عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد: در زمان عطسه و سرفه نباید ماسک خود را برداریم
- بازدید: 178
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه افراد در زمانی که میخواهند سرفه یا عطسه کنند نباید ماسک خود را بردارند، اظهار کرد: برخی افراد معتقدند که اگر ماسک را بر ندارند به خودشان آسیب میرسد و این در حالی است که برنداشتن ماسک نه تنها موجب آسیب به فرد نمیشود، بلکه برداشتن آن موجب آسیب به دیگران میشود.
دکتر زهرا مشکات در گفتگو با وب دا با تأکید بر اینکه ماسکها نه تنها خطری برایمان ندارند بلکه موجب حفظ ایمنیمان هستند و اگر استفاده درست از ماسک داشته باشیم متوجه نقش مؤثر آن خواهیم شد، خاطر نشان کرد: استفاده درست از ماسک هم همواره مورد تأکید است و افراد در زمانی که میخواهند صحبت کنند نباید ماسک را از جلوی دهان و بینی خود بردارند، زیرا ممکن است آلودگی به ویروس داشته باشند و با حرف زدن موجب انتقال ویروس به دیگران شوند، حتی ممکن است با جابجا کردم ماسک با دست آلوده باعث انتقال ویروس از روی دست به روی ماسک و آلوده شدن خودشان بشوند.
دانشیار ویروس شناسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: هیچ ماسکی پیشگیری 100 درصدی ندارد و استفاده از ماسکهای 95N و 99N هم موجب ایمنی 100 درصدی نمیشود و نمونه آن آلودگی به ویروس کووید 19در کادر درمان بوده است. مردم در دورهمیهایی که دارند استفاده از ماسک را عامل حفظ 100 درصدی سلامتیشان ندانند.
مسئول فنی آزمایشگاه تشخیصی کووید-19 بیمارستان قائم (عج) اظهار کرد: در 7 ماهی که از بحران کرونا گذشته تمامی زحمتکشان حوزه سلامت از جان و دل مایه گذاشتند تا آسیبی به همنوعشان نرسد و کوچکترین انتظار جامعه پزشکی از مردم همکاری کامل با مدافعان سلامت تا پایان بحران کرونا بوده و اینکه اجازه ندهند با کوچکترین بیتوجهی روند افزایشی مبتلایان و بستریها و در پی آن فشار کار بالای کادر درمان بیمارستانها را شاهد باشیم.
وی با بیان اینکه ویروس کرونا جنسیت و سن و سال نمیشناسد و متأسفانه در این روزهای بحرانی شاهد عادی پنداشتن وضعیت در جمع زیادی از مردم هستیم، افزود: کسانی که نسبت به هشدارها، توصیهها و دستورالعملها بیتفاوت هستند ، در صورت ابتلا به کووید 19 نه تنها روزهای سختی خواهند داشت، بلکه موجب انتقال ویروس به دیگران در رفتوآمدهایشان میشوند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: این روزها زمان تفریح، گردش، دورهمی و برگزاری مجالس و محافل نیست، توصیه مکرر ما به مردم ماندن در خانه بوده و خواسته مهم مان هم استفاده از ماسک و دستکش و رعایت فاصله اجتماعی در خروجهای ضروری بوده است، زیرا عفونت های بسیاری از ویروسها از جمله کووید 19 در تعداد زیادی از افراد، دارای علائم مشهود و بارز نیستند و ممکن است به راحتی به دیگران منتقل شوند.
دکتری تخصصی ویروسشناسی پزشکی با بیان اینکه هیچ ماسکی پیشگیری 100 درصدی ندارد، تاکید کرد که با تردد کمتر در محل های شلوغ و پررفت و آمد و رعایت فاصله گذاری اجتماعی، باید خودمان مراقبت و پیشگیری لازم را داشته باشیم تا آلوده نشویم.
دکتر مشکات تأکید کرد: اگر فردی برای حفظ سلامتی خود از ماسکهای 95N و 99N سوپاپ دار استفاده میکند، در جهت حفظ سلامت دیگران هم یک ماسک جراحی روی آن بگذارد تا اگر ایشان ناقل ویروس بود در بازدمی که دارد موجب ابتلای دیگران نشود؛ سوپاپ این نوع ماسکها یک طرفه کار می کند و اگر چه جلوی ورود ویروس به بدن تا حدود زیادی می گیرند اما اگر فرد آلوده به وبروس باشد از خروج ویروس در بازدم جلوگیری نمی کند و با بازدم سوپاپ موجب انتقال ویروس به دیگران میشود و به همین جهت توصیه بر گذاشتن یک ماسک جراحی روی ماسکهای 95N و 99N سوپاپ دار داریم.