عدم وجود تب وجه افتراق بیماری آلرژی و کرونا
- بازدید: 84
استادیار آلرژی و ایمونولوژی بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: با توجه به اینکه بیماری کرونا و آسم در برخی علایم شباهت هایی با هم دارند توجه به این مطلب ضروری است که تب وجه افتراق خوبی بین دو بیماری کرونا و آلرژی است زیرا بیمار مبتلا به آلرژی مبتلا به تب نمی شود.
دکتر مریم خوشخویی ، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه آلرژی بیماری ناشی از واکنش غیرطبیعی بدن به عواملی بی خطر است که با علایمی همراه می شود، گفت: ورم لب، خارش، آب ریزش بینی و سرفه از جمله علایم آلرژی فصلی است که اکثرا در ابتدای فاصل بهار تا اواسط پاییز ادامه دارد.
وی عنوان کرد: گرده گل و گیاه از ابتدای فصل بهار شروع می شود و تا اواسط پاییز ادامه دارد؛ علاوه براین حشرات ریزخاک در استانهایی که گرد و غبار زیاد است به خصوص در مناطق شمال کشور نیز باعث ایجاد نوعی الرژی می شود.
دکتر خوشخویی با اشاره به اینکه در استان خراسان نیز نوعی علف شور می روید که از اواسط مردادماه تا اواسط آبان ماه رویش این علف هرز ادامه دارد و می تواند منجربه ابتلا بیماریهای آلرژیک شود، اظهار کرد: آب ریزش بینی، عطسه و آلرژی های پوستی از دیگر مشاهدات بیماری آلرژی است همچنین درگیری گوارشی در کودکان طیف وسیعی دارد و می تواند با مصرف یک غذای معمولی در کودکان بروز کند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه شایع ترین نوع آلرژی، آسم آلرژیک و آلرژی فصلی است ، ابراز کرد: آنتی هیستامین ها از جمله داروهایی هستند که برای بهبود شرایط آلرژی استفاده می شود اما باید توجه داشت که به هیچ عنوان نباید از این دارو برای ایجاد خواب الودگی در کودکان استفاده کرد.
وی با بیان اینکه آسم بیماری مزمن است که عود می کند و دوباره فروکش می کند، گفت: بنابراین بیماران نباید بدون مشورت با پزشک به مصرف دارو اقدام کنند چرا که دوز دارو و نوع دارو باید با تجویز پزشک باشد.
وی ادامه داد: بیماران آسمی باید توجه داشته باشند که عدم کنترل آسم ، ریه را از کنترل خارج می کند و می تواند زمینه ساز ابتلا به بیماری کرونا را فراهم نماید.
دکتر خوشخویی با بیان اینکه در بیان وجوه تفاوت بیماریهای کرونا و آلرژیک نکته حائز اهمیت این است که بیمار مبتلا به آلرژی شرح حال قبلی دارد و یکسری علایم را در موقعیت های مختلف سال تجربه کرده است، بیان کرد: اما بیمار کرونایی تجربه این حد از ضعف و بیماری را ندارد و اکثرا بیماران کرونایی نیز مبتلا به تب می شوند .
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه بیماران آلرژی از خارش سر و چشم، گوش و بینی رنج می برند علاوه براین بیمار آلرژیک سیر ممتد و طولانی دارد اما در کرونا حال فرد به سمت خراب شدن می رود، گفت: علایم کرونا بیشتر شبیه بیماری آنفولانزاست اما می توان با تقویت سیستم ایمنی بدن زمینه ابتلا به بیماریهای ویروسی را کاهش داد.
وی افزود: در بیماری آنفولانزا، بیماری فرد حالت انفجاری دارد و بیمار وخامت حال خود را به سرعت تجربه می کند اما در کرونا هفته دوم ابتلا به بیماری، بیمار شرایط سخت تر را تجربه می کند.
دکتر خوشخویی با اشاره به اینکه ورزش منظم ، رژیم غذایی سالم ، تغذیه با میوه و سبزیجات و عدم کمبود برخی از ویتامین های دی، آ، و سی می تواند زمینه ساز تقویت سیستم ایمنی بدن شود ، گفت: پرهیز از مصرف شیرینی ها به خصوص شکلات و شیرینی در شرایط ابتلا به بیماریهای ویروسی به خصوص کرونا ضرورت دارد.
وی تاکید کرد: بیماران مبتلا به آلرژی نیز باید توجه داشته باشند که بخاطر ترس از ابتلا به کرونا نباید استفاده از اسپری های خود را ترک کنند زیرا التهاب ریه می تواند زمینه ساز ابتلا به کرونا را فراهم کند.