه اندازی 4 کانکس لب آزمایشگاهی درمجموعه پژوهشکده بوعلی از جمله اقداماتی است که در حوزه توسعه زیر ساخت های پژوهشی دانشگاه به اجرا در آمده است.
عملکرد بودجه ای دانشگاه
برنامه ریزی مالی از طریق انعقاد تفاهم نامه با 82 واحد و پایش آن و تامین اعتبار پرداخت های جاری و پروژه های عمرانی
مدیریت برنامه ریزی، بودجه و پایش عملکرد دانشگاه با پیگیری های فراوان موفق شده در اعتبارات جاری و تملک دارایی سرمایه ای بیشتر از اعتبارات مشخص شده در قانون بودجه از سازمان برنامه و بودجه کشور اعتبار دریافت کند و با انعقاد 82 تفاهم نامه با واحدهای عملیاتی نسبت به تامین اعتبار آن بصورت ماهانه از طریق ثبت تخصیص اقدام نماید .در سال 1398 نیز تفاهم نامه های منعقد شده بطور کامل تامین اعتبار و تحقق یافت. در طول سال نیز پایش عملکرد مالی انجام و بازخورد آن شامل نقاط ضعف و قوت به واحدها انعکاس یافته است.
با توجه به اینکه اجرای افزایش 50 درصدی فصل دهم قانون خدمات کشوری پس از تدوین لایحه بودجه سال 1398 انجام شد، در هنگام تامین اعتبار با کسری ماهیانه 400 میلیارد ریالی مواجه بودیم که پس از پیگیری های فراوان این کسری تا کنون با دریافت تخصیص از سازمان برنامه و بودجه کشور جبران گردیده است.
با توجه به شیوع بیماری کرونا و کاهش درآمدهای اختصاصی از زمان شروع بیماری مکاتبات و پیگیری های مکرری انجام شد که بابت جبران کسری درآمدها مبلغ 853 میلیارد ریال،احداث بیمارستان هاشمی نژاد 300 میلیاردریال، تجهیزات 4 گانه بیمارستان هاشمی نژاد مبلغ 150 میلیارد ریال و بابت پاداش پرسنل درگیر کرونا در بخش بهداشت و درمان و خرید ملزومات مصرفی و تجهیزات مورد نیاز مانند اکسیژن ساز و ... مبلغ 1344 میلیارد ریال اعتبار از سازمان برنامه و بودجه کشور، سازمان مدیریت و برنامه ر یزی استان و وزارت متبوع دریافت و به واحدهای مربوطه ابلاغ گردید.
بابت بروز رسانی کارانه های بیمارستانی نیز پس از مکاتبات و پیگیری های انجام شده مبلغ 870 میلیارد ریال اعتبار از وزرات متبوع دریافت و به مدیریت مالی دانشگاه جهت پرداخت ابلاغ شد.
فرایند تدوین لایحه بودجه سال 1400 بصورت غیر رسمی از چندی قبل آغاز شده که رایزنی ها در این خصوص از طریق ارسال آمار و عملکردها با سازمان برنامه و بودجه کشور در حال انجام می باشد که امید است سهم مناسبی از اعتبارات را برای دانشگاه به ارمغان آورد.
مطالبات بازنشستگان دانشگاه مربوط به سال 1397 بطور کامل دریافت و به این افراد اختصاص یافت. لیست مطالبات بازنشستگان سال 1398 دانشگاه اعم از هیات علمی و غیر هیات علمی به تفکیک کد ملی به وزارت متبوع ارسال شده که پیگیر دریافت اعتبار آن می باشیم.
بسته کاهش فرانشیز در طرح تحول سلامت حوزه درمان به نوعی مهمترین بسته از لحاظ اهمیت و مبلغ می باشد که در سال 1398 به دلیل عدم همخوانی اطلاعات سامانه سپاس دانشگاه و وزارت متبوع ،ابتدا رقمی بسیار کمتر از اعتبار سال 1397 به دانشگاه ابلاغ می گردید که پس از پیگیری با همکاری معاونت درمان دانشگاه مشکل بر طرف و متمم آن در مرحله 9 و بعد از آ ن دریافت گردید.
در بحث اعتبارات عمرانی نیز در ابتدای دولت دهم با پیگیری های فراوان و بازدید کارشناسان سازمان برنامه و بودجه کشور موفق شدیم پروژه های احداث بیمارستان هاشمی نژاد، احداث بیمارستان گلبهار و اورژانس بیمارستان قائم را در لیست پروژه های سفر ریاست جمهوری منظور نماییم و مطابق سیاست های دولت پروژه های سفر ، در اولویت دریافت تخصیص می باشند و اعتبارات بسیار خوبی را از سازمان برنامه و بودجه کشور و وزار ت متبوع حتی بیشتر از مبلغ مصوب دریافت کنیم. ضمنا" تفاهم نامه بین دفتر مقام معظم رهبری ،سازمان برنامه بودجه، وزارتخانه و دانشگاه به مبلغ 1100 میلیارد ریال جهت تکمیل بیمارستان امداد و نجات جنوب منعقد شد که در حال پیگیری دریافت تخصیص به مبلغ 400 میلیارد ریال می باشیم.
در تفاهم نامه سه جانبه بابت احداث 405 پروژه بهداشتی که بین دانشگاه،سازمان مدیریت وبرنامه ریزی خراسان رضوی و وزارت متبوع منعقد گردید سهم استانی 5 %می باشد که بیشتر از تعهد استان دریافت شده است.
عملکرد مالی دانشگاه
شفاف سازي درآمد هاي ماده 77 قانون تنظیم از اقداماتی است که در این حوزه به اجرا در آمده است و در قالب آن گزارش ماهیانه درآمد هاي وصولی و ارسالی موضوع ماده 77 در دانشگاه، گزارش ماهیانه هزینه هاي اعتبارات ابلاغی وزارت بهداشت انجام می شود.
- بهره مندی از مراقبت های بهداشتی و درمانی - بهبود کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی- حفظ شأن و کرامت بیماران و کاهش سهم مردم از پرداخت مستقیم هزینه خدمات از دیگر برنامه های این حوزه در راستای اجرای برنامه تحول نظام سلامت است.
- برقراری فرآیند سیستم فروش اموال فرسوده و اسقاط و مازاد برنیاز واحدهای تابعه دانشگاه
- تعیین و تدوین دوره های آموزشی تخصصی ضمن خدمت جهت کلیه پرسنل شاغل در حسابداری
- سیستمی کردن اموال دانشگاه
- برقراری کارانه پرسنل ستادی
- هزینه یابی بر مبنای فعالیت ABC ، جهت محاسبه بهای تمام شده آموزش رشته های گروه پزشکی
- ساماندهی وضعیت وصول درآمدهای شهریه دانشجویان دانشگاه
- محاسبه هزینه انجام خدمات برای بیمار بعد از بهبودی
- صدور حواله الکترونیک در بستر بانک مرکزی( دسترسی به بستر NIX و پورتال بهداد و انجام تراکنش و صدور حواله الکترونیک)
- ایجاد ارتباط بین سامانه جامع درآمد و نظام نوین مالی
- ایجاد سامانه جامع ضمانتنامه های بانکی و بایگانی دیجیتالی
- تهیه بانک اطلاعاتی هزینه پروژه های عمرانی و شرکتهای پیمانکاری
- تدوین دستورالعمل و قرارداد بهره برداری از ظرفیتهای بخش غیردولتی
- استقرار سامانه دریافت الکترونیکی هزینه های خدمات بهداشتی در مراکز بهداشت
- ایجاد زیر ساختهای لازم جهت تعیین هزینه تمام شده خدمات
- راه اندازی و نصب دستگاه pc-pos در واحدهای بیمارستانی و مراکز بهداشتی زیر پوشش دانشگاه یکی از اقدامات مهم انجام شده در حوزه مدیریت مالی این معاونت به شمار می رود. این طرح در راستای اهداف دولت الکترونیک و حذف وجه نقد از چرخه پذیرش و رفع مشکلات صندوق های مراکز درمانی و مراکز بهداشتی به اجرا در آمد.
- تجدید ارزیابی خودروهاي ستادي و عملیاتی دانشگاه علوم پزشکی از دیگر اقدامات این حوزه به شمار می رود که در قالب آن خودروهاي داراي سن فرسودگی و مازاد شناسایی و در فرایند کنارگذاري و فروش قرار می گیرند.
- ایجاد و تکمیل شناسه واریز حساب های بانکی درآمدی در راستای اجرای قانون برنامه ششم توسعه و انتقال وجوه دولتی
- ایجاد و استقرار میان افزار بانکی جهت گزارش گیری مستقل درآمد های واریزی دانشگاه از سامانه بانک مرکزی
- جذب اسناد خزانه اسلامی و تسهیلات بانکی به منظور تامین مالی پروژه های عمرانی
- استفاده از ظرفیت بند "و" تبصره 5 در سال 98( تهاتر بدهی های دانشگاه با بدهی های مالیاتی و بانکی شرکت های طرف قرارداد دانشگاه از طریق اسناد خزانه اسلامی)
- ایجاد کارگروه مدیریت زنجیره تامین کالا در انبارها(کاهش تعداد دوره های خرید که منجر به کاهش هزینه های خرید می گردد،خرید متمرکز کالاهای مصرفی پزشکی به دلیل کنترل بیشتر خرید که منجر به افزایش کیفیت کالاها می گردد و جلوگیری از انبارشدن کالا که منجر به کاهش هزینه های انبارداری و جلوگیری از سوء استفاده احتمالی ناشی از انبارشدن کالاهای مازاد بر نیاز ).
- استفاده از بستر الکترونیک بانکی (دستگاههای Pos Pc ) که منجر به هدف گردش وجه نقد در صندوق های مراکز بهداشت و درمان و وصول به موقع درآمدهای دانشگاه گردیده است.
- راه اندازی وب کیوسک مرا کز بهداشتی جهت ارائه سریع خدمات، جلوگیری از ایجاد صف و کاهش منابع انسانی در واحدهای پذیرش و صندوق آن مراکز
- تجمیع کلیه حساب های درآمد اختصاصی در بانک مرکزی و راه اندازی سامانه خزانه داری الکترونیک در واحدهای دانشگاه
- راه اندازی سامانه مروارید در دانشکده های دانشگاه جهت ثبت نام و انتخاب واحد دانشجویان ودریافت درآمدهای آموزشی به صورت الکترونیکی
- راه اندازی دریافت الکترونیکی درآمد های بهداشتی در سامانه سینا در کلیه واحد های بهداشتی
- تجدید ارزیابی دارایی های ثابت در طبقات زمین، ساختمان و تاسیسات در کلیه واحدهای دانشگاه
- استفاده از ظرفیت بند واو تبصره 5 قانون بودجه 97 مبنی بر تهاتر بدهی های دانشگاه با شهرداری ها و سایربستانکاران دانشگاه
- پرداخت های منظم و یکپارچه شرکت های پشتیبانی، تاسیسات و تامین کنندگان غذا، رانندگان بخش خصوصی و ... - خرید دارو و ملزومات پزشکی به صورت متمرکز با توجه به نیاز کلیه واحد های دانشگاه و تامین دوره های سه ماهه
عملکرد مدیریت سرمایه انسانی دانشگاه
حوزه مدیریت سرمایه انساني معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه، بعنوان یکی از پر مراجعه ترین مدیریت های دانشگاه، به صورت مستمر نسبت به برنامه ریزی و انجام اقدامات موثر به منظور افزایش رضایتمندی و کاهش میزان مراجعه حضوری همکاران اهتمام ورزیده و در این راستا از ظرفیت های موجود نرم افزاری و سخت افزاری و کارشناسان مجرب حوزه مدیریت مذکور، به شکلی موثر استفاده نموده است.
راه اندازی سامانه هایی مرتبط به امور پرسنلی از قبیل سامانه تکمیل بانک اطلاعات مدیران، سامانه برقراری محرومیت از مطب پزشکان، سامانه حق اشعه، ارزیابی عملکرد و ... بعنوان نمونه ای از اینگونه اقدامات، با رضایتمندی قابل توجه کارکنان دانشگاه مواجه گردیده است.
همچنین ادغام واحدهای کارگزینی معاونت های درمان، دانشجویی فرهنگی و غذا و دارو در کارگزینی سازمان مرکزی دانشگاه نیز از جمله اقدامات لازم به منظور چابک سازی میباشد که توسط مدیریت سرمایه انسانی انجام شده است.
با توجه به اهمیت مقوله آموزش در سطوح مختلف سازمانی، برگزاری دوره آموزشی توانمند سازی مدیران بیمارستانی به روش TOT کشوری با همکاری سازمان جهانی بهداشت در دانشگاه و تدوین، برنامه ریزی و اجرای برخی از دوره های آموزشی به روش OJT( آموزش حین کار(، راه اندازی مراکز آموزش حین کار جهت کارکنان مراکز فوریت های پزشکی، احصاء شرح وظایف مشاغل بر مبنای رشته شغلی، تنظیم نیازهای آموزشی و بر مبنای آن تدوین کتاب های رفرنس برای شرکت کنندگان دوره توجیهی بدو خدمت کارکنان، از جمله اقدامات موثر در این حوزه بوده است.
راه اندازی اداره دیده بانی منابع انسانی بعنوان اولین دانشگاه در سطح کشور به منظور نظارت و پیگیری اجرای صحیح سیاست ها و برنامه های مرتبط با برآورد و تامین و توزیع نیروی انسانی، بعنوان یکی از اقدامات کلیدی حوزه مذکور، مورد توجه سایر دانشگاه های علوم پزشکی کشور قرار گرفته است.
کسب تقدیرنامه سه ستاره از دهمین دوره جایزه تعالی منابع انسانی کشور به دلیل استقرار مطلوب مدل تعالی منابع انسانی در دانشگاه، تدوین کتابچه های توجیهی بدو خدمت عمومی و تخصصی در راستای جامعه پذیری کارکنان جدیدالورود، ساماندهی نیروهای شیفت دوم از طریق طراحی سامانه و تدوین دستورالعمل در این زمینه، برنامه ریزی برگزاری دوره احیا قلبی ریوی پیشرفته بر مبنای استانداردهای انجمن قلب آمریکا به روش شبیه سازی( که منجر به افزایش احیاهای موفق گردیده است، تدوین و اجرای 1٠٠ پروژه و اقدام اصلاحی در راستای برنامه مدیریت عملکرد دانشگاههای علوم پزشکی کشور و کسب رتبه برتر مدیریت سرمایه انسانی دانشگاه مشهد در این زمینه، طرح بین المللی توانمندسازی کارکنان کنترل عفونت مطابق، استانداردهای جهانی WHO( انعقاد تفاهم نامه با سازمان بهداشت جهانی) ، تهیه نقشه توزیع منابع انسانی بیمارستان های تابعه دانشگاه در مشهد و شهرستانها، اجرای تفاهم نامه مرتبط با ارزیابی عملکرد کارکنان و مدیران قبل از انجام فرایند، طراحی و اجرای فرایند الکترونیکی احصاء فعالیتها، اقدامات و شرح وظایف کلیه مشاغل و پست های سازمانی، طراحی و ایجاد بانک مدرسان به منظور شناسایی مهارت ها، استعداد ها و ظرفیت های کارکنان داخل و خارج، طراحی فرایند ارزشیابی الکترونیکی دوره آموزشی و استاد در دوره های آموزشی و اجرای آزمایشی و تدوین دستورالعمل جامعه پذیری کارکنان از دیگر اقدامات انجام شده در حوزه مدیریت سرمایه انسانی این معاونت به شمار می رود.
عملکرد مدیریت توسعه سازمان و تحول اداری دانشگاه
بازنگری و تصویب ساختار سازمانی بیمارستان ها، واحدهای محیطی بهداشت، اورژانس پیش بیمارستانی و برخی از مراکز تحقیقاتی
معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزه مدیریت توسعه سازمان و تحول اداري اقدام به بازنویسی چارت تشکیلاتی 30 بیمارستان مشهد و شهرستان های تابعه پس از حدود بیست سال بر اساس نیازهای روز این مراکز درمانی نموده که منجر به اضافه شدن بیش از 6 هزار ردیف پست سازمانی به مجموع پست ها گردیده است.
ایجاد 555 پست برای مرکز ارتباطات و هماهنگی عملیات و فوریت های پزشکی مشهد و شهرستان های تابعه از دیگر اقدامات در این زمینه می باشد. از مجموع 555 پست؛ 443 پست سازمانی برای مشهد و112 پست برای اورژانس 115 شهرستان ها دیده شده است.
بازنویسی چارت تشکیلاتی ستاد و سازمان مرکزی دانشگاه بر اساس نیازهای روز، بازنگری و تصویب ساختار سازمانی طرح گسترش واحد های محیطی بهداشت و افزایش بیش از یک هزار و 700 پست سازمانی، تصویب چارت تشکیلاتی بانک چشم دانشگاه به عنوان دومین بانک چشم کشور،همچنین انجام دو مرحله اساسی از روند بازنگری چارت تشکیلاتی دانشکده ها(که امیدواریم قبل از پایان دولت دوازدهم به سرانجام برسد)، گام های مهم دیگری در حوزه تحول ساختاری دانشگاه به شمار می رود که تا کنون برداشته شده است.
بارگذاری اطلاعات تشکیلات تفصیلی دانشگاه در سامانه ملی ساختار دستگاه های اجرایی کشور و ثبت 290 هزار رکورد در زمینه اطلاعات 27 هزار و 125 ردیف پست سازمانی از دیگر اقدامات می باشد.
صدور مجوزهای قانونی در خصوص پرداخت حق و حقوقات پرسنلی از جمله اعطاء طبقه به حدود 11 هزار نفراز پرسنل واجد شرایط که از این تعداد حدود 30 درصد از همکاران دارای مشاغل پرستاری می باشند ،اعطاء طبقه با 28 سال سنوات تجربی به حدود 900 نفر از پرسنل دانشگاه که از این تعداد 150 نفر در رشته شغلی پرستار ی مشغول به خدمت هستند ، اقدام شایان توجه دیگری است . همچنین، روند اعطای رتبه در طی سالهای مختلف متفاوت است، به طور مثال در طی یکسال گذشته تعداد 3795 نفر از پرسنل دانشگاه از رتبه پایه و ارشد ،820 نفر از رتبه خبره و 220 نفر از رتبه عالی برخوردار گردید ه ا ند.
اجرای بخشنامه مصوب هیات امنای دانشگاه در زمینه تغییر سمت و درج مدرک تحصیلی پرسنل قرارداد کار معین، ثبت اطلاعات کلیه مدیران دانشگاه، راه اندازی سامانه ارتقاء طبقات کارکنان برای اولین بار در کشور، برگزاری سه کنفرانس ملی تحول و نوآوری سازمانی با رویکرد اقتصاد مقاومتی و طراحی ، تدوین و پایش مستمر پروژه های اقتصاد مقاومتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد؛ که بر اساس پیش بینی های انجام شده شامل 25 پروژه تا سال 1400می باشد از دیگر اقدامات مدیریت توسعه سازمان و تحول اداری است.
راهبری برنامه عملیاتی حوزه معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه از سال 94 ،دست یابی به عنوان برتر در سه سال متوالی و کسب تندیس دو ستاره بعنوان تنها دانشگاه دارنده این افتخار در میان دانشگاه های علوم پزشکی کشور، راهبری اصلاح نظام اداری دانشگاه در قالب کارگرو ه راهبری توسعه مدیریت و کمیته ساختار و فناوری های مدیریتی دانشگاه، واگذاری بخشی از خدمات به بخش خصوصی و ثبت آن ها در سامانه سیناسا به منظور کاهش هزینه ها و افزایش رضایت مندی و بهره وری از خدمات، طراحی و پیاده سازی سامانه طرح تکریم ارباب رجوع (مدل مفهومی شناسایی و انتخاب کارکنان برتر) به صورت الکترونیکی، استقرار میز خدمت الکترونیک و حضوری در سازمان مرکزی دانشگاه، ساماندهی و رشد امتیاز شاخص های عمومی ارزیابی عملکرد دانشگاه و کسب تندیس برتر در بیست ودومین جشنواره شهید رجایی (سال 98 )از نکات شایان توجه دیگر در این زمینه به شمار می رود.
انجام پژوهش های کاربردی از جمله بررسی فرهنگ سازمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر اساس مدل دنیسون، آسیب شناسی سازمانی ستاد دانشگاه علوم پزشکی با استفاده از مدل شش بعدی وایز بورد، بررسی جو سازمانی در حوزه معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه ، مستند سازی فرآیندهای معاونت توسعه مدیریت و منابع و طراحی الگوی شکل گیری مدل های ذهنی مدیران کارآفرین در بیمارستان های آموزشی دولتی و خصوصی شهر مشهد در سال 1396 ،بررسی ساختار و فرآیندهای سازمانی دانشگاه ، از نظر مطابقت با شاخص های دانشگاه اسلامی، بررسی نظام مدیریت جانشین پروری در دانشگاه، راهبری نظام پیشنهاد ها و تجربه نگاری کارکنان و مدیران و تدوین برنامه راهبردی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در افق 1399-1395 ، ارائه گزارشات مختلف عملکردی از حوزه معاونت توسعه و از جمله چاپ "کتاب یازدهم" با نگاهی بر عملکرد معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی مشهد در دولت تدبیر و امید همراه با اقتصاد مقاومتی (از تابستان سال 1392 تا تابستان سال 1396 ،)نیز از دیگر تلاش های مدیریت توسعه سازمان و تحول اداری بوده است.
عملکرد امور رفاهی و پشتیبانی دانشگاه
این معاونت در حوزه مدیریت امور پشتیباني و رفاهی در دولت تدبیر و امید عملکرد ذیل را داشته است :
1 -برگزاری همایش انبارداران برای نخستین مرتبه در دانشگاه
2 -استفاده از امکانات رفاهی بخش خصوصی از طریق انعقاد قراردادها با هتل ملکشاه "رامسر" به منظور ارائه تسهیلات رفاهی جهت کارکنان دانشگاه
3 -اجرای طرح بیمه تأمین اجتماعی رانندگان بخش خصوصی طرف قرارداد دانشگاه به منظور برقراری مستمری از سازمان تأمین اجتماعی به هنگام بازنشستگی و ازکارافتادگی
4 -اجرای عملیاتی سامانه تسهیلات اقامتی و سیاحتی دانشگاه
5 -توسعه فضای سبز شهرک دانش و سلامت و تدوین برنامه های مناسب در راستای توسعه فضای سبز در دانشگاه و استفاده از روش های نوین آبیاری)(آبیاری قطره ای )
6 -برگزاری اولین جلسه هم اندیشی مسئولان امور عمومی واحدهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد
7 -برگزاری همایش بیمه با حضور شرکتهای بیمه گر با محوریت آشنایی با کلیه مقررات بیمه های موردنیاز دانشگاه
8 -بهره برداری از پنل سبد کالا (خدمات نقدی و غیر نقدی)سامانه ی تسهیلات رفاهی کارکنان
9 -برگزاری اولین همایش آموزشی کد دار مدیریت سبز با محوریت کاهش مصرف انرژی ویژه مدیران و مسئولان خدمات پشتیبانی دانشگاه
10 -برگزاری آیین تکریم از بازنشستگان دانشگاه علوم پزشکی
11 -تدوین سامانه الکترونیکی ارائه تسهیلات وام
12 -تدوین سامانه الکترونیکی ارائه خدمات بیمه ای (تکمیلی)
13 -ارائه خدمات رفاهی الکترونیکی از طریق انعقاد تفاهم نامه های رفاهی بخش خصوصی با مراکز اقامتی ، سیاحتی ، رفاهی، تفریحی و فرهنگی
14 -سیستمی نمودن فرآیندها و حذف کاغذ از سیستم
15 -تدوین برنامه مناسب در راستای اجرای شاخص ارزیابی عملکرد حوزه مدیریت و اجرای چک لیست ها
16 -ارتقاء اتوماسیون اداری با هدف اجرای کامل حذف کاغذ از سیستم در راستای صرفه جویی و کاهش مصرف انرژی
17 -تقویت و نوسازی ناوگان حمل و نقل دانشگاه ،پورتال مدیریت ایاب و ذهاب و فروش خودروهای فرسوده
18 -احصاء و واگذاری فضاهای بلا استفاده در راستای کسب درآمد
19 -تخلیه واحدهای مسکونی وابسته به دانشگاه در بیمارستان قائم(عج) با زیربنای 1100 متر مربع در 7 طبقه و واگذاری به معاونت دانشجویی جهت استفاده به عنوان خوابگاه دانشجویان(خواهران)
20 -توسعه فضای سبز پیرامون شهرک دانش و سلامت
21 -مطالعات امکان سنجی سیستم تصفیه خانه فاضلاب و استفاده از پساب آن جهت آبیاری فضای سبز
22 -مطالعات امکان سنجی پروژه گلخانه جهت تامین نیاز گل فصل در شهرک د انش و سلامت
23 -تامین برق منابع بتنی شهرک دانش و سلامت از طریق اجرا و پیاده سازی سیستم های فتوولتائیک
24 -تجهیز بیش از 50 درصد خودروهای دولتی و بخش خصوصی در ستاد مرکزی به سیستم ردیاب
25 -اجرای فاز اول بهینه سازی مصرف انرژی (مدیریت سبز) دربیمارستان های شریعتی و هاشمی نژاد
26 -اجرای فاز یک تدوین کتاب "آنچه یک مسئول خدمات پشتیبانی باید بداند"
27 -تامین و تجهیزخوابگاه (پانسیون )رانندگان اعزامی از واحدهای تابعه
28 -طراحی و اجرای شبکه آب رسانی و آبیاری فضای سبز در جهت سیاست صحیح جداسازی و تفکیک شبکه آب شرب از آب فضای سبز شهرک دانش و سلامت
29 -افزایش تعداد درگاه های پرداخت الکترونیکی جهت حساب های ستاد مرکزی در راستای اهداف دولت الکترونیک
30 -تهیه بسته آموزشی خدماتی و چک لیست های شاخص های ارزیابی(نظافتچی) انجام امور نظافت بیمار و یا بیماربری، آبدارچی، راننده ، تلفنچی و نامه رسان
31 -هماهنگی و اقدام جهت فروش ضایعات و اموال اسقاطی موجود در انبار مرکزی
32 -برگزاری آیین تکریم از بازنشستگان دانشگاه علوم پزشکی
33 -طراحی و تدوین سامانه ورزشی کارکنان
34 -نصب وسایل و لوازم ورزشی در شهرک دانش و سلامت
35 -تخلیه 14 واحد مسکونی به متراژ 1792 مترمربع و واگذاری به معاونت بهداشتی
36 -راه اندازی سامانه مدیریت هوشمند مصرف انرژی در مجتمع گهرباران
37 -نصب و اجرای سیستم اعلام و اطفای حریق در انبارهای ستادی دانشگاه
38 -اجرای فاز دوم بهینه سازی مصرف انرژی حرارتی گاز به روش تنظیمات مشعل با آنالیزور و دود در ساختمان مرکزی شهرک دانش و سلامت و کلیه واحدهای تابعه با همکاری مدیریت فنی و نظارت بر طرح های عمرانی دانشگاه
39 -برقراری تبادل اطلاعات سیستم اتوماسیون اداری دانشگاه با شورای حل اختلاف ویژه رسیدگی به تخلفات بهداشتی و سازمان نظام پزشکی
40 -نصب و راه اندازی سامانه کنترل هوشمند موتورخانه در شهرک دانش و سلامت و واحدهای تابعه
41 -راه اندازی گلخانه جهت تأمین نیاز گل فصل در شهرک دانش و سلامت
42 -راه اندازی سیستم تصفیه خانه فاضلاب و استفاده از پساب آن جهت آبیاری فضای سبز در شهرک دانش و سلامت
43 -ساخت ایستگاه سرویس ایاب و ذهاب در شهرک دانش و سلامت
44 -چاپ کتاب" آنچه یک مسئول خدمات پشتیانی باید بداند".
45 -تخلیه واحد مسکونی واقع در خیابان کوه سنگی به متراژ 250مترمربع و واگذاری به بیمارستان قائم(عج)
46 -برگزاری همایش آموزشی و معرفی تجارب موفق واحدهای برتر دانشگاه در راستای ترویج فرهنگ اصلاحالگوی مصرف در سطح دانشگاه
47 -تجهیز اتاق سرور شهرک دانش و سلامت
48 -خرید ، نصب و استقرار نرم افزار آرشیو الکترونیکی دبیرخانه در شهرک دانش و سلامت
49 -دیوارچینی رینگ شهرک دانش و سلامت
50 -احداث و تجهیز ایستگاه نگهبانی درب ورودی شهرک دانش و سلامت
51 -اجرای طرح پژوهشی ارزیابی کیفیت خدمات سیستم جی پی اس در ناوگان حمل ونقل دانشگاه علوم پزشکی خراسان رضوی
52 -نصب و راه اندازی سیستم اتوماسیون شبکه دولت در شهرک دانش و سلامت (معاونت های درمان ، غذا و دارو ، توسعه ، مدیریت امور حقوقی و روابط عمومی )
53 -هوشمند سازی روشنایی ساختمان شهرک دانش و سلامت
54 -طراحی و اجرای سامانه جامع درخواست کالا و خدمات
55 -پرداخت کمک هزینه غذا به کارکنان ستادی و صرفه جویی قابل ملاحظه هزینه غذا در مقایسه با روش تهیه و تأمین غذا
56 -تدوین شیوه نامه مکاتبات اداری
57 -انتقال پرونده های مربوط به بازنشستگان از سال 80 به بایگانی راکد به تعداد حدود 2700 جلد
58 -احداث گلخانه زیرزمینی در شهرک دانش و سلامت( منظور مدیریت هزینه و رسیدن به خودکفایی در تولید گل و گیاه موردنیاز واحدهای تابعه )
59 -توسعه شبکه آبیاری قطره ای شهرک دانش و سلامت(بیش از 3 هزار متر مربع)
60 -تجهیز کلیه خودروهای سواری دانشگاه اعم از دولتی و بخش خصوصی به ردیاب خودرو
61 -انتخاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان سازمان برتر در حوزه
عرضه خدمات الکترونیکی و تحول دیجیتال در نظام اداری و دریافت تقدیرنامه از معاون پشتیبانی و تحول اداری ریاست جمهوری توسط رئیس دانشگاه و آقای مهندس سمائی رئیس اداره دبیرخانه دانشگاه
62 -برگزاری دوره های آموزش هتل داری جهت کارکنان شاغل در مجتمع رفاهی گهرباران و مهمانسرای دانشگاه
63 -آغاز بهره برداری از پساب تصفیه خانه فاضلاب بیمارستان تخصصی کودکان اکبر در آبیاری فضای سبز
64 -تجهیز ، تفکیک و بازسازی اتاق های مدیریت حقوقی ، روابط عمومی، تحول اداری و مسجد مجتمع گهر باران ساری
65 -شناسایی و احصاء فضاهای موجود ورزشی در واحدهای تابعه و تجهیز و توسعه امکانات ورزشی در راستای افزایش فعالیت های ورزشی
66 -یکسان سازی کلیه قراردادها و تفاهم نامه های رفاهی ورزشی موجود
67 -نوسازی ناوگان حمل ونقل دانشگاه ،فروش خودروهای اسقاطی( به تعداد 60 دستگاه )و فروش خودروهای قابل پلاک گذاری (به تعداد 30 دستگاه)
68 -لیست برداری و بروز رسانی اموال شهرک دانش و سلامت (حدود 750 قلم اموال)
69 -اجرای "اتوماسیون جامع مدیریت کالا و خدمات " در مدیریت های پشتیبانی ، امور مالی ، سرمایه انسانی ، بودجه ، تحول اداری ، فنی و معاونت غذا و دارو و بیمارستان دکتر شریعتی
70 -جمع آوری و انجام مزایده خودروهای فرسوده ( به تعداد 27 دستگاه ) و قابلیت تبدیل به پلاک (به تعداد 12 دستگاه)
71 -برگزاری سه دوره آموزشی آشنایی با سامانه تدارکات الکترونیک دولت جهت کلیه روسای حسابداری ، کارشناسان رسیدگی، امنای اموال ، کارپردازان و انبارداران در سطح واحدهای تابعه دانشگاه
72 -خرید و نصب دستگاه ups ، تعمیر و بهسازی آسانسور و اخذ تأییدیه از اداره استاندارد ، ساخت اتاقک مخصوص ضایعات مخدر ، نوسازی و تعمیر اتاق نگهبانی انبار مرکزی و انبار معاونت بهداشتی و تأمین روشنایی کامل محوطه ساختمان بانک چشم با نصب 14 عدد پروژکتور ال ای دی جدید و ...
73 -اجرای فاز اول سیستم برق فتوولتائیک در معابر شهرک دانش و سلامت و تبدیل لامپ های پرمصرف به نوع کم مصرف در تعدادی از سالن های ساختمان مرکزی
74 -توسعه و نگهداشت فضای سبز شهرک دانش و سلامت و پردیس دانشگاه ، نظارت مستمر بر فضای سبز بیمارستان اکبر ، بیمارستان طالقانی ، بیمارستان قائم ، بیمارستان کامیاب ، پژوهشکده بوعلی، ساختمان قرشی، دانشکده بهداشت و ... و تولید حجم قابل توجه گل و گیاه در گلخانه شهرک سلامت دانشگاه و صرفه جویی در هزینه های تأمین گل و گیاه موردنیاز
75 -تدوین شاخص برآورد تعداد خودروی موردنیاز دانشگاه (اعم از سواری و آمبولانس)
76 -به روزرسانی لیست اموال کارکنان ، در ساختمان قرشی ( 1955 قلم)، مجتمع فرهنگی و تفریحی گهرباران ساری (438 قلم) مهمانسرای دانشگاه در بیمارستان قائم (عج)
77 -جمع آوری بعضی از اقلام مازاد از واحدهای دانشگاه در انبار مرکزی و تحویل آن ها به کارگاه احیاء جهت تعمیر و باز توزیع بین واحدهای دانشگاه به منظور جلوگیری از خرید مجدد و استفاده بهینه از منابع موجود
78 -راه اندازی پنل های " صدور معرفینامه الکترونیکی مهمانسراهای سایر استان ها " و " صدور معرفی نامه الکترونیکی وام " در سامانه جامع تسهیلات رفاهی کارکنان دانشگاه
79 -راه اندازی واحد سلامت کارکنان در ستاد مرکزی و تشکیل و تکمیل 350 " پرونده الکترونیکی سلامت کارکنان ستاد مرکزی " در شهرک دانش و سلامت در قالب طرح پایش و ارتقاء سطح سلامت کارکنان
80 -انعقاد 38 موردتفاهم نامه با باشگاه های ورزشی سراسر شهر مشهد جهت فعالیت های ورزشی کارکنان دانشگاه
81 -اسکان 10832 نفر شب در مهمانسرای دانشگاه مشهد ، 175 خانوار در مجتمع گهرباران ساری و 688 درخواست جهت دفتر نمایندگی تهران که از این تعداد 160 درخواست به صورت مأموریت اداری اعزام شده اند
82 -خرید و نصب و راه اندازی رله برق شهرک د انش و سلامت جهت پشتیبانی برق شهرک ،
83 -دریافت اقلام دارویی و بهداشتی از قبیل داروی ایدز، سل ،آنفلوانزا ، شیر خشک ، ویال ، داروهای یخچالی ، پودرهای تحقیقاتی واحدهای بهداشتی و دانشکده های استان و ارسال با کامیون و بارنامه هوایی و راه آهن
84 -پیگیری های حضوری ، اخذ حواله از وزارت متبوع و تحویل و ارسال اقلام و تجهیزات مصرفی و سرمایه ای دانشگاه از هیأت امنا صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران
85 -پایش اطلاعات مربوط به کاربران دانشگاه